Valikko
Urheilu

Bottas ja Rosberg kehuvat uusia sääntöjä – Räikkösellä ”ei aavistustakaan”

Torstaina tuli kuluneeksi päivälleen kolme vuotta Kimi Räikkösen viimeisimmästä voitosta.

Melbourne. Torstaina tuli kuluneeksi päivälleen kolme vuotta Kimi Räikkösen viimeisimmästä voitosta. Vuosipäivän kunniaksi Ferrarin suomalaiskuski istahti lehdistön eteen ensi kertaa tällä Australian keikallaan.

Talvitesteissä Barcelonassa Räikkönen vastasi niin nopeimmasta kierrosajasta kuin nopeimmasta kisasimulaatiosta.

Onko tämä paras Ferrari, joka sinulla on ollut Maranelloon paluusi jälkeen?

”Kuten jo testien jälkeen sanoin, emme tiedä voimasuhteista ja missä olemme muihin verrattuna. Vasta viikonloppuna saamme paremman käsityksen. Toivottavasti olemme vahvempia kuin kahdella viime kaudella”, Räikkönen aprikoi.

Sopiiko auto uuden etujousituksensa ja parannusten myötä nyt paremmin Räikkösen ajotyyliin?

”Yritämme voittaa mestaruudet kummassakin MM-sarjassa. Onko auto parempi jommallekummalle kuljettajalle, ei merkitse mitään. Meillä on Sebastian Vettelin kanssa samat autot, ja meidän on otettava siitä paras irti. Teemme töitä tallille, ja toivottavasti saamme ne tulokset, joita haemmekin”, Räikkönen kuittasi.

Aika-ajot ovat olleet tietynlainen akilleen kantapää. Oletko tehnyt töitä tilanteen helpottamiseksi?

”Ei mitään sen erityisempää. Suunnitelmana on aina parantaa. Jos auto toimii, ja saamme kaiken kohdilleen, on aina helpompaa.”

Entä uuden pudotuspeliksi muunnetun aika-ajoformaatin ja radio-ohjeistuksen kieltämisen vaikutukset Räikkösen suorituksiin?

”Aika-ajosta ei ole aavistustakaan. Lopussa radalla ei ole enää niin paljon autoja. Onko uusi systeemi meille hyvä vai huono, se nähdään vasta myöhemmin.”

”Radiossa on vähemmän puhetta, ja asioista kerrotaan vähemmän. Ainakin se on erilaista. Emme vielä tiedä, miten se toimii. Jos kisassa ei ole pulmia, eroa ei varmaan juuri huomaa, mutta jos kisassa tulee paljon tapahtumia, se on varmasti monimutkaisempaa. Ei niistä etukäteen tiedä”, Räikkönen ruoti.

Bottas innolla uuteen radiomaailmaan

Valtteri Bottas myhäilee tyytyväisenä, kun useampi kilpaveli on ymmällään talliensa uusista ohjeistuskielloista kuljettajille radioitse ja varikkotaulun kautta.

”Nyt kuljettajaan on luotettava enemmän. Meidän antamamme palautteen täytyy olla entistä tarkempaa, kun meidän on kommunikoitava niin kuin vastasimme tallien aiemmin esittämiin kysymyksiin”, Bottas hahmotteli.

Williamsin kuljettaja antoi esimerkin tallin laatimien taktiikoiden noudattamisesta.

”Mehän pystymme puhumaan tallille niin paljon kuin haluamme. Annamme mielipiteemme renkaista, bensiinin säästämisestä, stintin pituudesta ja sen mukaan sitten edetään etukäteen laadittujen taktiikkojen vaikkapa A, B ja C välillä. He eivät vain voi vastata puheisiimme.”

”Siinä on varmasti alkukankeutta, mutta parin kisan jälkeen standardit kyllä löytyvät, eikä mitään draamaa enää ole.”

Bottakselta kysyttiin, mitä tietoa hän jää kaipaamaan eniten radioliikenteen rajoittuessa.

”Jos etenemme taktiikan mukaan, tietysti tieto siitä, mikä on oikea kierros pysähtyä ja miten kovaa renkaalla voi rutistaa, olisi tietysti suureksi avuksi”, Bottas arvioi.

Kauteen valmistautuminen on sujunut Bottakselta kaikin tavoin nappiin.

