perjantai 29.8.2014 | Iina, Iines  Onnittele e-kortilla

The Hellacopters heittää hyvästit

7.10.2008 19:57

Ola Bergman

The Hellacopters.

The Hellacopters.

Ruotsalainen The Hellacopters on kiertänyt maailmaa vuodesta toiseen hengästyttävällä keikkatahdilla, mutta viime syksynä tukholmalaisyhtye ilmoitti lopettavansa.

Keväällä julkaistu Head Off -albumi jää neljätoistavuotiaan kvintetin joutsenlauluksi, ja tällä viikolla The Hellacopters kiertää Suomessa viimeistä kertaa.

"Ajatus hajoamisesta ehti muhia jonkin aikaa", yhtyeen laulaja-kitaristi Nicke Andersson myöntää.

Saksasta kesken jäähyväiskiertueen tavoitettu Andersson muistuttaa, että seitsemän studioalbumia levyttänyt The Hellacopters on ollut monia esikuviaan tuottoisampi ja pitkäikäisempi yhtye.

"Halusimme erota ystävinä ja lopettaa bändin sen ollessa vielä parhaassa iskussaan."

Tukholman death metal -ympyröissä muusikkouransa aloittanut Andersson perusti The Hellacoptersin alun perin terapiabändikseen. Sivuprojektista kasvoi lopulta kokopäivätoiminen ammatti.

"Meillä ei ollut koskaan epärealistisia maailmanvalloitushaaveita, mikä lienee pitkän historiamme salaisuus. Ikääntyvä rockbändi voi kuitenkin helposti muuttua rahanlypsykoneeksi."

Muutamia vuosia sitten Andersson kokosi itselleen uuden terapiabändin. Suomessakin esiintynyt The Solution on Anderssonin ja amerikkalaisen Scott Morganin yhteisprojekti, jonka musiikki on puhdasoppista 1960-luvun soulia.

Andersson on nähty myös soittamassa kitaraa MC5-yhtyeen paluukiertueella ja rumpuja Death Breath -nimisessä metalliyhtyeessä.

"On selvää, että perustan perinteisempää rokkia soittavan uuden bändin, mutta en jaksa enää kiertää maailmaa yhtä aktiivisesti kuin The Hellacoptersin kanssa."

Andersson paljastaa, että The Hellacoptersilla on vielä yksi tavoite: täydellisen livelevyn taltioiminen.

"1970-luvulla kaikki meille tärkeät rockbändit julkaisivat tuplalivelevyjä. Täytyyhän The Hellacoptersinkin sellainen siis tehdä."

Bändi äänittää kaikki jäähyväiskeikkansa, ja livemateriaali miksataan levylle pian kiertueen päätyttyä.


The Hellacopters ja "Demons" Nosturissa (Telakkakatu 8) keskiviikkona klo 19 ja lauantaina 11. 10. klo 21. Liput 30 e (lauantai loppuunmyyty).

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>