keskiviikko 3.9.2014 | Soile, Soili  Onnittele e-kortilla

Jalkapalloilu

Martti Kuusela sai potkut, John Allen luotsaa TPS:ää loppukauden

15.9.2008 15:15 | Päivitetty: 15.9.2008 18:58

TURKU. Veikkausliigassa pahasti alakanttiin pelannut Turun Palloseura on vapauttanut päävalmentajansa Martti Kuuselan tehtävistään. Loppukauden päävalmentajana toimii vuodesta 2003 asti kakkosluotsina ollut walesiläinen John Allen, 43. Hänen avukseen tulee puolestaan A-nuorten valmentajana ollut takavuosien huippuhyökkääjä Marko Rajamäki, 39.

Kuluvan vuoden tammikuussa Kuusela otti pestinsä vastaan varsin pikaisella tahdilla, kun hänen edeltäjänsä Mixu Paatelainen siirtyi kesken sopimuskautensa Skotlantiin. Kuuselalla oli sopimus kauden 2009 loppuun. "Kuuselan lähtökohdat eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä hän sai käsiinsä Paatelaisen rakentaman joukkueen. Toukokuussa joukkuetta kohdannut suuri loukkaantumissuma selittää osan asioista, mutta nyt tehty ratkaisu perustuu ensisijaisesti joukkueen pelilliseen ilmeeseen", toimitusjohtaja Petri Jakonen kertoi.

"Varsinkin siinä vaiheessa, kun loukkaantuneet pelaajat oli saatu takaisin, pelissä ei kuitenkaan ollut sydän täysillä mukana. Ja vaikka vastuussa onkin useita eri henkilöitä, viime kädessä vastuun kantaa päävalmentaja", Jakonen totesi. Jakonen painotti myös, että TPS halusi pelata reilua peliä ja tehdä ratkaisunsa jo kauden tässä vaiheessa.

"Emme halunneet käydä valmentajaneuvotteluja kenenkään selän takana, koska henkinen päätös valmentajan vaihtamisesta oli kuitenkin jo tehty. Näin voimme rauhassa ratkaista valmentajakysymyksemme ja rakentaa joukkuetta tulevia kausia varten", Jakonen kertoi.

Helsingin Sanomat | hs.urheilu@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>