Urheilu

Lantion murtuminen romutti Kim Hirschovitsin kauden – kova tavoite yhä ennallaan

Espoo United taistelee Mestiksen pudotuspeleissä ilman leikkauspöydälle päätynyttä kapteeniaan.

Espoo Unitedin jääkiekon Mestis-joukkue on saanut tulla toimeen ilman kapteeniaan Kim Hirschovitsia lähes koko kauden. Syynä on ennen Mestiksen alkua sattunut loukkaantuminen, jonka vakavuus selvisi vasta usean kuukauden jälkeen.

Luistin tarttui railoon harjoituksissa, ja seurauksena oli kiekkotermein alaraajavamma, joka paljastui lopulta murtumaksi lantiossa.

”Olin kaksi viikkoa sitten leikkauksessa, joka onnistui hyvin. Lantion murtuma levytettiin, ja pikkuhiljaa pääsen aloittamaan kuntouttamisen ja vesijuoksemaan, ja muutaman viikon kuluttua sitten pyöräilemään.”

”Pitkään kesti löytää vamman syy.”
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Espoo United sijoittui Mestiksen runkosarjassa viidenneksi ja aloitti pudotuspelit keskiviikkona 4–2-vierasvoitolla Kokkolan Hermeksestä.

Kapteeni uskoo espoolaisten eväiden riittävän kaikkia Mestiksen joukkueita vastaan.

”Meidän vahvuutemme sopivat hyvin tähän ottelusarjaan. Puolustamme tiiviisti ja pelaamme kärsivällisesti.”

”Meillä on neljä tasaista kenttää ja sarjan paras maalivahti [Rasmus Tirronen]. Uskon, että Hermes lyö päätä seinään, ja pääsemme iskemään vastaan.”Hirschovits on ollut mahdollisuuksien mukaan joukkueen tukena, mutta myöntää vuoden olleen uransa rankimpia.

”Pääasia on, että nyt pääsen eteenpäin, ja toivottavasti olen syksyllä pelikunnossa.”

Pelkkä kaukaloon pääseminen ei kuitenkaan riitä, vaan tavoitteet siintävät kirkkaana tulevaisuudessa.

”Espoon projektiin kun lähdin, niin tavoitteena oli auttaa rakentamaan joukkuetta ja pelata Liigaa Espoossa. Ne ovat tavoitteina vieläkin.”

Kim Hirschovits perkaa playoff-kiekkoa ja luottaa HIFK:n mestaruuteen: ”Työ on jo tehty, pitää vain nauttia”

Jääkiekkokevät on taas parhaimmillaan, sillä pitkä runkosarja on takana, ja pudotuspelit täyttävät seuraavat viikot. No, joidenkin osalta tosin vain muutaman seuraavan päivän ennen loman alkua.

Kevätauringon kultaamista playoff-otteluista puhutaan aivan erilaiseen sävyyn, kuin esimerkiksi synkän marraskuun arki-illan runkosarjapeleistä. Syykin on selvä, näissä peleissä ratkaistaan lopulta se, kenen nimen eteen voi jatkossa lisätä tittelin ”jääkiekon Suomen mestari”.

Eivät runkosarjapelit tietysti täysin toissijaisia ole, sillä niissä haetaan asetelmat kevään huipennukseen, mutta eri luokan tunnelataus liittyy ”tosipelien” alkamiseen.

Espoo Unitedin kapteenin Kim Hirschovitsin äänestä kuuluu heti, että sanat tulevat suoraan sydämestä, kun haastattelun aiheeksi paljastuu pudotuspelikiekkoilu.

”Runkosarjaan verrattuna muuttuu se, että pelataan samaa joukkuetta vastaan useampi ottelu. Panokset kovenevat, jokainen innostuu enemmän, kamppailupelaaminen kovenee, peli tiivistyy ja taistellaan viimeiseen senttiin asti”, Hirschovits luettelee.

