Auto    |   Esittelyssä

Verouudistuksen suurvoittajissa kalliita malleja

BMW:n hulppea Coupé halpeni yli yhdeksäntuhatta euroa

Tilaajille

 Suomalaiset autoilijat saavat opetella uudenlaiseen autojenhintatodellisuuteen. Autot ovat edelleen kalliita, mutta vähän jakohtuullisesti kuluttavien hinnat ovat verouudistuksen ansiosta pudonneettuntuvasti, kun taas pahimpien ahmattien hinnat ovat kivunneet ylösraketin lailla. Suomen verouudistuksenvoittajiin kuuluuautomaattivaihtein varustettu baijerilainen loistelias BMW 635d Coupé.Uusi hinta on 105700 euroa, eli pudotusta on 9650 euroa. Hinnanlaskutuntuu yllättävältä, sillä auton kone tuottaa 286 hevosvoiman tehot.

Auto kuitenkin kuluttaa tehtaan ilmoituksen mukaan vain 6,9 litraa sadallakilometrillä yhdistetyssä ajossa, joten hiilidioksidipäästö onkohtuulliset 183 grammaa kilometrillä. Uusi hiilidioksidiperusteinenautovero alkaa nostaa hintoja entiseen verrattuna vasta, kunhiilidioksidipäästö ylittää 220 grammaa kilometrillä.

635d:n suuren lähtöhinnan vuoksi maltillinen alennusprosentti tuottaatietenkin euromääräisesti suuren hinnanmuutoksen. Koeajoon otetun BMW 635d Coupén tehoihin nähdenniukan kulutuksen ytimessä oleva moottori on hienon hieno. Se tarjoaavääntöä huikeat 580 newtonmetriä, kun kierroksia on 1750 minuutissa.Huippunopeus on 250 kilometriä tunnissa, ja nollasta sadan kilometrintuntivauhtiin auto singahtaa 6,3 sekunnissa.

Dieselin hehkutusvaihe on historiaa, sillä koeauton voi käynnistäänopeasti starttinapista painamalla.

Moottorin ääni on huomattavan ideaalinen, riittävästi miellyttävää ärinää,jotta moottorin toimintaan saa tuntuman, mutta häiritsevää ääntä eisynny. Kun lisävarusteetlasketaan mukaan, koeajoauto saahintalapukseen 133630 euroa. Loistoauton tapaan nyt ei ole tarjolla hyvänhintalaatusuhteen käyttöautoa vaan nimenomaan kallista luksusta. Mistäänmökki- tai kauppa-autosta ei tietenkään voida puhua.

Takapenkilläkin istuimet on vain kahdelle.

635d A:n hinta-ale on BMW:n hinnaston mukaan merkin muhkein, mutta kaikenkaikkiaan halpenevien mallien luettelo on pitkä.

BMW Suomen markkinointipäällikkö Mats Lille sanoo, että uusien pienipäästöisten moottoreidensaansiosta erityisesti BMW hyötyy, kun hiilidioksidipäästöt sisältyvätveroperusteisiin. "Hintakilpailukykymme paranee verrattuna muihinmerkkeihin. Lisäksi uudet hintamme alittavat monen yrityksen hintarajantyösuhdeautoille."

"Myös hiilidioksidipäästörajat työsuhdeautoille yleistyvät yrityksissä,mikä sekin parantaa asemaamme."

Lille sanoo olevansa varma, että verouudistuksen vaikutuksesta Suomessamyytävien Bemareiden keskimääräinen hiilidioksidipäästö pienenee"selkeästi".

"Veikkaan, että dieseleiden osuus nousee meillä 70 prosenttiin nykyisestänoin 40 prosentista." Sen jälkeen, kun verouudistus paljastettiin, BMW:nmyydyimmäksi malliksi on kohonnut dieselkäyttöinen 520d Sedan. Auto oniso, 4841 milliä pitkä, mutta kulutus on vain 5,1 litraa yhdistetyssäajossa. Suorituskykyä on kuitenkin huomattavasti: auto kiihtyy nollastasadan kilometrin tuntivauhtiin 8,7 sekunnissa.

Mallin hinta putosi 7750 eurolla 47600 euroon.

BMW:n katumaasturiosastolla X3 2.0d halpeni 57700 eurosta 52400:aan jaisompi X5 3.0d automaattivaihtein 82200:sta 79400 euroon. Teho jaCO2-päästölukema edelliselle on 130 kilowattia (177 hv) ja 172 grammaakilometrillä ja jälkimmäiselle 173 kilowattia (235 hv) ja 214 grammaakilometrillä.

Maastureissa oli tosin myös verouudistuksessa hävinneitä. Isokoneinen X54.8i automaattivaihtein kallistui yli kymppitonnilla 106900 euroon. Siinäon massiivisesti 261 kilowattia (355 hv), ja CO2-päästölukema on 286grammaa. Kaiken kaikkiaanBMW:n hintalistoilta löytyy 30-40kallistunutta mallia. Halventuneita on kuitenkin monin verroin enemmän.

Hulppeimman hintalisän sai kymmensylinterinen avoauto M6. Viisilitrainenbensamoottori kiihdyttää alumiinialustaisen auton nollasta sadankilometrin tuntivauhtiin alle viidessä sekunnissa.

Nesteahmatti autotykki sai lamauttavan hintalisän: 52500 euroa. Hintakipusi 234000 euroon.

BMW:n malliston halvemmassa päässä 4,2-metristen ykkössarjan autojenhinnat laskivat kauttaaltaan. Esimerkiksi 116i halpeni 3450 eurolla 26400euroon. Parhaimmillaan ykkössarjan mallit halpenivat yli 6000euroa.

Hyvää

Nautinnollista ajoa, hyvät varusteet, tyylikäs

Huonoa

Vajaa näkyvyys taakse, vähäiset tilat takapenkillä,kallis

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Lasten ruutuaika ei saisi ylittää paria tuntia päivässä, sanoo silmälääkäri: ”Laitteiden tuijotus on jo nyt lisännyt lasten silmävaivoja, emmekä tiedä, mitä puhelin ja tietokoneet oikeasti tekevät silmille”

  7. 7

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  8. 8

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  9. 9

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  10. 10

   Terveydenhuoltoa ei uudisteta pelkoja lietsomalla – Heikki Hiilamo paljasti asenteensa puhuessaan yksityisistä yrityksistä härskeinä välistävetäjinä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää