Auto    |   Detroit 2006

Aasialaiset panostavat pienempiin autoihin

Korealaiset nousevat japanilaisten vanavedessä

Tilaajille

DETROIT. Vain harva uskoo Detroitin näyttelynjenkkiuutuuksien pystyvän kääntämään markkinaosuuskehitystä, joka onsuistanut GM:n ja Fordin kriisiyhtiöiksi. Naapurissa, aasialaistenosastoilla, esiteltiin vähän toisenlaista filosofiaa.

Honda juhli pikkuautonsa Civicin valintaa amerikkalaisten autotoimittajienvuoden autoksi. Nissan esitteli Versa-nimisen pikkuauton, jotarakennetaan Meksikossa ja joka maksaa vain 12000 dollaria. Senhalvemmalla ei juuri autoa Amerikasta saa. Toyotan osastolla esiteltiin näyttävästi pientä,Euroopassa ja Suomessakin hyvin suosittua Yarista, jota nyt aletaanväkevästi markkinoida myös Yhdysvalloissa 1,5-litraisella106-hevosvoimaisella moottorilla varustettuna. Toyota esitteli kaksikonseptiautoa, F3R:n ja Fine-T:n. Molemmat olivat pieniä.

Maaliskuussa kauppaan tuleva uusi Toyota Camry oli kuitenkin kokonäyttelyn uutuuksista se, joka eniten liikuttaa tavallista amerikkalaistaautonostajaa. Camry tuli markkinoille jo 23 vuotta sitten, ja se on jovuosia ollut Yhdysvaltain eniten myyty automalli. Viime vuonna Camryjamyytiin 432000, kaikkiaan niitä on myyty USA:ssa 6,5 miljoonaa. Toyota tarjoaa suurina sarjoina myytävään perheautoonpaljon uudenlaisia jippoja. Hybridimalli tulee kauppaan muutamaakuukautta 158-hevosvoimaisen polttomoottoriauton jälkeen.

Kalleimman XLE-mallin istuimet on käsitelty silkkimadon koteloistasaadulla salaperäisellä aineella, jolla tehtaan edustajan mukaan ontarkemmin määrittelemättömiä, parantavia vaikutuksia.

Ilmansuodatin erottaa tehokkaasti kaikki mahdolliset ja mahdottomatepäpuhtaudet. Jos Toyotan myyntimiehiä on uskominen, markkinoille on siissaapunut ensimmäinen terveysvaikutteinen auto. Se tulee kovaan sarjaan, jossa vuosittain myydään ylikolme miljoonaa autoa. Tiukin kilpailija on Honda Accord ja nouseva tähtiHuyndain Sonata.

"Sonatassa on tämän hetken ehkä paras hinta-laatusuhde, kaikki mitä tämänluokan autossa voi toivoa. Se on päihittänyt Toyotat jo kahden vuodenajan laatuvertailuissa ja sen saa alle 20000 dollarilla", sanoi Centerfor Automotive Research -tutkimuslaitoksen johtaja Sean McAlinden.

Toisen konsulttifirman CSM Worldwiden globaalista ennustetoiminnastavastaava johtaja Michael Robinet lähetti terveisiä autonäyttelynkotijoukkueelle: "Hei, uskokaa nyt jo, tämä on globaali teollisuudenala.Ei maailma pyöri Detroitin ympärillä", Robinet sanoi näyttelyn aattonapidetyssä toimittajaseminaarissa. Hän uskoo, että vuonna 2015 maailman kuusi suurintaautonvalmistajaa ovat Toyota, GM, Nissan, Ford, Hyundai ja VW.

Nopeimmin kasvaa Huyndai, joka kaksinkertaistaa markkinaosuutensa.

Robinet esitti myös joukon selkeitä syitä sille, että aasialaiset ovatpäihittäneet Detroitin kolme suurta niiden kotikentällä. Aasialaisettarkoittaa toistaiseksi japanilaisia ja korealaisia, jatkossa varmastimyös kiinalaisia ja intialaisia.

Aasialaiset tekevät autonsa halvemmin kustannuksin. Heillä onmaailmanlaajuinen, joustava tuotantokoneisto, jossa eri mallienvalmistusta voidaan siirrellä paikasta toiseen. Heillä on amerikkalaisiaparempi ja pitkäaikaisempi suhde alihankkijoihinsa.

Ja he ymmärtävät amerikkalaisia paremmin asiakkaidensa tarpeet. Detroitinanti oli omiaan tukemaan tätä käsitystä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Autot

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Edis Tatli nappasi EM-tittelin

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  5. 5

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  6. 6

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  9. 9

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  9. 9

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  10. 10

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää