Urheilu

HJK etsii Mika Lehkosuolle korvaajaa – esillä ovat olleet Sami Hyypiä ja Simo Valakari

Päävalmentaja Lehkosuon uskotut miehet ovat jo sivussa.

Kaikki valmentajapestit päättyvät ennemmin tai myöhemmin. Kahden ja puolen kauden jälkeen Mika Lehkosuon pesti Helsingin Jalkapalloklubin päävalmentajana on hyvin lähellä loppua.

Helsingin Sanomien useasta lähteestä saamien tietojen mukaan HJK etsii uutta päävalmentajaa. Mikäli sopiva päävalmentajaehdokas löytyy, Lehkosuo joutuu lähtemään. Hän kuitenkin jatkaa tehtävässä, jos korvaajaa ei heti löydy.

Erään lähteen mukaan Lehkosuo tietää hyvin tilanteensa. Lähtö voi tulla pian tai yhtä hyvin ensi kaudella, jos sopivaa korvaajaa ei löydy. Helsingin Sanomat ei tavoittanut Lehkosuota kommentoimaan asiaa.

HJK:n valmentajaetsinnöistä kertoi ensimmäisenä MTV3 Sport.

HJK:n puheenjohtajan Olli-Pekka Lyytikäisen mukaan kaikki seuran paikat ja positiot ovat juuri nyt analysoinnin kohteena pettymykseen päättyneen kauden jälkeen.

HS:n lähteiden mukaan HJK kartoittaa päävalmentajaehdokkaita. Pitääkö tieto paikkansa?

”Mietimme valmentajatilannettamme”, Lyytikäinen muotoili vastauksensa hetken hiljaisuuden jälkeen.

Samaan aikaan, kun Lehkosuolle on kaikessa hiljaisuudessa etsitty korvaajaa, on hänen valmennusryhmänsä osin jo uusiutunut

Lehkosuon apurin Vesa Vasaran työsopimus kakkosvalmentajana on päättynyt kuluneen kauden lopussa. HS:n tietojen mukaan Lehkosuo olisi käytännössä valinnut espanjalaisen Jose Riveiron uudeksi kakkosvalmentajakseen, ja häviäjän roolin sai Lehkosuon rinnalla pitkään kulkenut Vasara.

Puheenjohtaja Lyytikäisen mukaan kakkosvalmentajan vaihtuminen ei liity päävalmentaja-asiaan.

”Kakkosvalmentajaksi tuli jo kesällä Jose Riveiro. Meillä oli oikeastaan yksi ylimääräinen siinä tehtävässä loppukauden ajan. Se liittyi enemmän siihen kuin mihinkään dramaattisempaan”, Lyytikäinen sanoi.

Erään lähteen mukaan Vasaran tilalle haluttiin joku, joka toisi jotain uutta valmennusryhmään, jonka oli katsottu myötäilevän liikaa päävalmentajaa. Lähteen mukaan Vasaralle on tarjottu työtehtävää pelaajakartoituksessa. Urheilutoimenjohtajan tehtävästä ei ole kuitenkaan kyse.

Toisen lähteen mukaan urheilujohtamisen työsarkaan kuuluvat tehtävät ollaan organisoimassa uudelleen seurassa, ja muutosta valmistelee toimitusjohtaja Riihilahti.

Edustusjoukkueen fyysisen valmentajan ja fysioterapeutin Jaakko Piensohon sopimus on päättynyt kauden lopussa. Hänen kanssaan on keskusteltu jatkosopimuksesta, mutta samaan aikaan HJK on etsinyt aktiivisesti myös muita vaihtoehtoja.

Piensoho tuli seuraan syksyllä 2014, ja ensimmäinen kokonainen kausi vuonna 2015 sisälsi kymmeniä loukkaantumisia, joista suurin osa oli vältettävissä olevia lihasvammoja. Vammasuma maksoi paljon.

Sekä Vasara että Piensoho ovat olleet Lehkosuon uskottuja miehiä, jotka ovat nyt joutumassa sivuun Lehkosuon valmennusryhmästä.

Miten nopeasti HJK:n päävalmentajakysymys voi ratketa? Tällä viikolla tuskin tapahtuu paljon, sillä Lyytikäisen mukaan HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti on lomalla.

Ensi viikolla voisi jo rytistä, mutta kaikki on kiinni siitä, löytääkö HJK vaatimukset täyttävän päävalmentajan.

Pelaajat palaavat lomilta joukkueen harjoituksiin marraskuun lopussa, joten se voi olla yksi mahdollinen päivämäärä muutoksen aloittamiselle. Erään lähteen mukaan parin viikon sisällä voisi tapahtua jotain.

Seuran sisäpiiriä lähellä olevien henkilöiden spekulaatioissa ovat esiintyneet ainakin Simo Valakarin ja Sami Hyypiän nimet.

HS:n lähteiden mukaan Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentajaa Simo Valakaria kohtaan olisi osoitettu kiinnostusta.

HS:n tietojen mukaan Valakari olisi kiinnostunut siirtymään HJK:hon, mikäli tilaisuus avautuisi. Tiettävästi Valakarin sopimuksessa on purkupykälä, joka mahdollistaisi SJK-sopimuksen purkamisen kiinteällä summalla.

Valakarilla on vielä kolme vuotta sopimusta jäljellä SJK:ssa, mutta HS:n tietojen mukaan välit seurajohtoon eivät ole parhaimmat mahdolliset, mikä saattaa työntää Valakaria seurasta.

