Auto    |   Keskellä

Ekologisia ratkaisuja 2: Mercedes Benz

Hannu Raittila Toimeksiantona on löytää ekologinen ratkaisu autoiluun. Ratkaisun pitää olla yksiselitteinen ja konkreettinen - maailma tarvitsee esikuvia. Raskaan arvioinnin jälkeen ilmoitamme, että ekologinen ratkaisu autoilun alalla on Mercedes Benz.

Tilaajille

Hannu Raittila

Toimeksiantona on löytää ekologinen ratkaisu autoiluun. Ratkaisun pitää olla yksiselitteinenja konkreettinen - maailma tarvitsee esikuvia. Raskaan arvioinnin jälkeenilmoitamme, että ekologinen ratkaisu autoilun alalla on Mercedes Benz.

Mersuja pidetään laadukkaina autoina. Mercedes Benzin laatua eimielletä nopeudeksi tai äkäiseksi kiihtyvyydeksi. Nuo olisivatkinekologiselta kannalta arveluttavia piirteitä. Sen sijaan mersut tiedetäänkestäviksi ja pitkäikäisiksi. Nämä ominaisuudet taas kuuluvat ekologisenauton määreisiin. Mitä kestävämpiä autot ovat, sitä vähemmän niitätarvitsee valmistaa.

Kestävyys on toki suhteellinen käsite. Vanhat mersumiehet, kuten komisarioJansson pitävät 60-luvun jälkeen rakennettuja mersuja hempulavehkeinä.Niilläkin silti ajaa miljoona kilometriä.

Mercedes Benz täyttää yhä kestävän kehityksen kriteerit ja jättääenimmät kilpailijansa kertakäyttöautojen luokkaan.

Ihan tavallinen karvalakkimersu ajaa takuuvarmasti hautaan kaikkiydinperhenissanit ja hajukuusicorollat, joilla autoilevat Ake, Make, Peraja mä. Juuri meidän autoilumme on ekologinen ongelma, koska meitä on niintolkuttoman paljon.

Ekologiselta kannalta Mercedes Benzin tärkein ominaisuus on ilman muuta hinta. Niinkalliita autoja voivat ostaa vain harvat. Maailma pelastuisi autoilunhaitoilta, jos kaikki sen pinnalla ajelevat autot olisivat 500-sarjanmersuja.

On muitakin automerkkejä, jotka ovat laajempien ihmisjoukkojenulottumattomissa - Porsche. Italialaiset valmistavat Alfa Romeoita jaLamborghineja. Ei mersu ole edes kalleimmasta päästä siinähintakategoriassa, joka sulkee ostajakandidaattien joukosta uutta kiesiäalleen etsiskelevän Peran.

Kova hinta on toki tärkein kriteeri ekologista autoa etsittäessä.Vähän pitää kuitenkin katsoa sitäkin, mitä rahalla saa. Mersun hinnallasaa asiallista ja väritöntä kuljetuskykyä, pitkiä huoltovälejä, varmaajunnaamista miljoonaan kilometriin ja ylikin. Alfa Romeon ostaessaanhankkii kiihtyvyyttä, keskipakoisvoimaa ja hidastuvuutta.

Lamborghinin ekologisuudesta tarvitsee mainita ainoastaan se, ettäautoon mahtuu vain kaksi ihmistä ja salkku.

Tekeehän mersukin urheilumalleja.

Mika Häkkistäkin vie Mercedes. Perushabitukseltaan mersu on kuitenkin loputtomankestävä virkamiesmäisen luotettava kuljetuskone, liikenteen kiihtymätönsaksanseisoja.

Ekopisteitä Mercedes Benz saa myös hyötyajoneuvomalleistaan. OnhanAlfa Romeokin myöntynyt perhe- ja luontoarvojen paineessa farmarimalliinja Lamborghini valmistaa jopa traktoreita, mutta mitä ne ovat mersunrekkojen pakujen ja maastureiden rinnalla?

Mercedes Benz tekee perushitaita ja kestäviä ajoneuvoja kaikenlaisiinkuljetustarpeisiin. Ne ovat niin kalliita, että juuri kukaan ei voisellaisia ostaa ja päästä pilaamaan ilmaa. Mitä vielä voisiPentti Linkolakaan autolta vaatia?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Autot
 • Mercedes-Benz

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  7. 7

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  8. 8

   Sääongelmat jatkuvat Helsinki-Vantaan lentokentällä: Finnairin mukaan viivästykset ovat todennäköisiä vielä keskiviikkona

  9. 9

   "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään

   Tilaajille
  10. 10

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää