perjantai 22.8.2014 | Iivari, Iivo  Onnittele e-kortilla

Jääkiekkoilu

Juhani Tammisen Sport tarrasi momentumiinsa Porissa

28.3.2009 20:38

Ässät–Sport 2–3
Sport johtaa liigakarsintaa 1–0

Vaikka jääkiekon SM-liigassa pelataan tällä hetkellä välieriä, niin siitä huolimatta koko maan kattava mielenkiinto tuntuu ulottuvan enemmän sarjan häntäpään taisteluihin.

Liigakarsinnassa vastakkain olevien Ässien ja Sportin valmentajat herättävät mielipiteitä jokaisessa jääkiekkoa seuraavassa suomalaisessa.

Alpo Suhosen ja Juhani Tammisen johtamat joukkueet kohtasivat lauantaina ensimmäisen kerran. Mediapersoonien taiston näyttämönä toimi lähes täysi Porin Isomäen jäähalli.

Vaasalaiset ilmiömäiseen hurmokseen luotsannut Tamminen sai paistatella ottelun jälkeen voittajana, sillä Sport saalisti karsintasarjan kotiedun itselleen voittamalla Ässät lukemin 3–2.

"Meidän teemamme tähän peliin oli The Big Steal. Täällä on helvetin vaikea voittaa, kun kotijoukkue saa täyden häkin taakseen", Tamminen julisti.

Sportin haalittua kotiedun itselleen joukkue sai Tammisen kuuluttaman momentuminsa. Voittamalla kotiottelunsa se voi nousta liigaan. Tamminen näkee tiistaisen Vaasassa pelattavan kohtaamisen organisaation tärkeimpänä pelinä – koskaan.

"Sanoin näille nuorukaisille, että tiistaina meillä on edessämme suuri peli. Kotietu on silloin pidettävä."

Ässien päävalmentaja Alpo Suhonen oli tuttuun tapaansa hieman vähäsanaisempi.

"Sport pelasi erittäin hyvän toisen erän. Me emme pystyneet kolmannessa erässä ja loppusekunneilla enää nousemaan tasoihin. Kotiedulla ei kuitenkaan ole tässä sarjassa juurikaan merkitystä, tänäänkin tuntui kuin kuudestatuhannesta katsojasta suurin osa olisi ollut vaasalaisia", ässäluotsi kiteytti.

Vaasasta olikin Poriin kulkeutunut peräti 17 bussilastillista väkeä, jonka lisäksi paikalla oli myös paljon omatoimimatkailijoita. Sport jättikin Ässät taakseen paitsi kaukalossa myös katsomossa.

Helsingin Sanomat | hs.urheilu@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>