Valikko
Urheilu

Korisliigasta suljettu Bisons ei voi hakea paikkaa ykkösdivarista – vain läntisen alueen kakkosdivisioona mahdollinen

Loimaan Bisons on suljettu Korisliigasta. Koripalloliiton liittohallitus myönsi eilen maanantaina Korisliigan sarjapaikat kaudelle 2016–2017.

Loimaan Bisons on suljettu Korisliigasta. Koripalloliiton liittohallitus myönsi eilen maanantaina Korisliigan sarjapaikat kaudelle 2016–2017. Korisliigaa pelataan ensi kaudellakin kymmenellä joukkueella.

Pelillisten ja taloudellisten kriteerien perusteella paikka myönnettiin BC Nokialle, Helsinki Seagullsille, Joensuun Katajalle, Kauhajoen Karhulle, Kouvolan Kouvoille, KTP-Basketille, Salon Vilppaalle, Tampereen Pyrinnölle ja UU-Korihaille.

Loimaan Korikonkarien, jonka sopimusyhteisö on viime vuodet ollut Bisons BC, sarjalisenssihakemus kuitenkin evättiin. Kaksinkertainen Suomen mestari Bisons ei suoriutunut vaadituista velvoitteistaan määräaikaan mennessä.

”Meillä on selvät kriteerit, joilla pyritään turvaamaan terve kilpailuympäristö sekä valvomaan eri osapuolten etuja”, kommentoi Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting liiton tiedotteessa.

”Joskus kriteeristön noudattaminen tarkoittaa kivuliaita ja vaikeita päätöksiä, joihin Bisonsin sarjasta sulkeminen mitä suurimmassa määrin kuuluu.”

Kriteereihin kuuluu velvoitteita joukkueen jäseniä, verottajaa, kansainvälistä liittoa ja Suomen Koripalloliittoa sekä vakuutusyhtiöitä kohtaan.

Bisonsin korvaa Korisliigassa Lapuan Kobra-Basket, joka putosi viime keväänä sarjasta jäätyään runkosarjan viimeiseksi.

Bisons kommentoi asiaa maanantai-iltana omilla verkkosivuillaan julkaisemassan tiedotteessa.

”Koripalloliiton liittohallitukselta tänään saamamme päätöksen mukaan emme saa liigalisenssiä, koska emme ole täyttäneet kaikkia liigalisenssin talousvaatimuksia asetetuissa aikatauluissa”, Bisons tiedotti.

”Olemme saaneet rahoituksen järjestettyä ja saisimme pöydän täysin puhtaaksi, mutta olisimme tarvinneet tähän muutaman päivän lisäajan. Koripalloliiton säännöstö ei tähän lisäaikaan taipunut, joten todennäköisesti nyt joudutaan vetämään töpseli irti seinästä ja yksi tarina saa päätöksensä.”

”Toivoimme todella, ettei tähän olisi jouduttu. Toivoimme, että Bisonsin viiden vuoden aikana suomalaisen koriskenttään synnyttämää tarinaa ei olisi vedetty roskakoriin muutaman päivän vuoksi”, suree seuran varapuheenjohtaja Ari Hannula tiedotteessa.

”Mikäli lisäaika olisi järjestynyt, Bisons olisi pelannut Korisliigassa myös ensi kaudella ja tarina olisi jatkunut.”

”Ilmeisesti suomalainen koripalloilu ei tarvitse Bisonsia? Ehkä valitamme päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan, ehkä emme.”

Bisons voi hakea paikkaa läntisen alueen kakkosdivisioonasta

Koripalloliiton toimitusjohtaja Jari Tourunen kommentoi Bisonsin sarjasta sulkemista HS:lle tiistaina. Tourusen mukaan sulkemisen syynä oli se, etteivät loimaalaiset täyttäneet heille asetettuja taloudellisia vaatimuksia.

Lisenssiryhmä oli tehnyt asiasta esityksen Koripalloliiton hallitukselle, joka oli tehnyt lopullisen päätöksen maanantai-iltana.

”Bisons on samalla viivalla kaikkien muiden kanssa. Aikataulut ja kriteerit ovat olleet kaikilla seuroilla tiedossa, eikä Bisons pystynyt täyttämään kriteerejä aikataulun puitteissa”, Tourunen kommentoi Bisons-varapuheenjohtaja Hannulan näkemyksiä.

”Meille ei oikeasti jäänyt vaihtoehtoja. Lisäajan antaminen Bisonsille olisi vaatinut sääntöjemme muuttamista lennosta tai ratkaisuja, jotka eivät ole sääntöjemme mukaan perusteltuja. Seuran toimittamat selvitykset eivät myöskään olleet riittäviä.”

”Meillä oli riittävät perusteet päätöksen tekemiseen. Tämä on raskas ja ikävä asia.”

Tourunen näkee Bisonsin kohtalon valitettavana. Hänen mukaansa tällaiset tapaukset eivät koskaan ole hyviä koripallolle tai liigalle.

”Bisons on pärjännyt hyvin ja tehnyt hyvää työtä. Toisaalta nousijalla [Lapuan Kobra-Basket] on mahdollisuus nyt osoittaa urheilullisin perustein, että se kuuluu liigaan.”

Koripalloliiton mukaan Bisons ei saa hakea paikkaa ykkösdivarista. Läntisen alueen kakkosdivisioonaan se on sen sijaan tervetullut.

”He eivät ole ilmoittaneet, mitä aikovat tehdä. Liitto odottaa heidän ratkaisuaan.”

Bisons kertoi talousahdingostaan helmikuussa

  Loimaan Korikonkarit nousi Korisliigaan vuonna 2011 ja vaihtoi sponsorisyistä nimekseen Nilan Bisons.

  Ennen sarjanousua seura hankki urheilujohtajakseen Aleksi Valavuoren, joka erosi lokakuussa 2011.

  Nimisponsorisopimus päättyi keväällä 2014 ja joukkueesta tuli Loimaa Bisons.

  HS uutisoi Loimaan Bisonsin talousvaikeuksista viime helmikuussa.

  Tuolloin kahden varainhankkijan vetäytyminen seuran toiminnasta jätti sen vaikeaan tilanteeseen. Seurauksena Bisons vapautti avainpelaajiaan.

  Yksi joukkueen isoista rahareiistä oli osallistuminen Eurocupiin ja Itä-Euroopan VTB-liigaan kausina 2013–2016. Seura päätti luopua kansainvälisistä sarjoista helmikuussa 2016 ja yritti vakauttaa itsensä pelkäksi Korisliiga-seuraksi.

  Helmikuussa 2016 seura aloitti kannattajilleen suunnatun kampanjan, jossa sitä saattoi tukea henkilökohtaisella lahjoituksella.

  Bisons voitti Suomen mestaruuden vuosina 2012 ja 2013. 2014 tuli pronssia ja 2015 hopeaa.

  Teemu Selänne osti viisi prosenttia seuran osakkeista vuonna 2015.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Koripallo
Urheilun luetuimmat
 1. 1

  Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

 2. 2

  Aitajuoksun nuorten EM-mitalisti Viivi Lehikoinen hätkähdytti rajulla ennätys­parannuksellaan – ”Raainta lajiharjoittelua ei ole tehty kuin parit treenit”

 3. 3

  Hyötyisikö kuntomaratoonari Niken kohukengistä? Huippujuoksija pärjäisi markettikengilläkin

 4. 4

  Suomen oma MotoGP-kilpailu varmistumassa – haaveissa siintää myös formula ykkösten saaminen Iittiin

 5. 5

  Suomelle kultaa moukarinheitossa Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

 2. 2

  Hyötyisikö kuntomaratoonari Niken kohukengistä? Huippujuoksija pärjäisi markettikengilläkin

 3. 3

  Suomen oma MotoGP-kilpailu varmistumassa – haaveissa siintää myös formula ykkösten saaminen Iittiin

 4. 4

  Ajax-keskikenttä pois koomasta – kärsii pysyvästä aivovammasta

 5. 5

  Jääkiekkolegenda Teemu Selänne debytoi ITF Senior Tourin tennisturnauksessa Talissa

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

 2. 2

  Palloliiton lääkäri Harri Hakkarainen epäilee vääränlaisen lankuttamisen aiheuttaneen selän rasitusmurtumia jalkapallojunioreille

 3. 3

  Lääkäri Pippa Laukka tyrmää epäilyn: ”Lankutuksella ei saa selän rasitusmurtumaa”

 4. 4

  Pyöräilijä latasi Instagramiin kuvan jaloistaan etapin jälkeen – pullistelevat verisuonet säikäyttivät seuraajat

 5. 5

  Unitohtori auttaa Oskari Möröä ja useita muita huippu-urheilijoita kohti parempaa nukkumista – ”Uni on luonnon omaa dopingia”

 6. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Shanghaissa mitattiin korkein lämpötila 145 vuoteen – Kiinassa on niin kuuma, että ihmiset ovat alkaneet tapella ja panda vaipui transsiin

  2. 2

   Suomen EU-politiikkaa vetää arvostettu, karu ja pelättykin mies – Hän on palvellut viittä pääministeriä, mutta silti hänestä ei löydy edes Wikipedia-artikkelia

  3. 3

   Lahokaviosammal uhkaa panna Helsingin rakentamis­suunnitelmat uusiksi yli 10 000 asukkaan uudessa kaupunginosassa

  4. 4

   Leipäjono kiemurteli Helsingissä yli kilometrin matkan Myllypurosta Kurkimäkeen

  5. 5

   Trumpin entinen kampanja­päällikkö yhteistyöhön Venäjä-tutkinnan kanssa – Valkoisen talon viestintä­johtaja: ”Jos vuodot jatkuvat, minun on annettava potkut kaikille”

  6. 6

   Tutkimus: Sperman laatu laskee hälyttävästi – länsimaissa miehillä on siittiöitä jo yli puolet vähemmän kuin 40 vuotta sitten

  7. 7

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  8. 8

   Varo näitä ruokia, jos syöt lääkkeitä – ruoka-aineilla on oudoilta kuulostavia vaikutuksia lääkkeiden kanssa

  9. 9

   Parantumattomasti sairaan Charlie-vauvan vanhemmat ajautuivat taas erimielisyyksiin sairaalan kanssa – vanhemmat haluavat vauvan kotiin kuolemaan, mutta sairaala ei suostu

  10. 10

   Järkeväkin ihminen voi jäädä koukkuun liian kovaan treenaamiseen – Uskon, että lähiaikoina trendi palaa tolkun aikaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  2. 2

   Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

  3. 3

   Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

  4. 4

   Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

  5. 5

   Leipäjono kiemurteli Helsingissä yli kilometrin matkan Myllypurosta Kurkimäkeen

  6. 6

   Vanhat hääperinteet tuntuvat yhä useammista vaivaannuttavilta – Suvi Sahakarin häissä morsiamen sijaan ryöstettiin kakkulapiot

  7. 7

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  8. 8

   Posti lopetti kirjeiden jakamisen tiistaisin – ”En näe, että tässä tulisi ongelmaa täyttää postilain asettamaa laatuvaatimusta”

  9. 9

   Alman hitti nostettiin jo Britannian suurimman radiokanavan A-listalle – merkitsee suurta näkyvyyttä

  10. 10

   Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

  2. 2

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  3. 3

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  4. 4

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  5. 5

   Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

  6. 6

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  7. 7

   ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

  8. 8

   Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

  9. 9

   Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

  10. 10

   Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Lahokaviosammal uhkaa panna Helsingin rakentamis­suunnitelmat uusiksi yli 10 000 asukkaan uudessa kaupunginosassa
  3. Järkeväkin ihminen voi jäädä koukkuun liian kovaan treenaamiseen – Uskon, että lähiaikoina trendi palaa tolkun aikaan
  4. Aitajuoksun nuorten EM-mitalisti Viivi Lehikoinen hätkähdytti rajulla ennätys­parannuksellaan – ”Raainta lajiharjoittelua ei ole tehty kuin parit treenit”
  5. Suomen EU-politiikkaa vetää arvostettu, karu ja pelättykin mies – Hän on palvellut viittä pääministeriä, mutta silti hänestä ei löydy edes Wikipedia-artikkelia
  6. Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen
  7. Viisilapsisen perheen äiti Aino Kämäräinen tekee itse hammastahnansa, välttää vihannespusseja ja elää heinäkuun ilman muovia – näin sinäkin voit vähentää muovijätettäsi
  8. Suomeen ensimmäistä kertaa saapuva suorapuheinen laulaja Beth Ditto: ”Amerikassa empatia on vaihtunut täydelliseen sosiopatiaan”
  9. Tunti sitten
  10. Suomi pehmentää Putinin vierailua Punkaharjun maisemilla, mutta Venäjän presidentti suhtautuu pehmeään valtaan kuten kansalais­järjestöihin – vihamielisesti
  11. Terveystiedon googlaus on niin helppoa, että yhä useampi pelkää sairastavansa jotain vakavaa – Näin pääset eroon turhista terveyshuolista
  12. Palkkaus on poliittista ja sukupuolittunutta – vielä 70-luvulle tultaessa ajateltiin, että naisille tulee maksaa vähemmän palkkaa kuin miehille
  13. Näytä lisää