torstai 28.8.2014 | Tauno  Onnittele e-kortilla

doping

Kuulantyöntäjä Tiisanoja jäi kiinni dopingista

30.8.2006 12:10 | Päivitetty: 30.8.2006 15:25

Markus Jokela / hs

Ville Tiisanoja vakavana tiedotustilaisuudessa.

Ville Tiisanoja vakavana tiedotustilaisuudessa.

Kuulantyöntäjä Ville Tiisanoja on saanut kahden vuoden kilpailukiellon ja 50 000 euron sopimussakon rangaistuksena dopingrikkomuksesta. Lisäksi hänen kilpailutuloksensa 27. kesäkuusta eteenpäin mitätöidään.

Ville Tiisanoja 30, jäi kiinni testosteronin käytöstä. Vantaalainen antoi kuluvan kesän aikana kolme positiivista testinäytettä, joissa kaikissa oli sallitun rajan ylittäviä testosteronipitoisuuksia.

Tiisanoja myönsi A-näytteiden oikeellisuuden. Näin ollen B-näytteitä ei tarvitse tutkia.

SUL:n puheenjohtaja Antti Pihlakoski kiitti iltapäivällä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Tiisanojaa yhteistyöstä, joka on mahdollistanut sen että tapaus saatiin hoitoon nopeasti.

Hän kuitenkin painotti SUL:n tiukkaa linjaa ja korosti rangaistuksen merkitystä myös pelotteena muille.

Ville Tiisanoja luki tiedotustilaisuudessa itse laatimastaan tiedotteesta täydellisen tunnustuksen, jossa hän myönsi tulosten oikeellisuuden, ja sanoi käyttäneensä suhteellisen pieniä määriä testosteronia viime juhannuksesta lähtien.

Hän sanoi ajatuksen syntyneen heikosti sujuneen hallikauden jälkeen. Tiisanoja kertoi arvelleensa ettei kiinnijäämisen riski olisi kovin suuri, ja syyksi sortumiseensa hän kertoi halun päästä takaisin kansainväliselle huipulle.

Tiisanoja pyysi anteeksi kaikilta joita asia koskee, otti täyden vastuun kielletyn aineen käytöstä, ja kiisti kenenkään muun tienneen asiasta.

Tulevaisuuttaan koskevat päätökset Tiisanoja sanoi jättävänsä myöhempään ajankohtaan.

Tiisanojalle dopingkäry on uran ensimmäinen. Vuonna 2003 hän sai kuitenkin varoituksen urheilun maineen vahingoittamisesta, kun hänen ja kiekonheittäjä Timo Tompurin autosta löytyi Ranskan tullin tarkastuksessa neljä ampullia testosteronia, 38 tablettia efedriiniä, 44 tablettia klenbuterolia ja 245 tablettia melatoniinia.

Tiisanoja edusti Suomea Göteborgin EM-kisoissa, joissa hän sijoittui yhdenneksitoista.

Viime viikonloppuna Tiisanoja jäi flunssaan vedoten viime hetkellä pois Suomi–Ruotsi-maaottelusta.

Helsingin Sanomat | hs.urheilu@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>