Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Takavuosien hyökkääjätähti avautuu syrjimisestä ihonvärin takia: ”Mustilla managereilla on jatkuvasti seinä vastassa”

Valioliigan maalikuninkuuden Manchester Unitedissa 1998–1999 voittanut Dwight Yorke kokee, että tummaihoisuudesta on haittaa jalkapallon managerimarkkinoilla.

Urheilu
 
IAN HODGSON / Reuters
Dwight Yorke (keskellä) siirtyi Manchester Unitediin vuonna 1998. Vasemmalla Manchester Unitedin silloinen puheenjohtaja Martin Edwards ja oikealla silloinen manageri Alex Ferguson.
Dwight Yorke (keskellä) siirtyi Manchester Unitediin vuonna 1998. Vasemmalla Manchester Unitedin silloinen puheenjohtaja Martin Edwards ja oikealla silloinen manageri Alex Ferguson. Kuva: IAN HODGSON / Reuters

Manchester Unitedissa maailmanmaineeseen noussut entinen hyökkääjä Dwight Yorke kokee, että mustien ihmisten on tavallista vaikeampaa päästä jalkapallossa managerin tehtäviin. Yorken mukaan mustilla managereilla on Englannissa jatkuvasti ”seinä vastassa.”

Yorke haki viimeksi Aston Villan manageriksi aiemmin tässä kuussa sen jälkeen, kun Roberto di Matteo oli saanut tehtävästä potkut. Yorkelle kävi kuitenkin kuten aiemminkin: hän ei päässyt edes haastatteluun asti.

Pelaajaurallaan Aston Villaa vuosina 1989–1998 edustanut Yorke uskoo, että sivuuttamisessa on osittain kyse hänen vähäisestä valmentajakokemuksestaan. Yorke kuitenkin uskoo, että syynä on ollut samalla myös hänen musta ihonvärinsä.

”Erityisesti mustat pelaajat, jotka yrittävät päästä managerin tehtäviin, kohtaavat saman haasteen ihonvärinsä takia. Sinulla on jatkuvasti seinä vastassa, etkä pääse mihinkään”, Valioliigan maalikuninkuuden Manchester Unitedissa 1998–1999 voittanut Yorke sanoo Bein Sports -median videohaastattelussa.

Yorke toteaa, että ”olisi kiva, että ajatuksiasi edes kuunneltaisiin”. Yorke sanoo yhä etsivänsä managerin tehtäviä Valioliigasta, mutta tunnustaa turhautumisensa hänen jatkuvan sivuuttamisensa takia.

”Ok, ehkä en koskaan saa mahdollisuutta olla manageri. Olisi kuitenkin kiva mennä paikan päälle, esitellä itsensä, tutustua toisen kanssa, ja he voisivat sanoa, että ”ok, Dwight, pidämme konseptistasi, mutta et ole tarpeeksi kokenut. Mene muualla ja tee tätä tai tuota’”, Yorke kertoo.

Yorke on toiminut aikaisemmin vuosina 2009–2010 oman maansa Trinidad ja Tobagon maajoukkueen apuvalmentajana.

Hän on suorittanut Euroopan jalkapalloliiton Uefan B-valmentajalisenssin. Tämän yläpuolella ovat vielä A-lisenssi ja Uefa Pro Licence, joka vaaditaan pääsarjatason valmentajilta, mikäli nämä valmentavat joukkuetta yli 12 viikon ajan.

Valioliigassa ei ole tällä hetkellä yhtään mustaa manageria. Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla mustia managereita on kaksi: QPR:n Jimmy Floyd Hasselbaink ja Brightonin Chris Hughton.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!