sunnuntai 31.8.2014 | Arvi  Onnittele e-kortilla

Jalkapallo

Jalkapallovaikuttajat ja fanit pettyneitä liiton Baxter-ratkaisuun

15.10.2010 16:34

Juha Tamminen / IS

Hjelmiltä ei liiton ratkaisulle sympatiaa herunut

Hjelmiltä ei liiton ratkaisulle sympatiaa herunut

Ari Hjelm ei ymmärrä, miksi Palloliitto piti perjantaina tiedotustilaisuuden. Mitään uutta ei hänen mielestään ilmennyt, kun Stuart Baxter jatkaa sopimuksensa mukaisesti jalkapallomaajoukkueen valmentajana.

"Jos ei pystytä tekemään päätöksiä tai ei haluta tehdä niitä, niin mitä sitä sitten lehdistötilaisuuksia pitämään", Tampere Unitedia tämän kauden loppuun valmentava Hjelm ihmetteli.

Entinen maajoukkuehyökkääjä toivoisi, että Palloliitossa osattaisiin katsoa pidemmälle kuin seuraavaan San Marino -peliin tai jo pilalle menneeseen EM-karsintaan. Nyt Baxter jäi löysään hirteen vaille työrauhaa, eikä totinen valmistautuminen seuraaviin MM-karsintoihin pääse alkamaan.

"Suomalaisen jalkapallon uskottavuuden kannalta toivoisi selkeämpiä ratkaisuja. Tämä oli laimea kompromissi", Hjelm sanoi.

"Ja eikö se vielä ilmaistu, että jatkaa toistaiseksi? Mitä me tässä odotellaan? Sitäkö, että Baxter eroaisi itse?", Hjelm kyselee.

Hjelm ja Pietarsaaren Jaron valmentaja Aleksei Eremenko senior ovat yhtä mieltä siitä, että Baxterin housuissa ei juuri nyt olisi mukava olla.

"Ymmärrän, että hän on stressaantunut, mutta ehkä maajoukkuevalmentajan pitäisi pyrkiä olemaan rauhallisempi ja kunnioittavampi muita kohtaan", Eremenko totesi viitaten Baxterin aggressiiviseksi äityneeseen toimittajasuhteeseen.

Eremenko jättää erottamisharkinnan mieluusti "niille, jotka maksavat Baxterille palkkaa", mutta myöntää ajattelevansa joistain pelillisistä asioista eri tavalla kuin brittikollegansa.

"En sano tätä nyt isänä, vaan jalkapalloasiantuntijana: Mielestäni "Losan" (Aleksei Eremenko junior) pitäisi saada enemmän peliaikaa".

"Losa, Roman (Eremenko) ja (Mika) Väyrynen ovat kolme parasta keskikenttämiestämme tällä hetkellä. He ovat riittävän luovia ja rohkeita. Jos joku on eri mieltä, niin voi soittaa minulle".

Maajoukkueen kannattajien puheenjohtaja Kimmo Kyrölää Baxterin Palloliitolta saama jatkoaika ei yllättänyt, vaikka se pettymykseltä tuntuikin.

"Olisin toivonut, että Baxter olisi tajunnut itse lähteä. Yhdistys ei ole vielä kokoontunut ottamaan kantaa asiaan, mutta luulen, että kehittelemme jotain (protestia) San Marino -peliin", Kyrölä totesi.

Helsingin Sanomat | hs.urheilu@hs.fi

Päivän kysymys

Oliko Palloliiton Baxter-ratkaisu oikea?

Suomen Palloliitto tiedotti perjantaina, että Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Stuart Baxter jatkaa tehtävässään.

Kyllä 44% Ei 56%

Vastanneita 3363

Äänestys on päättynyt.

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>