keskiviikko 3.9.2014 | Soile, Soili  Onnittele e-kortilla

Uinti

Uimari Matti Rajakylä kyllästyi ja lopetti

21.4.2009 16:42

Christian Westerback / HS

Uimari Matti Rajakylä lopettaa uransa. Rajakylä kypsytteli lopullista päätöstä huolellisesti, sillä hän vetäytyi maajoukkuetoiminnasta väliaikaisesti jo syksyllä Pekingin olympialaisten jälkeen.

"Kyllästyminen voisi olla se oikea sana kuvaamaan tätä. En ole kyllästynyt urheiluun, mutta siihen tavoitteelliseen tykittämiseen ja raatamiseen olen. Siitä sain tarpeekseni", Rajakylä summasi puhelimitse.

Rajakylä työskentelee Mäkelänrinteen uintikeskuksessa uintivalvojana.

"Yritän tienata rahaa, maksaa vuokrani ja elellä. Katotaan nyt mitä sitten alkaisi... hirveä himo olisi lähteä jonnekin reissaamaan ja irrottautua näistä kuvioista."

Rajakylä oli pitkään Suomen paras miesuimari. Hän edusti Suomea Ateenan 2004 ja Pekingin 2008 olympialaisissa. MM-kilpailuissa hän oli mukana Barcelonasta 2003 lähtien.

"Jos joskus tuntuu siltä, että mahdollisesti voisi jatkaa, sitten jatkan. Sen takia en ole tehnyt tästä niin hirveän suurta numeroa. Tässä vaiheessa oli semmoinen tilanne, että piti päästä irti", Rajakylä kertoi.

Vapaa- ja perhosuimari Rajakylän parhaita henkilökohtaisia saavutuksia on lyhyen radan EM-pronssi 50 metrin perhosuinnista vuodelta 2005. Sekaviestissä hän oli mukana vuoden 2006 lyhyen radan EM-kotikisojen hopeajoukkueessa.

"Makeimmat muistot liittyvät varmaan juuri näihin mitaleihin ja olympialaisiin. Tänään viimeksi mietin sitä, kun kotiyleisön edessä pääsi voittamaan hopeaa."

Pitkän radan EM-kilpailuissa Rajakylä ehti 50 metrin perhosuinnissa kuudenneksi vuonna 2006. Suomen ennätyksiä Rajakylä pitää lyhyellä radalla kolmella matkalla ja pitkällä radalla 50 metrin vapaauinnissa. SE-aika 22,48 riitti Pekingissä sijaan 29.

"Taisin jo Pekingissä tietää, että todennäköisesti lopetan. Meinasin lopettaa jo sinne. Nyt ajattelin, että ketä mä tässä kusetan ja tein lopullisen päätöksen."

Helsingin Sanomat | hs.urheilu@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>