Urheilu

Sebastian Aho oli Leijonien paras ja hänellä on suuri tulevaisuus edessään – HS arvioi Suomen pelaajat

Nuoret pelaajat johtivat Suomen joukkuetta. Julius Honka, Sebastian Aho ja Mikko Rantanen olivat joukkueen parhaimmistoa.

Köln. Leijonien turnaus Pariisissa ja Kölnissä päättyi neljänteen sijaan. HS arvioi joukkueen pelaajat.

Maalivahdit

 

Harri Säteri, 27 vuotta, 7ottelua

Aloitti turnauksen kakkosvahtina, mutta nousi ykköseksi ja pelasi hienon nollapelin puolivälierässä USA:ta vastaan. Sai nostettua vaikean alun jälkeen torjuntaprosentin yli 90:n. 

 
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Joonas Korpisalo, 23 v.,

6 ottelua

Leijonien valmennus ajoi sitkeästi Korpisaloa ykköstorjujaksi, mutta luisui pois kärkipaikalta. Monessa pelissä lipsahti helppo tai helpohko kiekko taakse. Sveitsi-pelin alusta tuli murheellinen. 

 

Joni Ortio, 26 v.

Jäi kolmosvahdiksi eikä pelannut turnauksessa.

Puolustajat

Mikko Lehtonen, 23 v.

10 ottelua 2+0=2

Peruspuolustaja, joka jätti hienoimmat temput muille ja luotti yksinkertaiseen peliin. Oli pulassa kiekon kanssa, mutta pelasi rohkeasti ja antoi sen mitä koneesta irtosi. 

 

Lasse Kukkonen, 35 v.

8 ottelua 0+0=0

Vaikea sanoa oliko tärkeämpi pelaaja joukkueen vain päävalmentaja Marjamäelle. Kenties yhtä merkityksellinen molemmille. Toi joukkueeseen henkeä, kokemusta ja valoi itseluottamusta. Pelillisesti kulkee rajapinnalla.

 

Topi Jaakola, 33 v.

10 ottelua 1+0=1

Kovassa tempossa alkoi olla välillä kiire. Osasi pelata yksinkertaisesti, kun tilanne vaati. Välillä joutui pulaan alakerrassa. 

 

Joonas Järvinen, 28 v.

5 ottelua 0+1=1

Kovissa vaikeuksissa omassa päässä, kun liikkuminen ei tahtonut riittää ja kiekon kanssa tuli vielä kiireempi. Sivuun ratkaisupeleistä. 

 

Juuso Hietanen, 31 v.

10 ottelua 2+1=3

Pelasi tasaviisikoin ja ylivoimaa. Ei ollut enää laukaisutehokkuus samalla tasolla kuin parhaissa turnauksissaan. Alkoi olla vaikeuksia kamppailutilanteissa. 

 

Ville Lajunen, 29 v.

10 ottelua 1+2=3

Pelasi USA-ottelun lähes virheettömästi, mutta monissa peleissä liikkui riskirajoilla. Olisi saanut hakea laukaukselleen enemmän paikkoja. Hyvälle kudille olisi riittänyt kysyntää. Välillä turhan kova kiire kaukalossa.

Atte Ohtamaa, 29 v.

10 ottelua 1+1=2

Alkusarjan ottelussa Kanadaa vastaan otti komeat kylkisukellukset Mitch Marnerin maalissa. Tuli muutenkin pari kertaa pelattua ulos melko näyttävästi. Onnistui silti paikkaamaan pahimmat hetket. 

 

Julius Honka, 21 v.

10 ottelua 1+2=3

Aloitti turnauksen pyörimällä kiekon kanssa kuin hyrrä ja hukkaamalla yhtenään kiekkoja. Oppi nopeasti ja suoraviivaisti peliään, jolloin vahvuudet tulivat paremmin esille. Taitava luistelija ja hyvä kiekon kanssa. Nousi jouk­kueen ykköspakiksi. 


Hyökkääjät

Miro Aaltonen, 23 v.

8 ottelua 0+0=0

Aloitti turnauksen kärkikentissä, mutta liukui katsomon puolella, kunnes sai kutsun takaisin. MM-kisat kertoivat, millainen matka on jäljellä ennen kuin paikka Torontossa voi aueta. Oli pehmeä kaksinkamppailuissa ja tuntui jäävän pelin ulkopuolelle.

 

Veli-Matti Savinainen, 31 v.

10 ottelua 3+4=7

Katsokaa tätä miestä, jos haluatte tietää, mitä on itsensä likoon laittaminen. Joskus tulee taitovaje vastaan, mutta ei koskaan yrityksen puute. Joukkueen kolmanneksi paras pistemies. Oli halua ratkaista otteluita.


 

Sebastian Aho, 19 v.

10 ottelua 2+10=11

Joukkueen ylivoimaisesti paras pelaaja. Suuri tulevaisuus edessään. Pystyi kamppailemaan ketä vastaan tahansa, oli rohkea, nopea, voitti kaksinkamppailut ja rakensi toistuvasti maalipaikkoja. Patrik Laine olisi voinut tehdä Ahon rinnalla kymmenen maalia. Sääli, ettei Laine lähtenyt mukaan. 

 

Joonas Kemppainen, 29 v.

10 ottelua 2+1=3

Kolmoskentän sentteri uhkasi hautautua ynna muut osastolle, kunnes teki JM Aaltosen kanssa upean maalin USA:ta vastaan. Toi Leijonat vielä peliin mukaan maalillaan Ruotsia vastaan. Yleispelaaminen oli kovin paljon perustavaraa. 

 

Jani Lajunen, 26 v.

10 ottelua 1+1=2

Liigassa erinomainen sentteri, mutta MM-vauhdissa vaikeuksissa. Johti nelosketjua, mutta hänen troikkansa pystyi hyökkäämään hyvin rajallisesti. Tosin ongelma koski myös koko joukkuetta. 

 

Markus Hännikäinen, 24 v.

10 ottelua 2+1=3

Nelosketjun puurtaja. Jaksoi yrittää ja luistella, mutta hieman rajalliset taidot jättivät hienoudet piiloon. Teki elintärkeän voittomaalin Norjaa vastaan heti jäähyltä päästyään. Läpiajon päättäminen kuului ehdottomaan ykköstasoon. 

 

Mika Pyörälä, 35 v.

10 ottelua 0+2=2

Valittiin Liigan parhaaksi pelaajaksi, mutta MM-turnaus on jotain muuta. Tinkimätön joukkueelle pelaaja ja itsensä uhraaja. Tällä tasolla ei vain ole kovin helppo tehdä maaleja. Profiililtaan yleispelaaja, ja siinä kuului eturiviin. 

 

Jesse Puljujärvi, 19 v.

8 ottelua 0+0=0

MM-turnaus paljasti karusti, millainen työmäärä Puljujärveä odottaa kesällä. Tästä pelitasosta on iso loikka Edmontonin kokoonpanoon. Hävisi lähes kaikki kaksinkamppailut ja hukkasi maalipaikkansa. Onneksi aika on Puljujärven puolella.


 

Tomi Sallinen, 28 v.

4 ottelua 1+1=2

Teki maalinsa Sloveniaa vastaan tyhjiin. Hyvä niin. Ei löytänyt sopivaa vaihdetta, jolla olisi pysynyt pelissä mukana ja pystynyt johtamaan ketjuaan. 

 

Antti Pihlström, 32 v.

10 ottelua 0+2=2

Taklaava, luisteleva ja hämmentävä Pihlström taisi jäädä jonnekin Helsingin ja Siperian välimaastoon. Yritti kyllä, kuten tekee aina, mutta saalis jäi alamittaiseksi. Peli näytti olevan takalukossa. 

 

Juhamatti Aaltonen, 31 v.

6 ottelua 0+3=3

Marjamäen kohuvalinta MM-kisoihin. Kiekkokansa odotteli JMA:n maalia. Sitä ei saatu, mutta vastineeksi tuli pari hyvin rakennettua maalipaikkaa. Ei Leijonien menestys jäänyt Aaltosesta kiinni. On turha jossitella valintaa yhtään enempää. 

 

Valtteri Filppula, 33 v.

10 ottelua 2+3=5 Joukkueen parhaimmistoa, mutta odotukset olivat vielä vähän suuremmat. Niin taisivat olla mestarilla itselläänkin. Näytti kyllä monta kertaa, millaisilla oivalluksilla pitkä NHL-ura on luotu. Olisi kenties kaivannut rinnalleen toista kokenutta johtavaa pelaajaa.