Toisen lähteen mukaan HJK:n kartoituslistalla olisi myös Sami Hyypiä. Sekä Valakari että Hyypiä täyttäisivät monia oikeita rasteja hakemuksessa.

Hyypiä on tietenkin suuri nimi ja valovoimainen, mutta hän ei ole viime aikoina profiloitunut voittavana valmentajana. Valakari olisi kotimainen vaihtoehto, joka on osoittanut jo pystyvänsä valmentamaan voittavaa joukkuetta.

Valakarilla on kosolti voittoja taskussa lyhyeltä valmennusuralta: Ykkösen mestaruus, Veikkausliigan hopea ensimmäisellä liigakaudella, Veikkausliigan mestaruus ja Suomen cupin mestaruus.

HS:n lähteen mukaan päävalmentajan kartoitusta HJK:ssa tekevät toimitusjohtaja Aki Riihilahti ja puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen. Se on myös osoitus muutoksesta, että Lyytikäinen on hetkeksi palannut aktiivisesti mukaan seuran toimintaan, eikä katso vain päältä Riihilahden tekemisiä.

Lehkosuolla on kaksi vuotta sopimusta jäljellä, mutta se ei ole HS:n tietojen mukaan HJK:ssa este potkuille. Erään lähteen mukaan Lehkosuon valmentajasopimuksessa saattaa olla jäljellä olevaa sopimusta lyhyempi irtisanomisaika.

Joka tapauksessa Lehkosuolle tilanne on lopun alkua. Miten päävalmentaja voi keskittyä työhönsä, kun samaan aikaan hänelle etsitään korvaajaa? Hyvin huonosti.

Jutusta tieto, mikä media kertoi ensimmäisenä HJK:n kartoitustyöstä uuden päävalmentajan löytämiseksi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Jalkapallo
 • HJK
Urheilun luetuimmat
 1. 1

  HIFK uskoo löytäneensä ruotsalaishyökkääjästä menestysavaimen – NHL-pelaaja Artturi Lehkonen teki mestarivahvistukseen suuren vaikutuksen

 2. 2

  71-vuotias uimari uhmasi järjestäjiä ja kunnioitti Barcelonan iskun uhreja – finaalin hieno ele kerää suitsutusta

 3. 3

  Huuhkaja-toppari Sauli Väisänen teki loistodebyytin Serie A:ssa – ”Tiedän, että olen tehnyt vaikutuksen otteillani”

 4. 4

  Superyllätyksen tehtaillut Hyvinkään Tahko jahtaa lisää täysosumia Superpesiksen pudotuspeleissä – ”Runkosarjan ykkösen voittaminen ei ole rakettitiedettä”

 5. 5

  Therese Johaug saa dopingtuomionsa tiistaina – Norjassakin valmistaudutaan kilpailukiellon pitenemiseen

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Formulakuski Valtteri Bottaksen fysiikka kestää vertailun: Cooperissa hän juoksee 3 500 metriä ja 10 000 metriä sujuu erinomaiseen aikaan

 2. 2

  Kannibaali, henkari, merirosvo, heinäsirkka – pyöräilijöillä on kummallisia lempinimiä, mutta ne eivät ole mitään ”suomalaiseen Jeesus-vauvaan” verrattuna

 3. 3

  Donald Trumpin entisen päästrategin Steve Bannonin johtamalta verkkosivustolta melkoinen moka: Kuvitti ihmissalakuljetusta käsitelleen jutun Saksan maajoukkueikonilla

 4. 4

  Messi teki erikoisen ”hattutempun” ainutlaatuisessa pelipaidassa – Real taiteili häikäisevän osuman koko joukkueen yhteistyönä

 5. 5

  Painonnoston bulgarialainen olympiamitalisti kuoli vain 35-vuotiaana

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Miten kovaa Mo Farah oikein juoksee? Tältä näyttää, kun tavallisten ihmisten juoksumatto asetetaan mestarin vauhtiin

 2. 2

  Jalkapallovaikuttaja Pertti Alaja on kuollut – Palloliiton puheenjohtaja luotti aina ”korkeampien käsien voimaan”

 3. 3

  Kilpakumppani teki juoksijalegenda Mo Farahille todella härskin liikkeen – puolustelee tekoaan

 4. 4

  Miksi useilla baseball-pelaajilla on todettu aivosyöpä?

 5. 5

  Maailman paras dopingtestattu penkkipunnertaja lopettaa – ”Olin hurri, josta tuli hyväksytty ympäri Suomea”

 6. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  3. 3

   ”Suuri amerikkalainen auringonpimennys” kulkee pian halki Yhdysvaltojen – HSTV:n kolmetuntinen suora lähetys käynnissä

  4. 4

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  5. 5

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  6. 6

   Supolla oli vihje Turun puukotuksista epäillystä, mutta konkreettista isku-uhkaa ei pitänyt olla – ”Jokaista vihjettä ei ole mahdollista käsitellä täydellä höyryllä”

  7. 7

   Puukotuksista epäilty Mechkah kävi rukoilemassa juuri ennen veritekoja, kertovat moskeijan kävijät HS:lle

  8. 8

   Espanjan poliisi vahvistaa: Barcelonan terrori-iskun epäilty yliajaja on surmattu – oli pukeutunut räjähdevyöhön

  9. 9

   Tutkijat kertovat, miten lähes kenestä vain voi tulla viattomia tappava terroristi

  10. 10

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  2. 2

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  3. 3

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  4. 4

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  5. 5

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  6. 6

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  7. 7

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  8. 8

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  9. 9

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  10. 10

   Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  8. 8

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  9. 9

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää