Valikko
Urheilu

Columbuksen valinta sai yleisön kohahtamaan – Jesse Puljujärvi neljännellä varauksella Oilersiin

"Kyllä tämä on tosi iso päivä", sanoi Jesse Puljujärvi Buffalossa perjantaina.

"Kyllä tämä on tosi iso päivä", sanoi Jesse Puljujärvi Buffalossa perjantaina.

"Olen aina halunnut päästä NHL:ään pelaamaan ja nyt se on mahdollisuus pelata eka peli Edmontonissa."

Edmonton Oilers TV:n haastattelussa Puljujärveltä kysyttiin, mitä hän tiesi Edmontonista.

"Tiedän, että heillä on nuori joukkue, joka tulee paremmaksi ja alkaa vielä voittaa joskus", hän sanoi. Hän tietenkin myönsi pelaavansa mieluusti Connor McDavidin kanssa, jos tilaisuus tulee.

"Connor osaa kaiken. Hänellä on hyvät kädet ja hän on nopea luistelija."

Puljujärvi myös tiesi Edmonton Oilersin aloittavan ensi kauden uudessa jäähallissa, joka on jo lähes valmis ja jota pidetään maailman hienoimpana. Hän tietää myös joukkueessa olevan Lauri Korpikosken, jonka läsnäolosta on apua.

Jesse Puljujärven nimi kuulutettiin neljäntenä Buffalossa perjantaina pidetyssä NHL:n varaustilaisuudessa. Edmonton Oilers sai nuorten MM-kisojen parhaana palkitun hyökkääjän kuin lottovoittona, sillä harva uskoi Puljujärven olevan enää varattavissa Edmontonin vuoron tullessa.

Buffalon First Niagara Centerin yleisö kohahti, kun Columbus Blue Jacketsin amatööriscouttien päällikkö Ville Siren kävi kuuluttamassa, että Jackets varaa ylpeänä Pierre-Luc Dubois’n Quebecin junnuliigan Cape Bretonista.

Jackets ei varannut Puljujärveä, jota yleisesti pidettiin varauslistan kolmosena etukäteen. Columbuksen toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen on aina sanonut, ettei pelaajia saa varata passin kantta katsomalla, vaan on varattava paras pelaaja.

Tämä oikeudenmukainen ja järkevä periaate toimi nyt näin päin.

Vain päivää ennen varaustilaisuutta Kekäläinen sanoi Helsingin Sanomille olevansa iloinen suomalaispelaajien menestyksestä Draftissä.

"Mutta kyllä minun täytyy vain pitää sydän kylmänä sillä tavalla, että yritetään tehdä paras mahdollinen päätös Columbus Blue Jacketsille", sanoi Kekäläinen kuitenkin. Hän ei sulkenut pois mahdollisuutta tehdä pelaajakauppaa varausoikeudesta.

Jackets valitsi todella hyvän pelaajan Duboissa. Erittäin sujuvaa englantia haastatteluissa puhuva kanadanranskalainen käytti aikansa Cape Bretonissa oppiakseen jääkiekon lisäksi englantia.

Hän on haastatteluissa maininnut ottaneensa oppia Pittsburgh Penguinsin maalivahti Marc Andre Fleurystä, joka vuosia aikaisemmin teki saman. Fleury sanoo vielä tänäkin päivänä haastattelijoitten saaneen paremmin selvää hänen persoonastaan ja huumorintajustaan vuoden 2003 varaustilaisuuden alla, koska hän osasi puhua englantia. Hän uskoo tulleensa valituksi tuon erittäin kovan sadon ykkösenä sen vuoksi.

"Koko tämän kauden jälkeen tehtyjen raporttien ja tutkimusten ja testien ja haastattelujen ja kaikkien muitten taustatöiden jälkeen Dubois oli kolmas omalla listallamme", sanoi Kekäläinen Helsingin Sanomille perjantaina varauksen jälkeen.

Varaustilaisuuden alussa sosiaalinen media seurasi erikoista sukkulointia First Niagara Centerin kaukalossa, jossa kaikkien 30 NHL-seuran johto ja scoutit istuivat.

