Auto    |   Autot

Saab 99/90

Saab 99/90 Ohjauksessa voi olla väljää ohjausvaihteen kulumisestajohtuen. Takareaktiotankojen kumihelat ovat väljät. Vetopyörästön ja vaihteiston laakerivikoja. Vetonivelien suojuskumit ovat usein rikki.

Tilaajille

Saab 99/90 <{bulsolsml}> Ohjauksessa voi olla väljää ohjausvaihteen kulumisestajohtuen. <{bulsolsml}> Takareaktiotankojen kumihelat ovat väljät. <{bulsolsml}> Vetopyörästön ja vaihteiston laakerivikoja. <{bulsolsml}> Vetonivelien suojuskumit ovat usein rikki. <{bulsolsml}> Sylinterikannen tiivistevuotoja esiintyy. <{bulsolsml}> Jäähdytinvikoja. <{bulsolsml}> Lämmityslaitteen venttiili voi vuotaa. <{bulsolsml}> Ruostumista esiintyy erityisesti ovien alareunoissa jalokasuojien reunoissa. <{bulsolsml}> Takajarrulevyt ruostuvat ja takajarrut juuttuvat. <{bulsolsml}> Käsijarru voi olla heikkotehoinen. <{bulsolsml}> Etutukivarsien alapallonivelet ovat väljät. <{bulsolsml}> Moottorin ja vaihteiston öljyvuotoja. <{bulsolsml}> Virtalukkovikoja. <{bulsolsml}> Korkeat pakokaasupäästöarvot. <{bulsolsml}> Iskunvaimentimien kumihelat ovat väljät. <{bulsolsml}> Polttoainepumpun kiinnitys voi irrotapolttoainesäiliössä.

Saab 900 <{bulsolsml}> Vanhemmissa malleissa enemmän tyyppivikoja kuinuudemmissa. Varo vanhaa turboa. <{bulsolsml}> Jarruvikoja, palat kuluvat nopeasti.Takajarrusylinterit jumittuvat. <{bulsolsml}> Väljää etutukivarsien alapalionivelissä. <{bulsolsml}> Kaasutinmalleissa esiintyy liian korkeita CO-arvoja. <{bulsolsml}> Ohjaustehostin vuotaa ja voi lopahtaa 150000ajokilometrin jälkeen. <{bulsolsml}> Hammastangon suojakumit saattavat olla rikki. <{bulsolsml}> Moottorin ja vaihdelaatikon öljyvuotoja esiintyyyleisesti. Moottori vuotaa venttiilikopan, sylinterikannen jakampiakselintiivisteistä. Vaihdelaatikko vuotaa siirtäjän tiivisteistä. <{bulsolsml}> Vaihteisto on Saabin heikko kohta. Vaihteistonsynkronointi on kulunut. Vaihteiston laakerivikoja. Testaa koeajolla,ettei ajettaessa kolmosella, nelosella tai vitosella kuulu vaihteistostaviallisen laakerin jauhava ääni. Vaihteistoviat alkavat ilmetä 130000ajokilometrin jälkeen. <{bulsolsml}> Vetopyörästön laakerivikoja. <{bulsolsml}> Kytkin luistaa eli se on loppuunkulunut. <{bulsolsml}> Virtalukkovikoja. Avain ei kierry lukossa. <{bulsolsml}> Ruostuminen alkaa ovien alareunoista. <{bulsolsml}> Vanhemmissa autoissa on vuotavia jäähdyttimiä. <{bulsolsml}> Lämmityslaitteen säätöventtiili vuotaa myös uudemmissaautoissa. <{bulsolsml}> Lataussäädinvikoja. Tämä ilmenee siitä, että latausvalopalaa moottorin käydessä. <{bulsolsml}> Ennen syksyä 1988 valmistetuissa turbo-malleissa eivätturbot kestä. Uudemmat turbot ovat nestejäähdytteisiä ja kestävätparemmin. <{bulsolsml}> Taka-akselin pitkittäistuen helat ovat väljät. <{bulsolsml}> Iskunvaimentimien kumihelat ovat väljät. <{bulsolsml}> Vetonivelien suojuskumit ovat rikki. <{bulsolsml}> Jäähdytin vuotaa.

