lauantai 30.8.2014 | Eemil, Eemeli  Onnittele e-kortilla

Jalkapallo

RoPSin vedonlyöntijupakasta ehdoton ja 9 ehdollista tuomiota

19.7.2011 10:19 | Päivitetty: 19.7.2011 10:44

Kaisa Siren / Lehtikuva

Syytetty singaporelainen Wilson Raj Perumal kuunteli sopupelioikeudenkäyntiä Rovaniemen käräjäoikeudessa kesäkuussa. Perumal tuomittiin kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Syytetty singaporelainen Wilson Raj Perumal kuunteli sopupelioikeudenkäyntiä Rovaniemen käräjäoikeudessa kesäkuussa. Perumal tuomittiin kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Lapin käräjäoikeus on tuominnut Rovaniemen Palloseuran pelaajia ja singaporelaisen miehen jalkapallon ottelutulosten järjestämisestä vuosina 2008–2011.

Singaporelainen Wilson Raj Perumal sai kahden vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen lahjomisesta elinkeinotoiminnassa, väärennyksestä, valtionrajarikoksesta ja haitanteosta virkamiehelle.

Kaikki yhdeksän syytettynä ollutta entistä RoPS-pelaajaa tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa.

Rangaistusten pituus vaihtelee puolesta vuodesta vuoteen ja kahdeksaan kuukauteen.

Pisimmät tuomiot saivat sambialaiset Chanda Mwaba ja Christopher Musonda. Musonda tuomittiin myös avunannosta lahjomiseen elinkeinotoiminnassa, samoin kuin vuoden ja neljän kuukauden tuomion saanut Nchimunya Mweetwa.

Syyttäjä vaati kuudelle pelaajista ehdotonta vankeutta ja kolmelle ehdollista.

Oikeus katsoi kuitenkin, että ehdollinen rangaistus on riittävä kaikille pelaajille. Tätä puolsi pelaajien ensikertalaisuus rikoksentekijöinä sekä se, että vilppi oli alkanut auktoriteettiasemassa pelaajiin nähden olleen RoPSin entisen pelaajan ja valmentajan Zeddy Sailetin organisoimana.

Sailetin lähdettyä Rovaniemeltä pelaajat olivat sopineet lähinnä lopputuloksista, jotka tähtäsivät RoPSin voittoon.

Suurimmat yksittäisten pelaajien saamien lahjusten kokonaismäärät olivat hieman yli 40 000 euroa.

Tuomitut joutuvat maksamaan takaisin valtiolle rikoksella saamansa hyödyn, yhteensä yll 354 000 euroa. Perumalin osuus summasta on 150 000 euroa.

Rovaniemen Palloseuran vaatimia korvauksia käsitellään erillisessä oikeudenkäynnissä.

Oikeuden mukaan järjestettyjä otteluita oli yhteensä 26. Niistä 24 oli RoPSin pelejä. Lisäksi Perumal järjesti yhden IFK Mariehamnin pelin ja yhden AC Oulun pelin.

RoPS-peleistä Perumal oli järjestelemässä vain kuutta. Muita epäiltyjä lahjusten tarjoajia poliisi ei toistaiseksi ole tavoittanut.

Helsingin Sanomat | hs.urheilu@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>