Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Dettmannin ja Tuovin luotsaama Strasbourg otti avausvoittonsa – Wilson Espanjassa joukkueensa paras pistemies

Strasbourg on voittanut tällä kaudella neljästä ottelustaan yhden.

Urheilu
 
Lähde: Koripalloliiton tiedote
Vesa Koivunen
Neljä peliä vaadittiin, kun Henrik Dettmann valmensi Strasbourgin voittoon Ranskan liigassa.
Neljä peliä vaadittiin, kun Henrik Dettmann valmensi Strasbourgin voittoon Ranskan liigassa. Kuva: Vesa Koivunen

Viikonlopun koripallopelit Euroopan sarjoissa tuottivat suomalaisittain iloista kerrottavaa. Henrik Dettmannin ja Lassi Tuovin luotsaama SIG Strasbourg otti Ranskan ProA-liigassa kauden ensimmäisen voittonsa, ja Jamar Wilson oli Espanjan ACB-liigassa Estudiantesin voitossa joukkueensa paras pistemies.

Kolmen niukan tappion jälkeen Strasbourg avasi voittotilinsä lukemin 75–71 (43–40). Voiton kääntöpuolena oli tosin se, että tappion kalkkia sai maistaa Shawn Huffin Le Portel.

Dettmannin ja Tuovin Strasbourgiin kuuluu Erik Murphy, joka kirjautti ottelussa 14 minuuttia, teki neljä pistettä ja otti kolme levypalloa.

Huff pelasi Murphyn tavoin 14 minuuttia, mutta Susijengin kipparin heitot menivät ohi ja tilastoihin merkattiin ainoastaan kolme levypalloa.

Sekä Murphy että Huff kuuluivat joukkueensa avausviisikkoon.

Strasbourg ja Le Portel ovat kumpikin voittaneet neljästä pelistään yhden.

Espanjan ACB-sarjassa Jamar Wilsonin edustama Estudiantes otti kauden toisen voittonsa, kun se päihitti kotikentällään Fuenlabradan 86–74 (37–36).

Wilson oli avainasemassa ottelua ratkaistaessa. Päätösneljännekselle siirryttiin Estudiantesin kolmen pisteen johdossa, ja Wilson upotti viimeisellä jaksolla peräti 11 pistettä.

Wilson tilastoi 20 minuutissa komeasti 21 pistettä. Pelitilanneheitoista hänellä upposi kahdeksan yhdeksästä, ja vapaaheitoista kaikki kolme. Wilsonille merkattiin myös yksi levypallo.

Estudiantes on voittanut neljästä ottelustaan kaksi.

Sasu Salinin Gran Canaria hävisi Espanjassa puolestaan neljännen ottelunsa putkeen, kun Unicaja Malaga oli vahvempi kotikentällään 89–78 (37–36).

Gran Canaria oli pelissä mukana aina taukoon saakka, kunnes Malaga iski kolmannella neljänneksellä tauluun 30–17-lukemat. Gran Canaria ei siitä enää toipunut.

Salin pelasi 21 minuuttia ja upotti sinä aikana yhden kolmosen. Salinin tilille merkittiin lisäksi yksi levypallo ja syöttö.

Ilman Petteri Koposta pelannut Barcelona koki puolestaan kauden avaustappionsa, kun se hävisi vieraissa Bilbaolle 79–92 (34–38).

Roope Ahosen kausi Kreikan liigassa Kolossosin kanssa jatkui tappiolla, kun rhodoslaiset hävisivät PAOK Thessalonikille vieraissa 73–85 (30-37). Kolossos vei vielä ensimmäisen neljänneksen nimiinsä, mutta sen jälkeen PAOK repi hiljalleen eroa ja kuittasi ottelusta voiton.

Ahonen kirjautti ottelussa 22,5 minuuttia. Hän heitti sinä aikana yhdeksän pistettä, otti yhden levypallon ja antoi kaksi korisyöttöä.

Kolossos on hävinnyt molemmat ottelunsa.

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama sekä Tuukka Kotin edustama Crailsheim Merlins koki Saksassa kirvelevän 86–88 (45–39) -tappion Kirchheim Knightsille.

Crailsheim johti ottelua vielä muutama minuutti ennen loppua, mutta kotijoukkueen Carrington Love nosti Kirchheimin rinnalle ja ohi. Crailsheim käväisi vielä Kotin donkilla johdossa, mutta Love ratkaisi kotijoukkueelle voiton loppuhetkillä.

Kotti oli jälleen joukkueensa johtohahmoja. Kotti pelasi 24 minuuttia ja tilastoi sinä aikana 14 pistettä ja kuusi levypalloa. Crailsheim on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä voittaen viidestä pelistään kolme.

Turkissa Anton Odabasin Trabzonspor hävisi niukasti Yesilgiresunille jatkoajalla 85–89 (77–77, 38–45). Odabasi ei pelannut ottelussa.

Trabzonspor on hävinnyt molemmat ottelunsa.

Alexander Madsenin USK Praha kärsi Tšekin pääsarjassa 60–75 (35–43) -vierastappion Orli Prostejoville. Madsenin sihti ei ollut totutun tarkka tällä kertaa, kun hänen kymmenestä pelitilanneheitostaan vain kolme upposi sisään.

Madsen keräsi seitsemän pistettä. Lisäksi hänen tilastoihinsa merkattiin viisi levypalloa ja kaksi blokkia.

USK Praha on voittanut seitsemästä pelistään kolme.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!