torstai 21.8.2014 | Soini, Veini  Onnittele e-kortilla

Yleisurheilu

Yllätysnimi Ismo Hämäläinen hiihdosta Keskisalon valmentajaksi

23.10.2009 16:30

Estejuoksija Jukka Keskisalo paljasti perjantaina uuden valmentajansa nimen. Pestin ottaa hoitaakseen 44-vuotias Ismo Hämäläinen, joka on aiemmin tullut tunnetuksi lähinnä hiihdosta.

Hämäläinen on toiminut viimeksi Saksan sprinttimaajoukkueen valmentajana. Työn oli tarkoitus kestää Vancouverin olympialaisiin saakka, mutta Hämäläinen jätti Keski-Euroopan perhesyiden takia. Viime ajat hän on ollut ilman työtä.

Hämäläinen on ollut myös Vierumäen urheiluopiston testauspäällikkö ja Suomen hiihtomaajoukkueen naisten valmentaja vuosina 2002–2006. Hämäläinen haki Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentajaksi, mutta tehtävään valittiin ruotsalainen Magnar Dalen.

Keskisalo teki tänä vuonna yhteistyötä Risto Ulmalan kanssa, mutta valmennussuhde purettiin yhden kauden jälkeen. Viime vuoteen saakka Keskisaloa valmensi Tommy Ekblom.

Keskisalo rikkoi kesällä Tapio Kantasen 33 vuotta vanhan esteiden Suomen ennätyksen. Berliinin MM-kisoissa joensuulainen oli kahdeksas.

Keskisalon valmentajavalinta herätti paljon kiinnostusta jo etukäteen, sillä Ulmalan pestin nopea loppuminen jätti kysymyksiä siitä, minkälaisen valmentajan Suomen kestävyysjuoksun tähti tarvitsee.

Helsingin Sanomat | hs.urheilu@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>