Kekäläinen nähtiin pariinkin otteeseen juttelemassa Edmonton Oilersin toimitusjohtaja Peter Chiarellin kanssa. Välillä taas kuutosvarauksen omistaneen Calgary Flamesin Brad Trelivingin kanssa. Ja sitten viitosvarausta taskussaan pitäneen Vancouver Canucksin Jim Benningin kanssa.

Jotain oli tekeillä, mutta kauppoja ei syntynyt. Joukkueenjohdon viivelähdöt ja hyökkäysten rytmitykset pöydästä toiseen ovat aina mielenkiintoisia kuvioita NHL:n varaustilaisuudessa.

Pierre-Luc Dubois voi pitkällä tähtäimellä olla vastaus Columbuksen tarpeeseen keskikentällä. Hän pelasi viime kaudella junnuissa kauden toisen puoliskon sentterinä. Hän haluaa pelata sentterinä.

"Nuoren pelaajan on aika vaikea tulla NHL:ään suoraan sentteriksi, koska puolustuspeli vaatii niin paljon," selvitti Kekäläinen NHL-sentteriksi valmistumista.

"Mutta yleensä sellainen sopiva siirtyminen tehdään niin, että aloitetaan laitahyökkääjän paikalta ja sitten siirrytään sentteriksi. Mutta katsotaan, miten kaveri edistyy. Ensi viikolla tulee meidän nuorten pelaajien kehitysleirille viikoksi ja siitä jatketaan sitten syksyyn ja katsotaan missä mies pelaa ensi syksynä."

Jarmo Kekäläistä pidettiin varaustilaisuuden villinä korttina etukäteen. Tämä ennustus osoittautui todeksi.

Jesse Puljujärvi kävi hakemassa Edmonton Oilersin paidan päälle ja hatun päähän. Paidassa ei ollut nimeä selässä, sillä tämä tilanne tuli Edmontonin joukkueenjohdolle yllätyksenä.

Oilersin toimitusjohtaja Peter Chiarelli myönsi ensin etsineensä kauppoja vaihtaakseen nelosvarauksen alemmaksi, mikä selittää sukkuloinnin seurojen pöydissä. Sitten saatuaan tietää Puljujärven olevan mahdollisesti saatavilla neljäntenä, hän päätti odottaa.

"Hän on monipuolinen pelaaja. Iso ja vahva poika. Älykäs pelaaja, joka osaa laukoa kiekkoa. Olemme onnellisia saadessamme hänet," sanoi Chiarelli, joka mainitsi tietenkin Puljujärven olleen Kanadassa erittäin tarkkaan seuratun nuorten MM-turnauksen parhaana palkittu pelaaja. "Veimme hänet illalliselle ja hän on miellyttävä tyyppi."

Puljujärvi itse lähtee mielellään Kanadaan.

"Hyvältä tuntui", hän sanoi. "Edmonton on tosi hyvä paikka, nuoria pelaajia ja hyvä joukkue. Mahtava juttu päästä sinne."

Puljujärveä yllättävä tilanne ei ihmetyttänyt. "Tiesin kyllä, että siinä voi sattua mitä vaan. En mitenkään yllättynyt."

Kesän Jesse Puljujärvi aikoo viettää harjoitellen. Leikatun polven kuntoutus on aikataulussa.

"Treenaan lujaa ja olen valmis, kun NHL alkaa. Voimaa on saatava lisää. Muut asiat on ja ne tulee mukaan. Pieni kaukalo nopeuttaa peliä, uskon, että se on hyvä asia mulle."

"En turhaan jännittele. Vähän helpottaa kun spekulointi on ohi, tiedetään kuka varasi ja missä."