”Tunnen olevani taas valmiimpi kuski kuin koskaan ennen. Aina oppii lisää, ja jälleen alkaa uusi kausi. Fyysisesti talveni oli hyvä, ja harjoittelu on mennyt paremmin kuin koskaan. Vaikka testipäiviä oli vain neljä, tunnen olevani paremmin valmistautunut avauskisaan kuin koskaan ennen. Toivottavasti se merkitsee hyviä tuloksia.”

Felipe Massan kisaveto Barcelonan testeissä tarjosi Williamsille paljon nostetta.

”Niistä ajoista ei kuitenkaan kannata innostua liikaa. Emme tiedä muiden bensiinimääristä ja moottorisäädöistä. Olemme tehneet edistysaskeleen. Olemme hyökänneet heikkouksimme kimppuun tekemättä kompromisseja vahvuuksiemme suhteen.”

”Auto on yhä nopea suorilla ja vahva nopeissa mutkissa, mutta nyt se on parempi myös muissa mutkissa, kun downforcevoimaa ja pitoa on enemmän”, Bottas puntaroi.

Rosberg kiitti sääntönikkareita

Kun F1-media pähkäilee uusien sääntöjen tuomia yksittäisiä jännitteitä Grand Prix -viikonlopun näyttävyyteen, Mercedeksen Nico Rosberg summaili torstaina jo koko muutospaketin yhteisvaikutuksen.

”Hienoa, että laji kehittyy. Tavoite on ollut luoda lisää yllättäviä tapahtumia, ja yhteistuloksena näistä kolmesta sääntömuutoksesta, se myös toteutuu.”

Rosberg tarkoittaa kolmella sääntömuutoksella uutta aika-ajoformaattia, uutta kolmen kumiseoksen rengasvalikoimaa ja kuljettajan ohjeistuksen kieltämistä radioitse varikkomuurilta.

”Sääntönikkarit ovat onnistuneet toteuttamaan sen, mitä heiltä toivottiin. On varmaa, että näin viikonloppuun tulee enemmän yllätyksiä.”

”Aika-ajossa voi pudota helpommin, eikä nopein auto ole välttämättä enää paalulla.”

”Kisassa taas erilainen rengasvalinta voi ratkaista voiton. Nopeimmalla taktiikalla voittaa kisan, ja kun aina ei etukäteen pysty ennustamaan, mikä on paras rengas, oikeaan osuneella rengastaktiikalla tulee ensimmäisenä maaliin.”

”Radioliikenteen rajoituksella on iso vaikutus, kun nyt on meistä kuljettajista kiinni saada hommat hoidetuksi. Siinä on menty jopa niin pitkälle, ettei tiimi ei pysty radiolla kertomaan taktiikan vaihtamisesta.”

”Kaikki tämä tekee ajamisen yhä haastavammaksi”, Rosberg kiittelee.

Brittilehdistö tivasi Rosbergiltä, uskooko hän oikeasti pystyvänsä päihittämään tallikaverinsa Lewis Hamiltonin.

”Ajan vain voittaakseni”, Rosberg painotti.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Formula 1
 • Autourheilu
 • Jan Vilén
Urheilun luetuimmat
 1. 1

  IS: Suomen ensimmäinen F1-kuljettaja Leo Kinnunen on kuollut

 2. 2

  Ratamoottoripyöräilyn moninkertainen maailmanmestarilegenda loukkaantui vakavasti

 3. 3

  Topias Laine, 16, kiskaisi ennätyksellään keihäskultaa Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla: ”Jo kisoihin pääsy oli iso juttu”

 4. 4

  Neljä syytä, miksi Iivo Niskasesta tuli maailmanmestari – valmentaja paljastaa

 5. 5

  Citroënin rallitiimi kutsuu yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sébastien Loebin hätiin – testi elokuussa

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

 2. 2

  Suomen oma MotoGP-kilpailu varmistumassa – haaveissa siintää myös formula ykkösten saaminen Iittiin

 3. 3

  Aitajuoksun nuorten EM-mitalisti Viivi Lehikoinen hätkähdytti rajulla ennätys­parannuksellaan – ”Raainta lajiharjoittelua ei ole tehty kuin parit treenit”

 4. 4

  Ratamoottoripyöräilyn moninkertainen maailmanmestarilegenda loukkaantui vakavasti

