Valikko
Urheilu

Rosbergistä ohjeistuskiellon ensimmäinen uhri: ”Mitään ei ollut tehtävissä”

Nico Rosbergistä tuli kuljettajien uuden ohjeistuskiellon ensimmäinen uhri Australian Grand Prix -harjoituksissa perjantaina.

Melbourne. Nico Rosbergistä tuli kuljettajien uuden ohjeistuskiellon ensimmäinen uhri Australian Grand Prix -harjoituksissa perjantaina.

Iltapäivän sateessa Mercedeksen varikolla pystyttiin kyllä näkemään, että Albert Parkin rata on entistä kosteampi, mutta kun radiokielto estää entisenlaajuisen kommunikoinnin kuljettajalle, insinöörit eivät pystyneet varoittamaan Rosbergiä.

”Meidän puoleltamme mitään ei ollut tehtävissä, vaikka pystyimme näkemään rataolojen vaikeutumisen”, Mercedeksen kilpajohtaja Toto Wolff harmitteli.

”Kiihdytin liikaa, ja osuin kaiteeseen”, Rosberg kuittasi tapahtuneen.

”Tietysti kilpakuljettaja haluaa aina osoittaa nopeuttaan. Nyt se johti tähän tilanteeseen. Minun kannaltani hyväksi oli, ettei rata kuivunut loppujaksolla, joten en menettänyt liikaa.”

Mercedes vaurioitui osumasta, ja lopulta takaisin varikolle linkuttanut Rosberg määrättiin pysäyttämään auto radan varteen.

”Määräys tuli FIA:lta. Pyörä oli löystynyt osumasta, ja oli vaarana, että jotain irtoaa”, Rosberg taustoitti.

Kaiken kaikkiaan sateisenakin päivänä Rosberg vakuuttui taas kerran autonsa toimimisesta.

”Tunne autossa oli mukava. Tietysti rata on erilainen kuin Barcelonassa.”

Aika-ajoon Rosberg lähtee vahvana suosikkina napsittuaan viime kauden kuusi viimeistä paalua vyölleen.

”Aika-ajosta tulee uudella formaatilla jännittävä kokemus, ja aivan erityisesti odotan pääsyä superpehmeille renkaille. Liikaan itsevarmuuteen meillä ei kuitenkaan ole varaa tässä vaiheessa. Siitä tulee varmasti erilainen aika-ajo”, Rosberg latautui.

Valtteri Bottaksen harjoituspäivä jäi vain kuuteen varovaiseen kierrokseen sateisella kauden avauskisassa Melbournessa Albert Parkin Grand Prix -radalla.

”Tiimi päätti, ettemme aja sateella. Meillä on uusia osia, mutta kun niille ei juuri ole varaosia, oli parempi olla ottamatta turhia riskejä”, Bottas selvitti.

Tietysti Bottas oli innoissaan odottanut ensimmäistä harjoituspäivää uudella autolla.

”Onhan se turhauttavaa, kun ei ajeta, mutta nythän se oli sama juttu kaikille. Toivomme todella olevamme taas autossa, ja tekemässä sitä, mistä pidämme, mutta nyt niin ei vain tapahtunut. Näissä oloissa ei olisi ollut juuri opittavaa viikonloppua varten.”

Entä mikä on nyt suunnitelmana?

”Lauantaina on kolmas harjoitus hyvin tärkeä. Toivottavasti pääsemme kuivalle radalle. Täytyy varmistaa, että pystymme maksimoimaan kaiken, ja opimme niin paljon autosta ja uusista systeemeistä kuin suinkin mahdollista.”

”Kun ajokierrokset jäivät vähiin, meidän on priorisoitava lauantain tekemiset, ja laadittava paras suunnitelma viimeiseen harjoitukseen. Se on tärkeää, sillä toistaiseksi ei ole tietoa, miten tämä auto toimii pienellä bensiinimäärällä, emmekä ole tarkastaneet rengaskulutusta raskaalla kuormalla.”

Kuka ottaa sitten paalun?

”Toivottavasti minä, mutta Mercedes näyttää hyvin vahvalta. Tämän päivän perusteella ei voi sanoa mitään, ja kaikki on pelkkää spekulointia”, Bottas tuumaili.

Kimi Räikkönen oli hetken tuloslistan kärjessä iltapäivällä, kun olosuhteisiin nähden hyvän kierroksen.

Mediaringissä suomalaiskuskia pyydettiin kuvailemaan autoaan ja sen suorituskykyä.

”Käyttämämme auto oli täsmälleen samalla mallilla kuin viime testissäkin. Ei ollut uusia osia, joten meillä oli ennestään jo hyvin tietoa siitä. Yllätyksiä ei tullut, mutta eihän tämä nyt ihanteellista ajamista ollut olosuhteiden vuoksi”, Räikkönen kuittasi.

