Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orgill ja Lyyski takasivat Maarianhaminaan kultahumua – IFK pysyi liigan kärjessä

Vieraat livahtivat hiihtostadionilla johtoon jo 11. minuutilla hienolla kulmapotkukuviolla.

Urheilu
 
Pasi Peltola
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Dever Orgill
Dever Orgill Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

FC Lahti – IFK Mariehamn 0–2

Lahti. Maarianhaminan IFK on pelannut jalkapalloliigassa yli vuosikymmenen, mutta Lahdessa saarelaiset ovat osanneet voittaa vasta vuoden ajan.

Vuoden takainen avausvoitto sai jatkoa maanantaina herkullisimmassa mahdollisessa vaiheessa. Vierasvoitto maalein 2–0 nostattaa Ahvenanmaalle päätöskierrokselle massiivisen futisbuumin.

Vihreävalkoisten voiton takasivat maaleillaan hyökkääjä Dever Orgill ja toppari Jani Lyyski. IFK saisi sunnuntaina voitolla Ilveksestä mestaruuden, mutta huonommassakin tapauksessa seuran ensimmäisenä mitalina on vähintään SM-hopeaa.

”On vaikea nähdä, että meitä enää pysäytettäisiin voittamaan joukkueen saatua tällaisen hengen päälle. Olimme todella vahvoja erikoistilanteissa”, sanoi Orgillin maaliin puskusyötön tarjoillut Lyyski.

Vieraat livahtivat hiihtostadionilla johtoon jo 11. minuutilla hienolla kulmapotkukuviolla. Vaarallisia kulmupotkuja antanut Philip Sparrdal löysi etutolpalta Lyyskin, jonka jatkopuskusta Orgill viimeisteli tyhjältä takatolpalta.

Sinetin voitolle survoi vapaapotkun jälkitilanteesta Lyyski, kun pelikello kävi jo 85. minuuttia.

Juhlatuuletus runsaslukuisen IFK:n kannattajajoukon edessä kertoi tummat silmänaluset omanneen Lyyskin paineiden helpottamisesta.

”Turha tässä on väsymystä syytellä, kun on nähnyt, kuinka paljon vaimo tekee hommia sen eteen”, kertoi synnytyksessä mukana ollut Lyyski lauantain ja sunnuntain välisestä yöstä ja pojalla kasvaneesta perheestään.

Maarianhaminalaisista vain yhdellä pelaajalla on jo kultamitali. MyPa-kasvatti Aleksei Kangaskolkka pelasi yhden ottelun myllykoskelaisriveissä mestaruuskesänä 2005.

”Tulimme Lahteen sillä asenteella, että pidämme nollan”, Kangaskolkka, 27, totesi.

”Emme pystyneet murtamaan Suomen parhaiten puolustavan joukkueen alakertaa. IFK peitti keskustan hyvin. Siellä on sarjan kovin topparikaksikko”, ylisti FC Lahden valmentaja Toni Korkeakunnas Lyyskiä ja Kristian Kojolaa.

”Meillä on joukkueessa jatkuvuutta. Mestaruus olisi iso asia minne vaan, mutta erityisesti Maarianhaminassa se olisi tosi iso juttu”, painotti espoolaiskasvatti Kojola, 30.

Laitapelaaja Jussi Länsitalo, 26, ja hyökkääjä Rafael, 38, pelasivat viimeisen ottelunsa lahtelaisyleisön edessä FC Lahden paidassa. Rafaelin kesän maalimäärä on jäämässä yhteen. Jatkosopimusta hänelle ei tarjottu.

Juha Tamminen
Jani Lyyski tuuletti IFK:n toista maalia kaulassaan Kristian Kojola, vasemmalla Bobbie Friberg da Cruz.
Jani Lyyski tuuletti IFK:n toista maalia kaulassaan Kristian Kojola, vasemmalla Bobbie Friberg da Cruz.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!