maanantai 1.9.2014 | Pirkka  Onnittele e-kortilla

Team Unique voitti muodostelmaluistelun MM-hopeaa

4.4.2009 22:50

AFP

Team Unique juhli MM-kisoissa perjantaina johtoasemaansa lyhytohjelman jälkeen. Joukkue sijoittui kisassa lopulta hopealle.

Team Unique juhli MM-kisoissa perjantaina johtoasemaansa lyhytohjelman jälkeen. Joukkue sijoittui kisassa lopulta hopealle.

Helsinkiläisjoukkue Team Unique sai hopeaa muodostelmaluistelun MM-kisoissa Kroatian Zagrebissa lauantai-iltana.

Ensimmäisen MM-mitalinsa saavuttaneen Team Uniquen ohi maailmanmestariksi nousi viimeisenä luistellut Kanadan ykkösjoukkue.

Perjantain lyhytohjelman jälkeen Unique oli johdossa ja kanadalaiset toisena.

Suomalaiset luistelivat huippupisteet (220,28), mutta kanadalaiset keräsivät yli kolme pistettä enemmän (223,58).

"Hopea tuntuu todella hyvältä. Tämä oli hieno kisa. Hävisimme hyvälle joukkueelle", sanoi Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen kilpailun ratkettua.

Team Unique sai yhden pisteen vähennyksen noston alastulossa sattuneen kaatumisen johdosta. Yhtä elementtiä lukuun ottamatta joukkue luisteli vahvan ja laadukkaan ohjelman.

Team Uniquen tähän asti paras sijoitus MM-tasolla oli neljäs (2003). Suomessa Team Unique on viime vuodet saanut tunnustaa paremmakseen Marigold IceUnityn sekä Rockettesin.

Kuluneella kaudella Team Unique antoi kuitenkin jo alkukaudesta myrskyvaroituksen kilpailijoille niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Helmikuussa Team Unique voitti mm. arvostetun French Cupin.

"Olemme olleet hyviä jo pitkään, mutta tällä kaudella luistelutaitomme on kehittynyt ja jalostunut. Olemme myös uskoneet itseemme ja onnistuneet ohjelmissamme", analysoi Penttinen, joka ennen MM-kisoja sanoi valmentavansa unelmajoukkuetta.

Suomen ykkösjoukkueena kisoissa luistellut helsinkiläinen Marigold IceUnity (200,20) epäonnistui vapaaohjelmassa ja putosi lyhytohjelman kolmannelta sijalta kuudenneksi. Marigoldin suurin virhe vapaaohjelmassa tapahtui ohjelman lopun läpimenossa, jossa kolme luistelijaa kaatui.

Team Unique on kolmas MM-mitalille yltänyt suomalaisjoukkue. Kaikkiaan suomalaisilla on nyt 12 MM-mitalia. Aikaisemmin mitaleille olivat päässeet Marigold (kuudesti) ja niin ikään helsinkiläinen Rockettes (viidesti).

Marigoldilla on kolme maailmanmestaruutta (2002, 2004 ja 2006) ja Rockettesilla yksi (2008).

Ennen MM-kisoja Unique oli saavuttanut kauden parhaat kansainväliset pisteet 212,89.

Nyt sen pistepotin ylitti kärkikaksikko ja teki sen reilusti.

Team Unique on luistellut vahvan kauden. Se voitti French Cupin helmikuussa ja toisen SM-valintakilpailun.

Helsingin Sanomat | hs.urheilu@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>