maanantai 1.9.2014 | Pirkka  Onnittele e-kortilla

Yleisurheilu

Keskisalon ja Ulmalan valmennusyhteistyö päättyi

15.9.2009 17:14 | Päivitetty: 15.9.2009 18:19

Kestävyysjuoksija Jukka Keskisalon ja valmentaja Risto Ulmalan yhteistyö ei jatku.

Keskisalo ja Ulmala neuvottelivat jatkosta, mutta päättivät yhteisymmärryksessä, että yhteinen taival jää vuoden mittaiseksi.

"Yritettiin, mutta ei se onnistunut. Tästä projektista tuli hyvät tulokset, mutta se jäi vuoden mittaiseksi", Keskisalo totesi.

Ulmala katsoi, että tarjolla olleilla ehdoilla häneltä ei löytynyt riittävää motivaatiota valmennustyön jatkamiseen.

"Katsoin, etten pysty kartoitettujen vaihtoehtojen puitteissa motivoitumaan valmentamisesta niin, että kykenisin auttamaan Jukkaa kehittymään urheilijana uudelle tasolle", Ulmala totesi.

Samalla tavalla asian näki myös Suomen Urheiluliiton huippu-urheilujohtaja Jarmo Mäkelä.

"Mikään yksittäinen asia ei yhteistyötä päättänyt. Kyse oli kokonaispaketista, jossa yhdistyivät ratkaisemattomat ristiriidat niin taloudellisten kuin konkreettistenkin toimintaedellytysten osalta", Mäkelä tiivisti.

Keskisalo juoksi päättyneellä kaudella 3 000 metrin esteissä MM-kisoissa kahdeksanneksi ja pudotti syyskesällä matkan Suomen ennätyksen lukemiin 8.10,67. Keskisalo teki hyvää jälkeä myös kesän Kultaisen liigan kisoissa.

"Se oli uran paras kausi ja siitä kiitos kuuluu omalta osaltaan Ristolle. Nyt saatiin harjoittelu näkymään radalla edellisvuosia paremmin", Keskisalo totesi.

Keskisalo sanoo miettivänsä valmennuksensa jatkoa vasta myöhemmin syksyllä.

"En halua miettiä tällä hetkellä urheilua. Huilaan ylimenokauden ja katson tilannetta. Minulla on visio päässä siitä mitä harjoittelussa voi muuttaa", joensuulainen sanoo.

"Lähtökohtana jatkolle on onnistuneen kauden monistaminen. Silti pieniä asioita pitää muuttaa, että kausi tulisi vielä pikkuisen paremmaksi."

Helsingin Sanomat | hs.urheilu@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>