 

Oskar Osala, 29 v.

10 ottelua 1+2=3

Pelasi viimeksi MM-kisoissa seitsemän vuotta sitten ja sai vihdoin uuden mahdollisuuden. Nelosketjun laidan vääntökone, mutta hyökkäyssuuntaan olisi saanut olla kaasua lisää. Pärjäsi kulmissa, mutta sieltä harvoin aukeaa maalipaikkoja.

 

Mikko Rantanen, 20 v.

10 ottelua 4+6=10

Komea tasonnosto viime vuoden MM-kisoista, joissa aloitti varamiehenä. Maalin edessä vahva ja tehokas, mutta laitojen lähellä menettää vielä liikaa kiekkoja. Johtaja-ainesta ja voi hyvin olla Leijona-joukkueen kapteenistossa hyvinkin pian.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Jääkiekon MM-kisat
 • Jääkiekko
Urheilun luetuimmat
 1. 1

  Seksirikos paljastui koulu-urheilussa Yhdysvalloissa – Lukion jalkapallojoukkueen valmentajan vaimo myönsi raiskanneensa alaikäisen pelaajan

 2. 2

  Liiga määräsi pelikieltoa tappeluhaluttoman pelaajan haastamisesta: ”Nyrkkitappelu ei hyväksyttävä tapa toimia”

 3. 3

  Bill Clintonin entiseltä lehdistösihteeriltä täsmäsivallus Donald Trumpille: ”Tältä oikea pukukoppipuhe kuulostaa”

 4. 4

  USA:n yliopistomaailmassa muhii seksiskandaali

 5. 5

  Päävalmentaja Kanerva raapii taas laarinpohjia – huumori loppui, kun piti tehdä ”hauska” video liiton viestinnälle

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Patrik Laine paukutti huimat tehot ja jätti yllättäen nälvimättä ketjukaveriaan – Janne Kuokkanen häikäisi Carolinassa

 2. 2

  NFL:n suurimpiin tähtiin kuuluva Tom Brady sanoi viimein mielipiteensä Trumpista: ”Olen eri mieltä hänen kanssaan. Hänen sanomansa oli hajottavaa.”

 3. 3

  Surkean kauden alun pelanneen HIFK:n kasannut Tom Nybondas väistyy urheilujohtajan tehtävästä – uusi urheilujohtaja haussa

 4. 4

  Korisliiga alkaa, mutta pystyykö koripalloilijana elättämään Suomessa itsensä? – ”Palkkahaitarit ovat mielettömiä”, liigan tähti Tuukka Kotti sanoo

 5. 5

  Päävalmentaja Kanerva raapii taas laarinpohjia – huumori loppui, kun piti tehdä ”hauska” video liiton viestinnälle

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Huippulääkäri Sakari Orava kertoo meheviä tarinoita urheilutähtien maailmasta: Beckhamit popsivat pizzaa, toiset huusivat mamma miaa ja suihkuhuone vilisi torakoita

 2. 2

  Tamperelainen tanssinopettaja teki historiaa MM-tatamilla: ”Tiesin, miten pitkäksi aikaa saa mielihyvää, kun onnistuu tällaisessa paikassa”

 3. 3

  Kiivaasti tviittavan Trumpin ja mieltään osoittavien NFL-pelaajien välinen taistelu saa lisää kierroksia – tähtihyökkääjä tuuletti ”virtsaamalla” kentälle

 4. 4

  Trump haukkui rodullista tasa-arvoa vaativat NFL-pelaajat ja perui NBA-mestarin kutsun Valkoiseen taloon – Pelaajat antoivat takaisin: ”Vierailu oli kunnia, ennen kuin sinä ilmestyit”

 5. 5

  Mystinen arabišeikki opiskeli jujutsua valenimellä ja loi miljardeillaan lukkopainista kansainvälisen menestystarinan – mutta mitä suomalainen Marko tekee hänen organisaatiossaan?

