Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokerit jouhevasti voittoon: ”Pelasimme nyt niin kuin koko pitkä alkusyksy ollaan puhuttu”

Kaspars Daugavinsin kyynärpäätaklaus puhutti ottelun jälkeen.

Urheilu
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Jokereiden Sakari Salminen (oik.) tekee 1–0 -maalin Torpedon maalivahdin Ilja Proskurjakovin taakse.
Jokereiden Sakari Salminen (oik.) tekee 1–0 -maalin Torpedon maalivahdin Ilja Proskurjakovin taakse. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Jokerit–Torpedo 4–1

Helsingin Jokereiden alkukausi on ollut heikko. Vaisuudesta ei ollut kuitenkaan merkkejä Hartwall-areenalla, kun etukäteen vahva Torpedo Nižni Novgorod möyhennettiin 4–1.

Helsinkiläisten voittomaalin teki toisen erän alussa Tomi Mäki, jolle osuma oli kauden ensimmäinen. Mäki vastaili kysymyksiin Jokereiden pukukopissa tyytyväisen oloisena.

”Pelasimme nyt niin kuin koko pitkä alkusyksy ollaan puhuttu. Ja itseäni oma osumani vapauttaa, vaikka eihän maalinteko ole varsinaisesti minun roolini”, Mäki sanoi.

Mutta pahaa ei tee, jos Jokereiden kolmosketju Michael Keränen–Mäki–Marko Anttila antaa oman panoksensa myös maalinteon puolella.

Ykkösketju teki kaksi maalia (Brian O’Neill ja Jesse Joensuu ) ja kakkosketju yhden ( Sakari Salminen ).

Jokerit oli saanut edellisestä yhdeksästä ottelustaan vain kaksi kolmen pisteen voittoa. Sarjasijoitus läntisessä konferenssissa on edelleen yhdeksäs, pudotuspelien ulkopuolella.

Torpedo on kolmantena. Etukäteen ottelusta oli veikattu kovaotteista, sen verran tuimia olivat viime kaudella joukkueiden keskinäiset pudotuspelikamppailut.

Nyt ainut merkittävä tapaus oli Torpedon Kaspars Daugavinsin kyynärpäätaklaus Ville Lajusen päähän toisen erän lopulla. Siitä hyvästä latvialainen joutui suihkuun.

Torpedon päävalmentaja Peteris Skudra ei ymmärtänyt tuomarin ratkaisua antaa tilanteesta 5+20 minuuttia.

”2+10 olisi ollut oikea. Ei kyseessä ollut kova taklaus”, Skudra sanoi.

Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen näki tilanteen täysin toisin.

”Jos Lajunen ei olisi ehtinyt vetää päätään taaksepäin, häneltä olisi lähtenyt pää irti. Tuomio oli täysin oikea, siitä ei ole kahta sanaa. Veikkaan, että tuosta tulee vielä pelikieltoa lisää”, Jalonen sanoi.

Jalonen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

”Pelimme on ollut vähän sellaista koheltamista. Olemme pelanneet itseämme ulos, mutta nyt oli malttia enemmän. Osalla on vielä varaa parantaa esimerkiksi joissain karvaustilanteissa, kun ollaan jo myöhässä ja muut ovat jo vetäytyneet”, Jalonen sanoi.

Seuraavaksi Jokerit kohtaa keskiviikkona kotonaan HK Sotšin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?