Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokerien alkukausi KHL:ssä pettymys tai jopa katastrofi: ”Moskovasta ei tule noottia”

Joukkueen sijoitus painuu pudotuspelien ulkopuolelle.

Urheilu
 
Jukka Gröndahl / HS
Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen haluaa saada jatkoneuvottelut KHL:n kanssa valmiiksi tämän kauden aikana.
Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen haluaa saada jatkoneuvottelut KHL:n kanssa valmiiksi tämän kauden aikana. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Jokerien kolmas kausi jääkiekkoliiga KHL:ssä lähentelee pettymystä tai jopa katastrofia.

Yleisömäärä on romahtanut noin parilla tuhannella, ja joukkueen sijoitus painuu pudotuspelien ulkopuolelle, yhdeksänneksi.

Pelillisesti Jokerit on ollut pettymys, vaikka muutamassa viime ottelussa piristymistä on näkynyt.

”On laskettu auki, montako pistettä pitää olla kasassa, että olemme varmasti, todennäköisesti tai ehkä pudotuspeleissä”, Kohonen sanoi.

Samaa sarjataulukkoa luetaan varmasti myös Moskovassa. Jokerit tuli KHL:ään reilut kaksi vuotta sitten uutena, mielenkiintoisena, osin jopa eksoottisena tulokkaana. Läntisen Euroopan kiekkoilu otti jalansijan KHL:stä Jokerien kautta.

Ja kun Jokerit menestyi, siirtyminen itäliigaan tuntui onnistuneelta. Yleisökin tykkäsi hyvästä kiekkoviihteestä ja edullisista pääsylippujen hinnoista.

”Se on kolaus meidän omalle itsetunnolle, kun viime kausi alkoi loistavasti ja olimme koko KHL:n suosituin joukkue tv-tuotteena ja yleisömääriltään”, Kohonen sanoi. Vain Pietarin SKA takoi samoja yleisölukuja, ellei vähän suurempiakin.

Jokereilla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus KHL:n kanssa, mutta tukirahoitus päättyy nykymuodossaan tähän kauteen. Siitä on tehtävä uusi paperi, jotta noin kymmenen miljoonan avustus kilahtaa suomalaiseen pankkiin. Ilman tuota rahakasaa eli tappioiden kuittaamista Jokerit ei pyöri nykyisellään.

”Pitäisi urheilullisesti ja Jokerien brändin kannalta päästä sille tasolle, joka meillä on tavoitteena”, Kohonen sanoi. ”Että olemme KHL:n laadukkain seura.”

Moskova takaa ruplillaan, että KHL-kiekkoa pelataan Helsingissä. Onko Moskovasta tullut noottia, kun menestys ja yleisön kiinnostus ovat laskeneet?

”Moskovasta ei tule noottia. Sisäinen kommunikointi huolehtii, että kritiikkiä tulee riittävästi”, Kohonen sanoi.

Entä yleisömäärä, kun keskiarvo on laskenut 9 000:n paikkeille?

”Se on samalla lailla pettymys. Odottamattoman heikko startti on nakertanut sitä, eikä alkukauteen ole osunut kiinnostavimpia joukkueita.”

KHL:n puheenjohtaja Dmitri Tšernishenko kävi elokuussa vakuuttelemassa, että yhteistyö jatkuu ja tammikuussa pitäisi tehdä uusi rahoitussopimus.

”Meillä ei ole siihen aikataulua”, Kohonen sanoi tulevista neuvotteluista. ”Jatkon täytyy olla varmistettu kuluvan kauden aikana, tai täytyisi. Tammikuussa varmaan osakkaat ja omistajat tapaavat.”

Tšernishenkon vierailun aikana vannottiin yhteistyötä ja lämminhenkisyyttä, mutta kolmannen kauden kirouksesta ei ollut silloin tietoa.

Kohonen sanoi, ettei tukirahoista ole vielä puhuttu, mutta lisäsi perään: ”Meidän henkivakuutus on, että pärjätään urheilullisesti ja yleisömäärissä. Urheilumenestys tuo yhteistyökumppaneita, VIP-asiakkaita ja ravintolatuottoja.”

Kuinka huolestuneita olette tilanteesta?

”Ei me hirveän huolestuneita olla. Olemme aika luottavaisia, mutta se on selvä, että tämän pitää kääntyä”, Kohonen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?