Saab 900 vm. 94 <{bulsolsml}> Päästetty ehkä liian nopeasti markkinoille, sillämallissa esiintyi lastentauteja: <{bulsolsml}> Etujarrut herkät vedelle. <{bulsolsml}> Käsijarru heikkotehoinen. <{bulsolsml}> Heikot kiilahihnat. <{bulsolsml}> Hansikaslokeron lukko reistailee. <{bulsolsml}> Kojelauta ääntelee. <{bulsolsml}> Kuljettajan jalkatilan lämmitys on heikko. <{bulsolsml}> Varmistu, että auto on huollettu valtuutetussakorjaamossa, ja että lastentaudit on korjattu. <{bulsolsml}> Tarkista ovien alareunan maalipinnan kunto. <{bulsolsml}> Takajarrujen levyt ruostuvat tavallista pahemmin. <{bulsolsml}> Käsijarru on heikkotehoinen. <{bulsolsml}> Moottorin öljyvuotoa kampiakselin tiivisteistä. <{bulsolsml}> Varmistu jakohihnan vaihdosta. Vaihtoväli vuosimallistariippuen 50000-100000 km. <{bulsolsml}> Kontaktivikoja akun plus-navan liitoksessa. Tämäsaattaa aiheuttaa yllättäviä sähkövikoja. <{bulsolsml}> Vaihteensiirrossa esiintyy takertelua. <{bulsolsml}> Pakoputkistovuotoja. <{bulsolsml}> Alustasta kuuluu paukahteluja tai narahtelujaliikkeelle lähdettäessä autolla, joka on seissyt kovassa pakkasessa.Äänettulevat kallistuksenvakaajan kumiheloista. Kumihelat suositellaanvoideltaviksi Molycote 33 medium -rasvalla.

Saab 9000 <{bulsolsml}> Vuosimallissa 1985 paljon vikoja: <{bulsolsml}> Vaihteiden päällemeno rusahtelee <{bulsolsml}> Sähkövikoja <{bulsolsml}> Kori ei ole riittävän jäykkä. <{bulsolsml}> Laatu on parempi vuodesta 1988 lähtien. <{bulsolsml}> Vetopyörästön laakerit ovat heikot. Kuuntele kuuluukovetopyörästöstä tai vaihteistosta ylimääräistä ääntä. <{bulsolsml}> Vaihteistovikoja, korjaus kallis 10000-13000 markkaa,riippuen siitä pitääkö kytkin korjata. <{bulsolsml}> Etupyörän laakerit ovat vaihtokunnossa, kun autolla onajettu 200000 km. Huom! Tällöin myös pyörien navat täytyy vaihtaa. <{bulsolsml}> Alaetutukivarsien alumiiniset välihylsyt syöpyvätrikki. Saattaa aiheuttaa etupyörien asentokulmien muuttumisen jarenkaidenepätasaista kulumista. <{bulsolsml}> Jos jakopään ketju pitää ääntä 2,3 litran moottorissa,pitää ketju vaihtaa. Vaihto on yleensä edessä 140000-200000ajokilometrissä. <{bulsolsml}> Sylinterikannen tiivistevikoja. Vika näkyy ensinjäähdytysnestevuotona sylinteriryhmän kyljessä. <{bulsolsml}> Venttiilikopan tiiviste vuotaa. <{bulsolsml}> Vetonivelien kumisuojukset ovat rikki. <{bulsolsml}> Raidetangon päät ovat väljät. <{bulsolsml}> Sähkötoimiset ikkunat reistailevat. <{bulsolsml}> Kojelaudan merkkivalolamput hankalat ja kalliitvaihtaa. <{bulsolsml}> Tarkasta ilmastointilaitteen toiminta. <{bulsolsml}> Ruostuminen aikaa ovien alareunoista ja takatolppienhitsausliitoksista. Kestävyys ruostumista vastaan on parempi vuodesta1990lähtien. <{bulsolsml}> Takavalojen "lasit" ovatheikkorakenteiset. Kannattaa tarkastaa, sillä usein ainakin toisen puolen"lasi" on rikki. Uusimiseen hupenee äkkiä tonni. <{bulsolsml}> Tarkasta huolella turbon kunto. Vuosimallista 1987lähtien turbo on nestejäähdytteinen ja kestää paremmin. <{bulsolsml}> Vesivuotoa auton sisälle on esiintynyt. <{bulsolsml}> Moottorin öljyvuotoja. <{bulsolsml}> Sytytyslaitevikoja. <{bulsolsml}> Polttoainepumppuvikoja. <{bulsolsml}> Vesipumppu vuotaa. <{bulsolsml}> Takajarrulevyt kuluneet tai ruostuneet. <{bulsolsml}> Pakoputkistovuotoja.

