Valikko
Urheilu

Fifan puheenjohtaja sivalsi Joachim Löwiä tämän haluttomuudesta kasvattaa MM-kisojen joukkuemäärää: ”Maailmanmestarien on helppo esittää mielipiteensä”

Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtaja Gianni Infantino näkisi MM-kisoissa mieluiten 40 tai peräti 48 maata vuoden 2026 turnauksesta lähtien.

Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtaja Gianni Infantino on kertonut haluistaan kasvattaa jalkapallon MM-turnausta merkittävästi. Perjantaina hän sivalsi Saksan päävalmentajaa Joachim Löwiä tämän vastakkaisista näkemyksistä.

Nykyisen 32 joukkueen sijaan Infantino näkisi mieluummin mukana 40 tai peräti 48 maata vuoden 2026 kisoista lähtien. Ajatuksena on, että 16 joukkuetta olisi sijoitettu alkulohkoihin, ja loput 32 muodostaisivat otteluparit, joiden voittajat etenisivät lohkovaiheeseen.

Löwin valmentama Saksa voitti edelliset jalkapallon MM-kisat vuonna 2014. Löwin mukaan joukkuemäärän kasvattaminen heikentäisi MM-turnauksen laatua.

”Maailmanmestarien on helppo esittää mielipiteensä MM-kisoista. Mitä voin sanoa hänelle? Että hänen on oltava avoin jalkapallon uusiutumista ja kehittämistä varten. Kaikilla ei ole mahdollisuus selvittää karsintoja MM-kisoihin joka kerta, kuten Saksalla”, Infantino latasi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Infantino täsmensi muutoinkin aiemmin esittämiään näkemyksiä MM-kisojen joukkuemäärän kasvattamisesta.

”En näe kisojen laajentumisen heikentävän laatua. Edellisessä MM-turnauksessa Costa Rica pudotti Englannin ja Italian. Jalkapallon taso nousee maailmalla jatkuvasti.”

”48 joukkueen kisoissa taso olisi korkeampi, koska 32 joukkuetta karsisi paikasta lohkoihin”, Infantino näkee.

Puheenjohtajan mukaan uudistus lisäisi innostusta jalkapallon ympärillä kisoihin selviytyvissä maissa. Hän ei näe ongelmana sitä, että 16 joukkuetta pelaisi vain yhden ottelun ja lähtisivät karsiutumisen myötä kotiin.

”Se olisi varmuudella jännittävä hetki kyseisille maille, pelaajille ja kannattajille. Joukkue ei matkustaisi vain tavalliseen maaotteluun, vaan äärimmäisen tärkeään peliin.”

Vuoden 2026 kisaisäntää ei ole vielä valittu, ja Infantino lupasikin, että valintaprosessista tulee ”ehdottoman läpinäkyvä ja luotettava”. Hän sanoi kannustavansa maita isännöimään kisoja yhdessä pitääkseen kulut matalampina.

”Haluamme varmistaa, että MM-kisat ovat kestävän kehityksen tapahtumia, sen vuoksi kannatamme kisojen jakamista useammalle maalle”, Infantino totesi.

Vuoden 2018 MM-kisat käydään Venäjällä ja vuoden 2022 Qatarissa. Molempiin valintaprosesseihin on liittynyt runsaasti korruptioepäilyjä, mutta toistaiseksi maat ovat saaneet pitää isännyytensä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Jalkapallo
 • Jalkapallon MM-kisat
 • Jan Vilén
Urheilun luetuimmat
 1. 1

  Rosberg uskoo koko Mercedeksen olevan Hamiltonin takana – Bottas luottaa kilpailevansa Monacossa jopa voitosta

 2. 2

  Olli Jokinen liekeissä – laukoi komean voittomaalin

 3. 3

  Vauva ei ole vienyt Kimi Räikkösen yöunia – ”Olemme onnellisia”

 4. 4

  Bottas tähtää aika-ajofinaaliin Monacon viikonlopun kohokohtana – ”Rata vaatii itseluottamusta”

 5. 5

  Golfari Korhonen säväytti huippukierroksellaan ja nousi kärjen tuntumaan

 6. Näytä lisää
 1. 1

  NHL:ssä muhii jättipaukku – hallitseva mestari Pittsburgh joutui seitsemänteen otteluun

 2. 2

  Vauva ei ole vienyt Kimi Räikkösen yöunia – ”Olemme onnellisia”

 3. 3

  Stadin derby on enemmän kuin pelkkä peli

 4. 4

  F1-kuskit tyrmäävät Monacon uuden reunakiveyksen – ”Näyttää hyppyriltä”

 5. 5

  HIFK-fani: ”kannattajia kohdellaan verkkojen avulla kuin karjalaumaa” – katso kuvat kannattajien marssilta ennen Stadin derbyä

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Tamilta yllättävä väite USA:n valmistautumisesta Leijonat-peliin – ja hän saattoi olla oikeassa

 2. 2

  Harri Säteri nollasi USA:n ja loi pohjan Leijonien jättiyllätykselle MM-puolivälierässä: ”Kyllä unelmat ovat edessäpäin”

 3. 3

  Michael Schumacherin perhettä kiristettiin ja uhattiin lasten tappamisella – kiristäjä jäi kiinni lapsellisen virheen vuoksi

 4. 4

  Leijonat pelaa pronssiottelussa – Ruotsi oli selkeästi parempi MM-välierässä

 5. 5

  Mount Everestillä luolassa piileskellyt elokuvaohjaaja asui pakettiautossa, koska halusi päästä auttamaan kiipeilijöitä – nyt odottaa jopa neljän vuoden vankeus

 6. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  2. 2

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  3. 3

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  4. 4

   New York Times: Venäläiset keskustelivat, miten Trumpiin voisi vaikuttaa

  5. 5

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  6. 6

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  7. 7

   Jimi Hendrix ei päässyt Helsingissä keikkaillessaan sisään ravintolaan

  8. 8

   Mauno Koiviston edeltäjän hautajaiset olivat spektaakkeli, jonka lehtikuvaaja ikuisti korkeuksista – ”Silloin ei ollut rahasta kiinni”

  9. 9

   Kesätorstaisin Mauno Koivistolle ei saanut puhua politiikkaa, muuten seuraukset olivat tylyt – lentopallokaverit muistelevat peli-iltoja Kultarannassa

  10. 10

   ”Olennaista on miehen ja naisen välinen valtataistelu” – Sofia Coppolan uudessa elokuvassa naiset tarjoavat itseään mihin hintaan tahansa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  2. 2

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  3. 3

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  4. 4

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  5. 5

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  6. 6

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  7. 7

   Video näyttää golfkentällä löntystelevän karhun – poliisi varoittaa Espoossa liikkuvasta yksilöstä

  8. 8

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää