Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teholuistelija Antti Pihlström saapui Jokereihin hädän hetkellä – kiekkouran jälkeen odottaa ravimaailma

Jokerien vaisu alkukausi KHL-liigassa tarvitsi pikaisesti kurssin kääntäjää.

Urheilu
 
Jukka Gröndahl / HS
Antti Pihlströmin hymy tarttuu varmasti joukkuetovereihin kauden edetessä. Sitä Jokerit tarvitsee.
Antti Pihlströmin hymy tarttuu varmasti joukkuetovereihin kauden edetessä. Sitä Jokerit tarvitsee. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Jotain Jokerit tarvitsi, että kurssi jääkiekkoliiga KHL:ssä kääntyisi. Laitahyökkääjä Antti Pihlström voi olla joukkueen pelastus.

Pihlström tuli pikavauhdilla Jokereihin, kun kuukauden sopimus Sveitsiin päättyi. Sveitsiin Pihlström meni vain harjoittelemaan, pelaamaan ja odottamaan. KHL:ään hän halusi takaisin.

Viimeiset viisi vuotta Pihlström on kiertänyt ympäri Venäjää. Neljä ensimmäistä menivät Ufan Salavat Julajevissa ja viime kausi Moskovan TsSKA:ssa.

Kyllä Pihlström kilpailuun on tottunut urallaan, mutta TsSKA oli silti jotain aivan uutta. Harjoituksissa oli 35 miestä tavoittelemassa 20 pelipaikkaa. Joka päivä täytyi todistaa kuuluvansa pelaavaan kokoonpanoon.

”Viime vuosi opetti vielä asteen kovemmaksi. Siellä pelipaikka oli joka ottelussa katkolla”, Pihlström sanoi elämästään Moskovassa.

Pihlströmin viisihenkiselle perheelle on helpotus, kun isä sai sopimuksen Jokereihin. Viimeksi kiekkokauden aikana kaikki asuivat yhdessä Ufassa. Moskovan vuonna perhe, Tiia -vaimo, Eemeli, 8, Lila, 6, ja Luka, 5, asui Vantaalla, ja matkustusta riitti molempiin suuntiin.

”Lapset ovat siinä iässä, että siellä tapahtuu koko ajan kivoja juttuja ja voi olla mukana niissä”, Pihlström sanoi.

Siinä oli aineksia pieneen agenttitarinaan, kun Pihlström siirtyi reilu viikko sitten Sveitsistä Jokereihin. Asia vahvistui lauantaina. Sunnuntaina hän lensi Suomeen ja oli yöllä kotona. Maanantaina odotti lääkärintarkastus ja sopimuspaperi. Viisumiakaan ei ollut, vaan se piti hankkia pikavauhdilla ja sitten kohti Moskovaa.

Joukkue siirtyi suoraan Pietarista Moskovaan. Samaan aikaan, kun joukkue oli Moskovassa aamujäällä, Pihlström polki KHL:n vaatimaa pyörätestiä. Hän ehti tavata joukkueen, ei paljon muuta.

”Suoraan vaan hallille ja kamat päälle. Oli makea fiilis pelata heitä vastaan, kun oli paljon tuttuja pelaajia vastassa”, Pihlström sanoi viime kauden seuransa TsSKA:n kohtaamisesta.

Jokereihin Pihlström tuli viimeisellä hetkellä. Joukkue tarpoi KHL:ssä, uhkasi ankkuroitua pysyvästi pudotuspeliviivan alle ja oli kolme päivää aikaisemmin hävinnyt ”paikallisvastustaja” Pietarin SKA:lle 0–6.

”Kun tulin suoraan TsSKA-peliin koppiin, aika hiljaista siellä oli”, Pihlström muisteli.

Pelaajana Pihlström ei jätä ketään kylmäksi. Hän yrittää, luistelee, taklaa ja luo henkeä joukkueeseen pelkällä olemuksellaan. Mikään pistelinko hän ei ole, mutta kyllä niitä maalejakin välillä tulee.

Kolme ottelua Pihlströmin tulon jälkeen Jokereilla on kaksi voittoa ja yksi jatkoaikatappio. TsSKA kaatui melkeinpä sensaatiomaisesti 6–3 ja Torpedo kotijäillä maanantaina. HK Sotši tulee vastaan keskiviikkona.

Onko Pihlström Jokerien kriisin katkaisija ja joukkueen pelastaja?

”En osaa sanoa. Omalla panoksellani yritän tehdä joukkueesta paremman”, Pihlström sanoi.

Kaukalossa Pihlström on maailmanmestari vuodelta 2011. Yhtä hyvin hän voisi olla jalkapalloammattilainen.

Hän pelasi samaan aikaan HJK:n junnuissa Sebastian Sorsan ja Markus Halstin kanssa.

”Olin itseasiassa silloin parempi jalkapallossa, mutta HJK:n suunnalta tuli viestiä, ettei lätkää enää saisi pelata”, Pihlström sanoi. Hän vaihtoi jalkapallossa AC Vantaan riveihin ja haki jääkiekossa C-junioreissa yli-ikäisenä väylää eteenpäin.

Pihlström täyttää ensi lauantaina 32 vuotta. Jokereihin hänellä on kahden vuoden sopimus, eikä ura näillä näkymin pääty vielä silloinkaan.

Kun ura päättyy, suunnitelmat ovat selvillä. Kolme varsaa odottaa talleilla, lisäksi Pihlströmillä on neljä siitostammaa ja kaksi kilpahevosta, jotka pääsevät ensi vuonna radalle.

”Kyllä se on suunnitelmissa, kun ura loppuu. On joku työ, johon mennä samantien”, Pihlström sanoi ravimaailmasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!