perjantai 22.8.2014 | Iivari, Iivo  Onnittele e-kortilla

Yleisurheilu

Ex-huippujuoksija Ulmala valmentamaan Keskisaloa

19.10.2008 12:17 | Päivitetty: 19.10.2008 14:12

Joensuu. Miesten 3 000 metrin estejuoksun Euroopan mestarin Jukka Keskisalon uusi valmentaja on Risto Ulmala. Hän korvaa valmentajana Keskisalon kanssa vuodesta 2001 yhteistyötä tehneen Tommy Ekblomin.

Ulmala, 45, on entinen kestävyysjuoksija. Hän sijoittui parhaimmillaan 1991 Tokion MM-kisojen 5 000 metrillä seitsemänneksi. EM-kisoissa hän oli samalla matkalla vuonna 1990 kuudes ja 1994 seitsemäs.

"Risto Ulmalan tapa työskennellä on aina miellyttänyt minua, joten päätin ehdottaa hänelle yhteistyötä. Risto on sitoutunut olemaan vahvasti mukana päivittäisvalmennuksessa ja leireillä", 27-vuotias Keskisalo perusteli.

"Meillä näyttäisi olevan yhteinen ajattelutapa harjoitteluni kehittämisestä. Tarkkoja tavoitteita yhteistyölle ei ole vielä asetettu, mutta ennätyksiä tässä lähdetään laittamaan remonttiin. Sitä kautta menestystä pitäisi tulla myös arvokisoissa", Keskisalo lisäsi ja jakoi kiitosta ex-valmentajalleen Ekblomille.

Pitkään Yhdysvalloissa asunut Ulmala muutti viime keväänä perheineen takaisin Suomeen ja Keski-Suomen Muurameen.

Ulmala on aktiiviuransa jälkeen ollut jonkin verran mukana järjestämässä vuoristoleirejä kestävyysurheilijoille, mutta henkilökohtaisia valmennettavia hänellä ei ennen Keskisaloa ole ollut.

"Jukka otti yhteyttä, ja aika nopeasti alkoi tuntua siltä, että kyseessä oli ehdotus, josta ei voinut kieltäytyä. Haluan olla panoksellani mukana auttamassa tämän hetken parasta suomalaista ratajuoksijaa eteenpäin urallaan", Ulmala sanoi.

Keskisalo voitti 3 000 metrin esteiden Euroopan mestaruuden 2006 Göteborgissa.

Keskisalo valittiin tänä vuonna Pekingin olympiakisoihin, mutta hän joutui vetäytymään kilpailusta viime hetken loukkaantumisen takia.

Helsingin Sanomat | hs.urheilu@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>