 5. 5

  NYT: Patologi tutki 111 kuolleen amerikkalaisen jalkapallon pelaajan aivot ja löysi aivorappeumatautia 110 aivoista – yksi pelaajista oli Helsingin olympialaisten mitalisti

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

 2. 2

  Palloliiton lääkäri Harri Hakkarainen epäilee vääränlaisen lankuttamisen aiheuttaneen selän rasitusmurtumia jalkapallojunioreille

 3. 3

  Lääkäri Pippa Laukka tyrmää epäilyn: ”Lankutuksella ei saa selän rasitusmurtumaa”

 4. 4

  Pyöräilijä latasi Instagramiin kuvan jaloistaan etapin jälkeen – pullistelevat verisuonet säikäyttivät seuraajat

 5. 5

  Unitohtori auttaa Oskari Möröä ja useita muita huippu-urheilijoita kohti parempaa nukkumista – ”Uni on luonnon omaa dopingia”

 6. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

  2. 2

   Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

  3. 3

   Kaikki hiestä ja hikoilusta: Helteiden pitäisi viimein tulla – miksi toiset hikoilevat enemmän, miksi kaikkien hiki ei haise, voiko deodoranttien kemikaaleista olla haittaa?

  4. 4

   Voiko päänsärky kertoakin aivoverenvuodosta? Tai aggressiivisesta kasvaimesta? Stressaava elämäntilanne voi altistaa luulotautisuudelle – Näin pääset eroon turhista terveyshuolista

  5. 5

   Shanghaissa mitattiin korkein lämpötila 145 vuoteen – Kiinassa on niin kuuma, että ihmiset ovat alkaneet tapella ja panda vaipui transsiin

  6. 6

   Yksin asuva saa yleensä suurempaa toimeentulotukea kuin kimppakämpässä elävä – kannustaako tukijärjestelmä yksin asumiseen?

  7. 7

   Suomalaiset parit muuttavat yhteen yllättävän nopeasti – Yhteen muuttaminen on aina kriisi suhteelle, mutta näin siitä selviää

  8. 8

   ”Miten homeinen pitää olla, että puhuu vielä naisartisteista”, sanoo Paula Vesala – Pekka Kuusiston johtaman festivaalin ohjelmisto on alusta loppuun naisia, ja tämän takia siinä ei pitäisi olla mitään ihmeellistä

  9. 9

   The Guardian: Liberaalissa Hollannissa ihmetellään Trumpin suurlähettilässuosikkia – Pete Hoekstra vastustaa samaa sukupuolta olevien avioliittoja ja kannattaa kuolemantuomiota

  10. 10

   Ruotsinlaivan esiintyjää epäillään matkustajan pahoinpitelystä – Tallink Siljan mukaan tapaus on ”yksittäinen ikävä ylilyönti”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

  2. 2

   Shanghaissa mitattiin korkein lämpötila 145 vuoteen – Kiinassa on niin kuuma, että ihmiset ovat alkaneet tapella ja panda vaipui transsiin

  3. 3

   Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

  4. 4

   Leipäjono kiemurteli Helsingissä yli kilometrin matkan Myllypurosta Kurkimäkeen

  5. 5

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  6. 6

   Suomen EU-politiikkaa vetää arvostettu, karu ja pelättykin mies – Hän on palvellut viittä pääministeriä, mutta silti hänestä ei löydy edes Wikipedia-artikkelia

  7. 7

   Lahokaviosammal uhkaa panna Helsingin rakentamis­suunnitelmat uusiksi yli 10 000 asukkaan uudessa kaupunginosassa

  8. 8

   200 miljoonan euron tieteisseikkailu on kaunis katastrofi – kakkivia kärsäotuksia, Google Translaten läpi ajettua dialogia ja juoni, josta ei tajua mitään

  9. 9

   Suomalaiset parit muuttavat yhteen yllättävän nopeasti – Yhteen muuttaminen on aina kriisi suhteelle, mutta näin siitä selviää

  10. 10

   Järkeväkin ihminen voi jäädä koukkuun liian kovaan treenaamiseen – Suurimmassa vaarassa ovat tiukkapipoiset suorittajat

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

  2. 2

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  3. 3

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  4. 4

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  5. 5

   Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

  6. 6

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  7. 7

   ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

  8. 8

   Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

  9. 9

   Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

  10. 10

   Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

  11. Näytä lisää