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • NHL
 • Jääkiekko
Urheilun luetuimmat
 1. 1

  Hyötyisikö kuntomaratoonari Niken kohukengistä? Huippujuoksija pärjäisi markettikengilläkin

 2. 2

  Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

 3. 3

  Suomen oma MotoGP-kilpailu varmistumassa – haaveissa siintää myös formula ykkösten saaminen Iittiin

 4. 4

  18-vuotias yhdysvaltalaisteini paineli puolimaratonin Crocseissa huippuaikaan – koko kymmenlapsinen perhe juoksee muovitossuissa: ”Ostamme aina halvimmat”

 5. 5

  Ari-Pekka Liukkonen voitti sivulajissaan alkueränsä Budapestin MM-kisoissa ja teki kautta aikain toiseksi parhaimman ajan Suomessa

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

 2. 2

  Hyötyisikö kuntomaratoonari Niken kohukengistä? Huippujuoksija pärjäisi markettikengilläkin

 3. 3

  Jalkapallokenttien väriläiskä ja ongelmapelaaja lopetti uransa kahdesti viikon sisään – tuorein päätös julki vaimon Twitter-tilillä

 4. 4

  Ajax-keskikenttä pois koomasta – kärsii pysyvästä aivovammasta

 5. 5

  Suomen oma MotoGP-kilpailu varmistumassa – haaveissa siintää myös formula ykkösten saaminen Iittiin

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

 2. 2

  Palloliiton lääkäri Harri Hakkarainen epäilee vääränlaisen lankuttamisen aiheuttaneen selän rasitusmurtumia jalkapallojunioreille

 3. 3

  Lääkäri Pippa Laukka tyrmää epäilyn: ”Lankutuksella ei saa selän rasitusmurtumaa”

 4. 4

  Pyöräilijä latasi Instagramiin kuvan jaloistaan etapin jälkeen – pullistelevat verisuonet säikäyttivät seuraajat

 5. 5

  Unitohtori auttaa Oskari Möröä ja useita muita huippu-urheilijoita kohti parempaa nukkumista – ”Uni on luonnon omaa dopingia”

 6. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Shanghaissa mitattiin korkein lämpötila 145 vuoteen – Kiinassa on niin kuuma, että ihmiset ovat alkaneet tapella ja panda vaipui transsiin

  2. 2

   Leipäjono kiemurteli Helsingissä yli kilometrin matkan Myllypurosta Kurkimäkeen

  3. 3

   Varo näitä ruokia, jos syöt lääkkeitä – ruoka-aineilla on oudoilta kuulostavia vaikutuksia lääkkeiden kanssa

  4. 4

   Lahokaviosammal uhkaa panna Helsingin rakentamissuunnitelmat uusiksi yli 10 000 asukkaan uudessa kaupunginosassa

  5. 5

   Tutkimus: Sperman laatu laskee hälyttävästi – länsimaissa miehillä on siittiöitä jo yli puolet vähemmän kuin 40 vuotta sitten

  6. 6

   Suomen EU-politiikkaa pyörittävä mies on palvellut viittä pääministeriä, mutta hänestä ei ole edes Wikipedia-artikkelia – haastattelussa arvostettu, karu ja vähän pelättykin Kare Halonen

  7. 7

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  8. 8

   Parantumattomasti sairaan Charlie-vauvan vanhemmat ajautuivat taas erimielisyyksiin sairaalan kanssa – vanhemmat haluavat vauvan kotiin kuolemaan, mutta sairaala ei suostu

  9. 9

   Yhdysvaltain senaatti päätti täpärästi aloittaa poikkeusmenettelyn Obamacaren kumoamiseksi

  10. 10

   Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  2. 2

   Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

  3. 3

   Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

  4. 4

   Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

  5. 5

   Vanhat hääperinteet tuntuvat yhä useammista vaivaannuttavilta – Suvi Sahakarin häissä morsiamen sijaan ryöstettiin kakkulapiot

  6. 6

   Leipäjono kiemurteli Helsingissä yli kilometrin matkan Myllypurosta Kurkimäkeen

  7. 7

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  8. 8

   Posti lopetti kirjeiden jakamisen tiistaisin – ”En näe, että tässä tulisi ongelmaa täyttää postilain asettamaa laatuvaatimusta”

  9. 9

   Sylki paljastaa, että nykyihminen on joskus paritellut tuntemattoman ihmislajin kanssa

  10. 10

   Alman hitti nostettiin jo Britannian suurimman radiokanavan A-listalle – merkitsee suurta näkyvyyttä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

  2. 2

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  3. 3

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  4. 4

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  5. 5

   Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

  6. 6

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  7. 7

   ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

  8. 8

   Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

  9. 9

   Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

  10. 10

   Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

  11. Näytä lisää