Seat Marbella <{bulsolsml}> Polttoainepumppuvikoja. <{bulsolsml}> Sytytyslaitevikoja. Katkojankärkivikoja. Sytytysviatvoivat aiheutua myös virranjakajan kannen sisäpuolelle muodostuneestakosteudesta. <{bulsolsml}> Kiilahihna kulunut. <{bulsolsml}> Jarrut puoltavat. <{bulsolsml}> Moottorin öljyvuotoja. <{bulsolsml}> Käynnistysmoottorin solenoidivikoja. <{bulsolsml}> Vaihteensiirtovikoja. <{bulsolsml}> Jäähdyttimen puhaltimen lämpökytkimen vikoja. <{bulsolsml}> Pakoputkistovikoja.

Seat Ibiza <{bulsolsml}> Polttoainepumppuvikoja. <{bulsolsml}> Tukivarsien helat ovat väljät. <{bulsolsml}> Raidetangon päät ovat väljät. <{bulsolsml}> Etupyörien laakerit kestävät huonosti, koska niihinpääsee vettä. <{bulsolsml}> akajarrut ja paineenrajoitusventtiili juuttuvat. <{bulsolsml}> Käsijarrun vivusto juuttuu. <{bulsolsml}> Sähkölaitteissa esiintyy maadoitusvikoja. <{bulsolsml}> Jäähdyttimen puhaltimen lämpökytkimen vikoja. <{bulsolsml}> Virranjakajan kansivikoja. <{bulsolsml}> Lasinpyyhinvikoja. <{bulsolsml}> Kaasuttimen laipan tiivistevuotoja. Tämä aiheuttaapakokaasupäästöissä korkean hiilivetypitoisuuden. <{bulsolsml}> Kaasutin on säädettävä tarkasti ja säädöt ontarkastettava usein, jotta pakokaasupäästöt pysyvät kurissa. <{bulsolsml}> Ovet, takaluukku ja konepelti ruostuvat. <{bulsolsml}> Pakoputkistovikoja. Pakoputkisto on lyhytikäinen. <{bulsolsml}> Kytkinvaijerivikoja. <{bulsolsml}> Vaihdelaatikon öljyvuotoa esiintyy vaihteensiirtäjäntiivisteestä. <{bulsolsml}> Ajonestolaitteen vikoja. <{bulsolsml}> Maalivikoja. <{bulsolsml}> Tuulilasinpyyhinmekanismin vikoja.

Seat Toledo <{bulsolsml}> Jäähdytysvesiletkuvuotoja. <{bulsolsml}> Vesivuotoja korin sisälle. <{bulsolsml}> Ajovalovikoja. Lähivalot eivät toimi. <{bulsolsml}> Ajovalojen heijastinvikoja. Valonheittimiin kerääntyykosteutta. <{bulsolsml}> Sähkölaitevikoja. Sähköisten ikkunannostimien vikoja. <{bulsolsml}> Moottorin öljyvuotoja. Venttiilikopan tiiviste vuotaa. <{bulsolsml}> Dieselissä hehkun sulake on palanut. <{bulsolsml}> Alatukivarren takimmainen kumihela voi olla väljä. <{bulsolsml}> Alapallonivelet ovat väljät. <{bulsolsml}> Raidetangon päät väljät. <{bulsolsml}> Jarrut puoltavat. Takajarrujenpaineenrajoitusventtiilin toiminnassa esiintyy ongelmia. <{bulsolsml}> Jarrujen työsylinterivuotoja. <{bulsolsml}> Jarruletkuvikoja. <{bulsolsml}> Käsijarru on heikkotehoinen. <{bulsolsml}> Vanhimmissa malleissa jarrulevyt ja jarrupalat kestivätvain 30000 kilometrin ajon. <{bulsolsml}> Sytytyselektroniikassa esiintyy vikoja. <{bulsolsml}> Vesipumppuvikoja. <{bulsolsml}> Jäähdyttimen paisuntasäiliön vuotoja. <{bulsolsml}> Ovien tiivistevuotoja. <{bulsolsml}> Pakoputkiston ruostevikoja. <{bulsolsml}> Maalivikoja. <{bulsolsml}> Päästöongelmia. Liian korkeita HC-arvoja. Ellei vikakorjaannu säätämällä seosta, joudutaan happianturi vaihtamaan. <{bulsolsml}> Nopeusmittarin neula hypähtelee. Korjaus tuleekalliiksi, sillä vika ei johdu vaijerista ja pelkkää nopeusmittaria eivoivaihtaa. Vika saattaa olla piirikortin juotoksessa. <{bulsolsml}> Herkkä ruostumaan. Tarkasta kynnyskotelot jalokasuojien reunat.