”Peli ei sinänsä muutu, mutta tunnetta on enemmän. Pelien tärkeyden aistii pukukopissakin, on ihan erilainen fiilis ja innokkuus kaikissa.”

Syksyllä moni joukkue vielä hakee ketjukoostumuksia, hioo pelitapaansa ja joutuu tyytymään tavoitteita pienempään voittomäärään.

HIFK:ssa, Jokereissa ja Espoon Bluesissakin pelannut sentteri kertoo, että pelaamista pyritään kehittämään läpi kauden, mutta pudotuspelien alla pelin tulisi jo olla mallillaan.

”Koko kausi saadaan yhteisiä kokemuksia erilaisista tilanteista ja ongelmista. Playoffseissa voidaan jotain pieniä juttuja muuttaa, mutta siinä vaiheessa työ on jo tehty. Pitää vaan nauttia, ei enää pysty tekemään taikatemppuja.”

”Ne, jotka alkavat muuttaa tai miettiä liikaa peliä, saavat vain ongelmia aikaiseksi.”

Kevään peleissä nousevat näytelmien pääosiin lähes poikkeuksetta myös runkosarjapelien sivuosaroolien esittäjiä. Hirschovitsilla on selvä käsitys siitä, miksi tietyt pelaajat varastavat valokeilan ratkaisuotteluissa.

”Aina nousee esiin joku, jolla on kova halu ratkaista pelejä. Pitää olla rohkeutta ja uskallusta pelata. Jos alkaa pelkäämään, käy köpelösti.”

”Pelaaminen on tiiviimpää ja tarkempaa, ja ne pelaajat, joiden ominaisuudet tukee sen tyylistä pelaamista, nousevat esiin. Eivätkä ne jätkät yleensä kovin paljon jännitä, he näkevät mahdollisuuksia, eivät uhkia.”

Unohtaa ei tietenkään sovi niitä taitavia pelaajia, jotka voivat kääntää pelin henkilökohtaisilla suorituksillaan.

”Yksilötaito ratkaisee paljon. Yleensä se joukkue menee kuitenkin jatkoon, jonka peruspelaaminen ja oma systeemi on paremmin hallussa ja pelaa tasaisemmin ottelusarjan läpi.”

34-vuotiaalla Hirschovitsilla on takana 13 kautta SM-liigaa, joten vierelle on osunut useita kevään luottomiehiä. Kärppien Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä ovat kuitenkin tehneet erityisen vaikutuksen.

Viime kevät Kärppien kanssa päättyi pronssimitaleihin, mutta pienessä roolissa pelannut Hirschovits nostaa muistojensa kätköistä kaksi HIFK:ssa pelattua ottelusarjaa.

Kaudella 2003–04 IFK käänsi Ilvestä vastaan ottelusarjan oltuaan 1–3-tappiolla. Välieräsarja Kärppiä vastaan samalta keväältä on niin ikään jäänyt takaraivoon, kun Kärpät puolestaan nousi kahdella jatkoaikavoitolla finaaliin ja lopulta mestariksi.

”On paljon muistoja hyviä ja huonojakin. Mutta ylipäätään pelaaminen pleijareissa on niin makeata, että sivusta katsominen vihlaisee”, Hirschovits toteaa.

Espoo United on tosiaan saanut tulla toimeen ilman kapteeniaan lähes koko kauden. Syynä on ennen Mestiksen alkua sattunut loukkaantuminen, joka paljastui lopulta murtumaksi lantiossa.

”Olin kaksi viikkoa sitten leikkauksessa, joka onnistui hyvin. Lantion murtuma levytettiin, ja pikkuhiljaa pääsen aloittamaan kuntouttamisen ja vesijuoksemaan, ja muutaman viikon kuluttua sitten pyöräilemään.”

Hirschovits on ollut mahdollisuuksien mukaan joukkueen tukena, mutta myöntää vuoden olleen uransa rankimpia.

”Pääasia on, että nyt pääsen eteenpäin, ja toivottavasti olen syksyllä pelikunnossa.”