”Ajoin tätä autoa ensi kertaa sadekelin renkailla, joten se oli uutta.”

”Todella harmi, että sade hidasti niin paljon ohjelmaamme. Teimme muutaman vedon repimättä täysillä. Katsojien kannalta ikävintä oli, ettei radalla nähty paljon kierroksia. Mutta ei sille mitään voi, kun olot olivat, mitä olivat.”

Ferrarin leirissä katse on napata Mercedes kiinni.

”Lauantaina tiedämme enemmän suorituskyvystämme Mercedekseen verrattuna. Siinä taistossa on myös muita talleja. Jälleen kerran keli varmaan näyttelee silloinkin isoa roolia”, Räikkönen ennusteli.

Uuteen aika-ajoformaattiin tutustuminen jäi lauantaille.

”Uusi systeemi siellä on, ja toivoin, että olisimme saaneet vähän kierroksia kuivalla radalle saadaksemme perussäädöt autoon. Nyt jäi jäljelle enää kolmas harjoitus. Aika-ajoformaatti on uusi, mutta en odota siitä mitään erityistä. Katsotaan, miten se menee, kun monelle tiimille voi tulla siellä vaikeuksia. Toivottavasti me saamme kaiken kohdalleen.”

Uusi radio-ohjeistuksen kieltosääntö ei aiheuttanut Räikköselle pulmia ainakaan perjantaina.

”Kaikki meni nyt ihan hyvin. Erilaista on, jos ilmenee pulmia. En usko, että se muodostuisi ongelmaksi, vaikka onhan siinä mahdollisuus pikkuvikoihin ja virheiden tekemiseen. Ihannemaailmassa mikään ei muutu, mutta pienikin pulma voi siinä kasvaa isoksi”, Räikkönen summaili.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Formula 1
 • Heikki Kulta
Urheilun luetuimmat
 1. 1

  Nico Rosberg odottaa pääsevänsä huippuyliopisto Stanfordiin opiskelemaan – formulaeläkeläinen tutustui Kalifornian mahdollisuuksiin

 2. 2

  Unitohtori auttaa Oskari Möröä ja useita muita huippu-urheilijoita kohti parempaa nukkumista – ”Uni on luonnon omaa dopingia”

 3. 3

  Pakolaiskeskuksesta naisten EM-lopputurnaukseen – ”Jalkapallon avulla tutustuin tanskalaisiin lapsiin”

 4. 4

  Legendaarinen NBA-valmentaja on poissa

 5. 5

  Lääkäri Pippa Laukka tyrmää epäilyn: ”Lankutuksella ei saa selän rasitusmurtumaa”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Lääkäri Pippa Laukka tyrmää epäilyn: ”Lankutuksella ei saa selän rasitusmurtumaa”

 2. 2

  Unitohtori auttaa Oskari Möröä ja useita muita huippu-urheilijoita kohti parempaa nukkumista – ”Uni on luonnon omaa dopingia”

 3. 3

  Naisille viime hetken yllätyspäätöksellä uusi laji yleisurheilun MM-kisoihin

 4. 4

  Heikki Kovalainen juhli kauden ensimmäistä voittoaan: ”Jes!”

 5. 5

  HJK koki suuren helpotuksen – 17-vuotias debytantti vakuutti

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Palloliiton lääkäri Harri Hakkarainen epäilee vääränlaisen lankuttamisen aiheuttaneen selän rasitusmurtumia jalkapallojunioreille

 2. 2

  Lääkäri Pippa Laukka tyrmää epäilyn: ”Lankutuksella ei saa selän rasitusmurtumaa”

 3. 3

  Pyöräilijä latasi Instagramiin kuvan jaloistaan etapin jälkeen – pullistelevat verisuonet säikäyttivät seuraajat

 4. 4

  Jalkapalloilija Petteri Forsell kertoi Twitterissä juosseensa Cooperin testissä 3 490 metriä – kuinka juoksisivat muiden lajien huiput?

 5. 5

  X Games -skeittaaja onnistui huimassa tempussa ensimmäistä kertaa historiassa – katso video

 6. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Kookosrapua ei kannata kutsua juhliin – jättimäinen otus tyhjentää pöydän ja vie kissankin

  2. 2

   Tietoturvaskandaali paisuu Ruotsissa – valtion turvallisuus saattoi vaarantua, useamman ministerin asema uhattuna

  3. 3

   Rocktähti Alice Cooper löysi varastostaan Andy Warholin teoksen, joka oli lojunut siellä 40 vuotta – teoksen eri versioita myyty miljoonilla

  4. 4

   Venäjällä media valmistautuu Putinin Suomen-vierailuun syyllistämällä, nöyryyttämällä ja vähättelemällä Suomea

  5. 5

   Valtavat venäläiset sota-alukset saapuivat Suomenlahdelle – ”Tämä on pullistelua ja voimannäyttö”, arvioi HS:n Moskovan-kirjeenvaihtaja

  6. 6

   Uuvutko töissä? Laaja suomalaistutkimus selvitti, miten palautumisen voi aloittaa jo työpäivän aikana

  7. 7

   ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

  8. 8

   Viisilapsisen perheen äiti Aino Kämäräinen tekee itse hammastahnansa, välttää vihannespusseja ja elää heinäkuun ilman muovia – näin sinäkin voit vähentää muovijätettäsi

  9. 9

   Isis-taistelijaksi epäilty 16-vuotias saksalaistyttö haluaa palata kotiin – kertoo saaneensa tarpeekseen sodasta ja kärsimyksestä

  10. 10

   Sininen tulevaisuus kaavailee uuden puolueen käyttönimeksi ”siniset” – Lapin siniset on ensimmäinen piirijärjestö

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

  2. 2

   Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

  3. 3

   Venäjällä media valmistautuu Putinin Suomen-vierailuun syyllistämällä, nöyryyttämällä ja vähättelemällä Suomea

  4. 4

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  5. 5

   ”Boksi” esti nukkumisen ja kuulustelijan sylki lensi – Ageeda Paavel muistaa tarkkaan, mitä KGB:n edeltäjä teki hänelle teinityttönä Tallinnan synkimmässä kellarissa kesällä 1946

  6. 6

   Dna-testi voi paljastaa sukusalaisuuksia satojen vuosien takaa – Laurin jälkeläisille selvisi, että he eivät polveudukaan Laurista

  7. 7

   Viisilapsisen perheen äiti Aino Kämäräinen tekee itse hammastahnansa, välttää vihannespusseja ja elää heinäkuun ilman muovia – näin sinäkin voit vähentää muovijätettäsi

  8. 8

   Kehäradan lipunmyynti on ajoittain ruuhkautunut Helsinki-Vantaalla – ”Oli säälittävää nähdä turhautuneet ulkomaalaiset ja kärsimättömät suomalaiset yhden lippuautomaatin edessä”

  9. 9

   Räjähtäviä kaasuputkia ja rapistuvia moottoriteitä – edes Trumpin lupailemat tuhat miljardia eivät riitä korjaamaan USA:n rapakuntoon päässyttä infrastruktuuria

  10. 10

   Jalankulkijat kävelevät päin punaisia ja pyöräilijät ajelevat jalkakäytävillä – miksei liikenne­sääntöjen rikkomisesta sakoteta?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

  2. 2

   Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

  3. 3

   Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

  4. 4

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  5. 5

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  6. 6

   Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

  7. 7

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  8. 8

   Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

  9. 9

   Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

  10. 10

   ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Toimittajat taistelevat sananvapaudesta Turkissa – Viimevuotisen vallankaappausyrityksen jälkeen toimittajien määrä vankiloissa on nelinkertaistunut
  3. Trumpin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner vastaa syytöksiin Venäjä-yhteyksistä: Tapasi venäläis­viranomaisten kanssa neljästi, kieltää tehneensä yhteistyötä
  4. Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen
  5. Rocktähti Alice Cooper löysi varastostaan Andy Warholin teoksen, joka oli lojunut siellä 40 vuotta – teoksen eri versioita myyty miljoonilla
  6. Hittisarja Stranger Thingsin toisen tuotantokauden traileri julkaistiin ja se on upea – Ainakin näitä asioita uusilta jaksoilta voi odottaa
  7. Tietoturvaskandaali paisuu Ruotsissa – valtion turvallisuus saattoi vaarantua, useamman ministerin asema uhattuna
  8. Suomalaisuimarien vauhti ei riittänyt jatkopaikkaan – Laukkanen, Koski ja Jallow tippuivat maanantaina Budapestin MM-kisoissa
  9. Nico Rosberg odottaa pääsevänsä huippuyliopisto Stanfordiin opiskelemaan – formulaeläkeläinen tutustui Kalifornian mahdollisuuksiin
  10. The Rolling Stones ei pysähdy – nyt bändi on julkaisemassa omaa materiaalia ensimmäistä kertaa 12 vuoteen
  11. Pikatestissä Jätkäsaaren cocktailkeidas, joka sijaitsee vanhassa huutokonttorissa: juomat ovat kaupungin kärkitasoa
  12. Näytä lisää