 6. Näytä lisää

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Länsimetroa riivaa nyt vakava sähkövika, jonka syytä ei tiedä kukaan – koeajoa varten on tehty ”purkkaviritys”, aloitus voi viivästyä viikkoja

  2. 2

   Trump kysyi, mitä Ruotsissa tapahtui eilen illalla – nyt joukko maan parhaita valokuvaajia vastaa

  3. 3

   Yksi Suomen teollisuuden suurimpia julkisia salaisuuksia: Sakon asetehdas osui napakymppiin, kun sen kivääreistä tuli hitti Yhdysvalloissa

  4. 4

   Vanhanpiian vero poistui vuonna 1975, mutta sinkkuja sorretaan yhä yhteiskunnassa – ”Maksoin yhden hengen lisää matkasta, mutta jouduin silti jakamaan huoneen”

  5. 5

   Seksirikos paljastui koulu-urheilussa Yhdysvalloissa – Lukion jalkapallojoukkueen valmentajan vaimo myönsi raiskanneensa alaikäisen pelaajan

  6. 6

   Tutkimus: Keski-iässä paino nousee kuin itsestään – Vähäinenkin liikunnan lisäys auttaa ehkäisemään painonnousua

  7. 7

   Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

  8. 8

   Norjalainen uutistoimisto uutisoi vahingossa, että kuningas on kuollut: ”Norja suree. Kuningas Harald V on kuollut xx-vuotiaana”

  9. 9

   Verkko pursuaa lentoja ja majoituksia vertailevia hakukoneita, mutta moni niistä jekuttaa kuluttajaa – Näillä ammattilaisten vinkeillä löydät varmasti halvimmat liput ja majoitukset

  10. 10

   Nämä lyhyet videonpätkät jäävät suomalaisen huumorin historiaan – 30-vuotinen gif luo yhä uusia klassikoita

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

  2. 2

   Tajuttomana 15 vuotta maannut mies virkosi, kun tutkijat osuivat oikeaan hermoon – löydös voi parantaa koomapotilaiden hoitoa

  3. 3

   Yksi Suomen teollisuuden suurimpia julkisia salaisuuksia: Sakon asetehdas osui napakymppiin, kun sen kivääreistä tuli hitti Yhdysvalloissa

  4. 4

   Asutko Mersu-seudulla vai Toyota-kulmilla? HS selvitti koko Suomen postinumeroalueiden suosituimmat automerkit

  5. 5

   Millaista palkkaa nuorten unelma-ammateista todellisuudessa maksetaan? HS:n testi paljastaa niin muusikon kuin koodarinkin ansiot

  6. 6

   Helsingin hinnat karkaavat ensiasunnon ostajien käsistä, huonokuntoinen pikkukaksio voi maksaa jo 250 000 euroa – katso laskurista, kuinka suureen asuntolainaan sinulla olisi varaa

  7. 7

   Verkko pursuaa lentoja ja majoituksia vertailevia hakukoneita, mutta moni niistä jekuttaa kuluttajaa – Näillä ammattilaisten vinkeillä löydät varmasti halvimmat liput ja majoitukset

  8. 8

   Pohjois-Korea uhkasi ampua alas Yhdysvaltojen pommikoneet – Valkoinen talo pitää puheita Trumpin julistamasta sodasta ”absurdeina”

  9. 9

   Trump kysyi, mitä Ruotsissa tapahtui eilen illalla – nyt joukko maan parhaita valokuvaajia vastaa

  10. 10

   Autoilijoiden törttöily käy yhä villimmäksi Töölössä – video näyttää, miten auto toisensa perään koukkaa kiveyksen yli pyöräilijöiden sekaan pyörätielle

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  2. 2

   Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

  3. 3

   Helsingin poliisin raiskaustilastoissa toistuu tuttu tarina – HS:n kokoama kartta näyttää, mihin kaupunginosiin raiskaukset keskittyvät

  4. 4

   Kuvia Suomesta: Outi Pyhäranta kuvasi Miss Suomi -kisan osallistujia arkioloissa

  5. 5

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  6. 6

   Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

  7. 7

   ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

  8. 8

   Bussikaaos jatkuu myös iltapäivällä pääkaupunki­seudulla – Nobinan lakko vaikuttaa 200 000 ihmisen liikkumiseen

  9. 9

   Mies kaatoi pastakattilan lattialle Punavuoressa – alkoi riita, jonka seurauksena taloyhtiö vaatii mieheltä 30 000 euron korvauksia

  10. 10

   Hyvältä tuntuva vatsa ei aina voi hyvin, ja vehnäleipä jämähtää klöntiksi – nämä seitsemän asiaa sinun tulee tietää, jos haluat välttää vatsavaivoja

  11. Näytä lisää