Škoda Favorit 105, 120, 130 <{bulsolsml}> Raidetangon päät ovat väljät. <{bulsolsml}> Hammastangon suojakumit ovat rikki. <{bulsolsml}> Olkatappien ristinivelissä väljää. <{bulsolsml}> Kannentiivisteen palamisia. <{bulsolsml}> Sylinterikansivaurioita. <{bulsolsml}> Venttiilit palaneet. <{bulsolsml}> Vesipumppuvikoja. <{bulsolsml}> Polttoainepumppuvikoja. <{bulsolsml}> Laturi- ja jännitteensäädinvikoja. <{bulsolsml}> Sytytysjohdinvikoja. <{bulsolsml}> Sytytyspuolavikoja. <{bulsolsml}> Virranjakajavikoja. <{bulsolsml}> Vaihteistossa öljyvuotoja. <{bulsolsml}> Öljyvuotoa takajarruihin. <{bulsolsml}> Jarruletkuissa murtumia. <{bulsolsml}> Jarruputkien jakokappale syöpyy. <{bulsolsml}> Ruosteherkkä. Tarkasta ovet,

lokasuojat ja alusta.

Škoda Felicia <{bulsolsml}> Tyhjäkäynti liian hidas. <{bulsolsml}> Polttoainepumppuvikoja. <{bulsolsml}> Ajonestolaitteen vikoja. <{bulsolsml}> Kosteuden aiheuttamia vikoja sytytyslaitteissa. <{bulsolsml}> Sytytyskaapelivikoja. <{bulsolsml}> Valovikoja. <{bulsolsml}> Jäähdytysnesteen paisuntasäiliön vuotoja. <{bulsolsml}> Jäähdyttimen puhaltimen lämpökytkimen vikoja. <{bulsolsml}> Laturivikoja. <{bulsolsml}> Kytkinvikoja. <{bulsolsml}> Tavaratilan valo juuttuu päälle. Voi tyhjentää akunauton seistessä. <{bulsolsml}> Tuulilasi säröilee. <{bulsolsml}> Tuulilasinpyyhkimien vikoja. <{bulsolsml}> Ovien lukot reistailevat.

Škoda Octavia <{bulsolsml}> Dieselmoottorin öljyvuotoja. <{bulsolsml}> Vaihteistovikoja. <{bulsolsml}> Säröjä tuulilasissa ja takalasissa. <{bulsolsml}> Ovien lukot reistailevat. <{bulsolsml}> Ajonestolaitteen vikoja. <{bulsolsml}> Vesivuotoa etumatkustajan jalkatilaan.

Subaru Justy <{bulsolsml}> Jäähdytyspuhaltimen lämpökytkin viallinen. <{bulsolsml}> Virranjakajavikoja, katkojan kädet palavat nopeasti. <{bulsolsml}> Sytytyskaapelivikoja. <{bulsolsml}> Laturivikoja. <{bulsolsml}> Pakoputkisto ruostuu nopeasti. <{bulsolsml}> Herkkä ruostumaan myös korista. <{bulsolsml}> Valonheittimien heijastimet syöpyneet. <{bulsolsml}> Käsijarruvikoja. Käsijarru juuttuu ja puoltaa. <{bulsolsml}> EGR-venttiili ei toimi. <{bulsolsml}> Sylinterikannen tiivistevuotoja. <{bulsolsml}> Polttoainepumppu rikki, vuotaa. <{bulsolsml}> Liian korkeat CO/HC arvot.

Subaru Leone <{bulsolsml}> Jakopään hihnat ovat moottorin heikko kohta. <{bulsolsml}> Myös hihnojen kiristinpyörät on uusittava. <{bulsolsml}> Moottorin ja vaihteiston öljyvuotoa. <{bulsolsml}> Vesipumppu vuotaa. <{bulsolsml}> Sytytysjohdinvikoja. <{bulsolsml}> Korkeita päästöarvoja johtuen säätämättömästäkaasuttimesta. <{bulsolsml}> Takalevyjarrut juuttuvat ja levyt ruostuvat. <{bulsolsml}> Jarruputket ruostuneet. <{bulsolsml}> Ruostevaurioita.

Subaru Legacy <{bulsolsml}> Ohjaustehostin vuotaa. <{bulsolsml}> Polttoainepumppuvikoja. <{bulsolsml}> Jakohihnavikoja vanhimmissa vuosimalleissa. <{bulsolsml}> Kytkinvikoja vuosimalleissa -90 ja -91. <{bulsolsml}> Öljyvuotoja moottorista. <{bulsolsml}> Sylinterikannen tiivistevuotoja. <{bulsolsml}> Automaattivaihteiston vikoja vuosimallissa -91. <{bulsolsml}> Keskuslukitusvikoja. <{bulsolsml}> Ruostevaurioita.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Autot

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  8. 8

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  9. 9

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää