Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Hasse on päävalmentaja”

Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja kuvaili Hans Backen voitotonta aikaa sanalla levollisuus.

Urheilu
 
Leif Rosas
Palloliiton johtoa parrasvaloissa maanantaina Helsingissä. Apulaispääsihteeri Timo Huttunen (vas.), pääsihteeri Marco Casagrande ja puheenjohtaja Pertti Alaja.
Palloliiton johtoa parrasvaloissa maanantaina Helsingissä. Apulaispääsihteeri Timo Huttunen (vas.), pääsihteeri Marco Casagrande ja puheenjohtaja Pertti Alaja. Kuva: Leif Rosas

Suomen Palloliiton puheenjohtajan Pertti Alajan mukaan Suomen jalkapalloperhe voi erittäin hyvin. Alaja ja liittohallitus pitivät maanantaina tiedotustilaisuuden, jonka olennaisin anti oli se, että miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Hans Backe nauttii vielä liiton johdon luottamusta.

Media yritti viikon verran tavoittaa Alajaa vastaamaan kysymyksiin jalkapallomaajoukkueesta. Maanantaina Alaja kertoi olleensa viikon ajan maakuntamatkalla. Hän vyörytti apujoukkoineen 40 minuutin täsmätietoiskun siitä, mitkä kaikki asiat ovat heidän mielestään hyvin suomalaisessa jalkapallossa.

Lisenssipelaajien määrä on kasvussa ja päätoimisten työntekijöiden määrä suomalaisessa jalkapallossa on kasvussa ja niin edelleen. Samaan aikaan lippulaivat, miesten ja naisten jalkapallomaajoukkueet, ovat kaukana arvokisoista.

”Kaikki ovat varmasti pettyneitä A-maajoukkueen pistemäärään”, Alaja sanoi.

Ruotsalaisen Hans Backen johdolla miesten maajoukkue on pelannut kymmenen perättäistä voitotonta ottelua, kaksi tasapeliä ja kahdeksan tappiota. Alajalta kysyttiin, miten hän kuvailisi Backen aikakautta päävalmentajana.

”Paljon on ollut pelaajakokeiluja, paljon näyttömahdollisuuksia, ja harjoitusotteluissa on ollut kovia vastustajia. Karsintoihin on valmistauduttu hyvin. Hasse on kokenut, ja hän on tuonut uusia näkökulmia. Minulle tulee mieleen sana levollisuus. Hän on tuonut paljon uusia teknisiä menetelmiä”, Alaja sanoi.

HS kysyi Alajalta, miten kauan Backe voi jatkaa päävalmentajana, jos maajoukkue jatkaa voitotonta ottelusarjaansa.

”Jokaisessa karsintapelissä kaikki on pelissä. On olemassa karsinta-aika, joka on pari vuotta, ja sitten on pitkä tähtäin. Koko ajan kaikki asiat ovat arvioinnissa. Nyt Hasse on päävalmentaja taustajoukkoineen, ja hän keskittyy täysillä 12. marraskuuta pelattavaan Ukraina-otteluun”, Alaja sanoi.

Alajan mukaan tuloksellisuus on päävalmentajaa valittaessa suurimpia rekrytointiperusteita. Hänen mukaansa Backella on erittäin tuloksellinen historia.

”Nyt odotamme, mikä on lopullinen tulos”, Alaja kertoi.

Alajalta kysyttiin myös, mikä on hänen vastuunsa maajoukkueen tilanteesta, jonka kannattajat kokevat sekasortoiseksi.

”En näkisi A-maajoukkuetta sekasortoisena. Mixu Paatelainen tuli 2011, ja hänen jälkeensä Markku Kanerva oli päävalmentajana neljä ottelua, ja nyt on Backe ollut vuoden verran. Ei siitä sekamelska ole kaukana. Jokainen pettymys antaa varmaan sellaisen olon. A-maajoukkue ei ole sekamelskassa”, Alaja päätti lopulta vastauksensa.

Miesten maajoukkueen viime otteluissa kannattajat ovat huutaneet puheenjohtaja Alajaa ulos liitosta. HS kysyi Alajalta, millaista luottamusta hän kokee nauttivansa.

”Se on muiden arvioitavissa. Uskon, että nautin suurta luottamusta”, Alaja sanoi.

Alajan mukaan suomalainen jalkapallo ei ole vain maajoukkueita. Hän muistutti yli 900 seurasta ja 140 000 pelaajasta. Palloliiton pääsihteerin Marco Casagranden mukaan tilannetta voi miettiä myös siltä kantilta, että liitto on iso liikuttaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!