Pelkkä kaukaloon pääseminen ei kuitenkaan riitä, vaan tavoitteet siintävät kirkkaana tulevaisuudessa.

”Espoon projektiin kun lähdin, niin tavoitteena oli auttaa rakentamaan joukkuetta ja pelata Liigaa Espoossa. Ne ovat tavoitteina vieläkin.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Jääkiekko
 • Liiga
 • Espoo United
 • Jan Vilén
Urheilun luetuimmat
 1. 1

  Polvivamma pitää Liverpoolin pelintekijän kuusi viikkoa sivussa

 2. 2

  NFL:n suurimpiin tähtiin kuuluva Tom Brady sanoi viimein mielipiteensä Trumpista: ”Olen eri mieltä hänen kanssaan. Hänen sanomansa oli hajottavaa.”

 3. 3

  Ilmiömäinen Pekka Rinne passitti mestarisuosikin kesälomalle – Nashville teki historiaa

 4. 4

  ”Jos olen rehellinen, välillä hädin tuskin nukun” – HJK:n Demba Savage hukkaa maaleja ja kärsii paineista

 5. 5

  Nyrkkeily ei vaikene – Olympiakomitean rahanjako saa rajua kritiikkiä: ”Päättäjien omissa lajeissa teflonpinta”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Kiivaasti tviittavan Trumpin ja mieltään osoittavien NFL-pelaajien välinen taistelu saa lisää kierroksia – tähtihyökkääjä tuuletti ”virtsaamalla” kentälle

 2. 2

  Trumpin erityisominaisuus yhdisti urheiluperheen yhtä ”pelkurimaista” poikkeusta lukuun ottamatta – erävoitto voi jäädä laihaksi lohduksi

 3. 3

  Yhden kolikon viskomiselle tuli yllättävän kova hinta – englantilainen jalkapallofani kärsii tempustaan vuosia

 4. 4

  Futisjohtaja muistaa kuinka antoi joulutauolla potkut kaikille SaiPan pelaajille : ”Kysyin pelaajilta haluavatko he kuulla satuja?”

 5. 5

  Jättäisitkö rankkarit ampumatta miljoonasta eurosta? Neymarin joukkuetoverille järjestely ei sovi

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Huippulääkäri Sakari Orava kertoo meheviä tarinoita urheilutähtien maailmasta: Beckhamit popsivat pizzaa, toiset huusivat mamma miaa ja suihkuhuone vilisi torakoita

 2. 2

  Tamperelainen tanssinopettaja teki historiaa MM-tatamilla: ”Tiesin, miten pitkäksi aikaa saa mielihyvää, kun onnistuu tällaisessa paikassa”

 3. 3

  Kiivaasti tviittavan Trumpin ja mieltään osoittavien NFL-pelaajien välinen taistelu saa lisää kierroksia – tähtihyökkääjä tuuletti ”virtsaamalla” kentälle

 4. 4

  Trump haukkui rodullista tasa-arvoa vaativat NFL-pelaajat ja perui NBA-mestarin kutsun Valkoiseen taloon – Pelaajat antoivat takaisin: ”Vierailu oli kunnia, ennen kuin sinä ilmestyit”

 5. 5

  Mystinen arabišeikki opiskeli jujutsua valenimellä ja loi miljardeillaan lukkopainista kansainvälisen menestystarinan – mutta mitä suomalainen Marko tekee hänen organisaatiossaan?

 6. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Yksi Suomen teollisuuden suurimpia julkisia salaisuuksia: Sakon asetehdas osui napakymppiin, kun sen kivääreistä tuli hitti Yhdysvalloissa

  2. 2

   Tajuttomana 15 vuotta maannut mies virkosi, kun tutkijat osuivat oikeaan hermoon – löydös voi parantaa koomapotilaiden hoitoa

  3. 3

   Verkko pursuaa lentoja ja majoituksia vertailevia hakukoneita, mutta moni niistä jekuttaa kuluttajaa – Näillä ammattilaisten vinkeillä löydät varmasti halvimmat liput ja majoitukset

  4. 4

   Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

  5. 5

   Tässä on Suomen vaarallisin kortteli – koko maan riskialtteimmista risteyksistä kolme ympäröi pientä aluetta Taka-Töölössä

  6. 6

   Helsingin hinnat karkaavat ensiasunnon ostajien käsistä, huonokuntoinen pikkukaksio voi maksaa jo 250 000 euroa – katso laskurista, kuinka suureen asuntolainaan sinulla olisi varaa

  7. 7

   Voiko oikeista päihteistä löytyä apu masennukseen? Kyllä, sanovat tutkimukset, ja hyöty voi olla salamannopea

  8. 8

   Suomalaistutkijat aikovat selvittää laittoman päihteen vaikutusta masentuneen aivoihin – eettinen lautakunta puoltaa, ja psykedeelikin on jo valmiina

  9. 9

   Asutko Mersu-seudulla vai Toyota-kulmilla? HS selvitti koko Suomen postinumeroalueiden suosituimmat automerkit

  10. 10

   Masennuslääke mahdollisti minulle koulutuksen ja ammatin – aamuisin otan pienen tabletin ja elän hyvää elämää

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

  2. 2

   Asutko Mersu-seudulla vai Toyota-kulmilla? HS selvitti koko Suomen postinumeroalueiden suosituimmat automerkit

  3. 3

   Voiko oikeista päihteistä löytyä apu masennukseen? Kyllä, sanovat tutkimukset, ja hyöty voi olla salamannopea

  4. 4

   Tajuttomana 15 vuotta maannut mies virkosi, kun tutkijat osuivat oikeaan hermoon – löydös voi parantaa koomapotilaiden hoitoa

  5. 5

   Ikäviä uutisia veronmaksajalle: Koululounaan jättää syömättä joka kolmas teini – Miksi inhokkiruokia tarjotaan niin sinnikkäästi?

  6. 6

   Surkeaa eroseksiä, suhteen pilannut Pate Mustajärvi: Näin suomalaiset haluavat erota ja tulla jätetyksi

  7. 7

   Millaista palkkaa nuorten unelma-ammateista todellisuudessa maksetaan? HS:n testi paljastaa niin muusikon kuin koodarinkin ansiot

  8. 8

   Nopeasti hyvää lautaselle – Tässä 7 ruokaa, joiden tekemiseen menee 15 minuuttia tai vähemmän

  9. 9

   Pohjois-Korea uhkasi ampua alas Yhdysvaltojen pommikoneet – Valkoinen talo pitää puheita Trumpin julistamasta sodasta ”absurdeina”

  10. 10

   Lestadiolaisten joukossa elää niitäkin, jotka eivät suostu ehkäisy­kieltoon – ”Naisen ruumiin taakka kaatuu myös miehille”, sanoo tutkija

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  2. 2

   Helsingin poliisin raiskaustilastoissa toistuu tuttu tarina – HS:n kokoama kartta näyttää, mihin kaupunginosiin raiskaukset keskittyvät

  3. 3

   Kuvia Suomesta: Outi Pyhäranta kuvasi Miss Suomi -kisan osallistujia arkioloissa

  4. 4

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  5. 5

   Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

  6. 6

   ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

  7. 7

   Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

  8. 8

   Bussikaaos jatkuu myös iltapäivällä pääkaupunki­seudulla – Nobinan lakko vaikuttaa 200 000 ihmisen liikkumiseen

  9. 9

   Mies kaatoi pastakattilan lattialle Punavuoressa – alkoi riita, jonka seurauksena taloyhtiö vaatii mieheltä 30 000 euron korvauksia

  10. 10

   Hyvältä tuntuva vatsa ei aina voi hyvin, ja vehnäleipä jämähtää klöntiksi – nämä seitsemän asiaa sinun tulee tietää, jos haluat välttää vatsavaivoja

  11. Näytä lisää