keskiviikko 3.9.2014 | Soile, Soili  Onnittele e-kortilla

Lauri Dalla Valle kieltäytyi nuorten maajoukkuekutsusta

26.8.2009 20:00

Lauri Dalla Valle

Lauri Dalla Valle

 Alle 21-vuotiaiden maajoukkue joutuu tulemaan toimeen ilman yhtä lupaavimmista pelaajistaan, kun se aloittaa EM-karsinnat matkalla Hollantiin ja Puolaan.

Liverpoolin organisaatiossa pelaava Lauri Dalla Valle teki itse päätöksen jäädä pois, koska hän haluaa keskittyä näyttöjen antamiseen seurajoukkueessaan.

"Toivon, että lupaavimmat kaverit olisivat mahdollisimman paljon maajoukkueen käytettävissä", päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi.

A-maajoukkueen päävalmentaja Stuart Baxter ilmaisi suoremmin tyytymättömyytensä Dalla Vallen, 17, päätökseen – odotetaanhan nuoren hyökkääjän nousevan joskus tulevaisuudessa ylimpiin edustustehtäviin.

"En pidä tästä trendistä. Pidän siitä, että pelaajat ovat omistautuneita maajoukkueelle. Lauri on tehnyt päätöksensä isänsä ja valmentajiensa tuella, mutta minun mielipiteeni on, että voisimme auttaa hänen uraansa", Baxter sanoi.

Baxter olisi kelpuuttanut Joensuun Jipon kasvatin jo viime talvena A-maajoukkueen harjoitusleirille Japaniin, mutta tuolloin Liverpool kielsi Dalla Vallea lähtemästä.

Jukka Raitala on alle 21-vuotiaiden vahvuudessa Hollantia ja Puolaa vastaan, vaikka Baxter myönsi, että hänellä oli kiusaus valita HJK:n puolustaja jo A-maajoukkueeseen.

Raitalan lisäksi pääkaupunkiseudun pelaajista valittiin edustustehtäviin HJK:n Juhani Ojala, Mikko Sumusalo ja Akseli Pelvas sekä Hongan Henri Aalto.

Ryhmään oli tyrkyllä myös Hongassa erinomaisen liigakauden pelannut Rasmus Schüller, mutta hän edustaa vielä toistaiseksi alle 19-vuotiaita, joiden maajoukkueessa irtoaa helpommin peliaikaa.


Alle 21-vuotiaiden EM-karsintaottelut Hollanti–Suomi perjantaina 4. syyskuuta, Puola–Suomi tiistaina 8. syyskuuta.

Helsingin Sanomat | hs.urheilu@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>