Kitkarenkaat lisäävät talviajon riskejä - Auto | HS.fi

Kitkarenkaat lisäävät talviajon riskejä

Kitkarenkaat ovat selvästi yliedustettuina niissä vuosina 2000-2006 Suomessa tapahtuneissa henkilö- ja pakettiautojen talvikelin kuolonkolareissa, joissa renkaat on todettu onnettomuuksiin vaikuttaneiksi riskitekijöiksi. Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien selvitysten perusteella tehty tutkimus kertoo, että talvikelillä kitkarenkailla rengasriskit 2,7-kertaistuvat nastarenkaisiin verrattuna.

31.5.2008 0:00

 Kitkarenkaat ovat selvästi yliedustettuina niissä vuosina 2000-2006Suomessa tapahtuneissa henkilö- ja pakettiautojen talvikelinkuolonkolareissa, joissa renkaat on todettu onnettomuuksiinvaikuttaneiksi riskitekijöiksi.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien selvitysten perusteella tehtytutkimus kertoo, että talvikelillä kitkarenkailla rengasriskit2,7-kertaistuvat nastarenkaisiin verrattuna. Tieto käy ilmi Tikka Spikes Oy:n teettämästätutkimuksesta, joka esiteltiin perjantaina Helsingissä. Tutkimuksessa onkäyty läpi tutkijalautakuntien selvitykset vuosina 2000-2006talvikaudella sattuneista kuolonkolareista.

Artikkeliin liittyviä aiheita