Auto    |   Kuntokoe

Kuntokokeessa Mitsubishi Carisma 1.6

Yhden päivän kuntoajossa ja tutkimuksessa testattu Mitsubishi Carisma 1.6 HB edustaa vuodesta 1995 valmistettua mallia. Automme on otettu käyttöön vuonna 1999. Koeajo: Auto toimi moitteettomasti. Moottori ja vaihteisto toimivat kuten pitääkin. Peruutusvaihteen löytämisessä oli väliin ongelmia.

Tilaajille

 Yhden päivän kuntoajossa ja tutkimuksessa testattu MitsubishiCarisma 1.6 HB edustaa vuodesta 1995 valmistettua mallia. Automme onotettu käyttöön vuonna 1999. Koeajo:Auto toimi moitteettomasti. Moottori javaihteisto toimivat kuten pitääkin. Peruutusvaihteen löytämisessä oliväliin ongelmia.

Moottoritien liittymissä kiihdytettäessä auto olisi voinut ollaripeämpikin. Moni saman kokoisella moottorilla varustettu kilpailijapäihittää sen kirkkaasti.

Karkealla asfaltilla meno oli ohjaamossa pikkuautomaisen äänekästä.Jousitus oli kovan puoleinen. Nämä tosin eivät ole iän mukanaan tuomiavikoja, vaan auton ominaisuuksia uudesta lähtien.

Jarrut käsijarrua myöten pitivät hyvin. Kytkin, vetonivelet japyöränlaakerit olivat kunnossa.

Miellyttävänä lisänä Carismassa oli toimiva ilmastointi. Äänimerkki eitoiminut. Ulko- ja sisätarkastus:Carisman ulkopinnassa olikäytön jälkiä. Konepellissä oli kiveniskujälkiä ja katon takaosassakattotelineen aiheuttamat naarmut. Takapuskurissa oli painuma jaetupuskurissa oli syvät naarmut vasemmalla puolella.

Vasemman takavalon alapuolella olevassa peltisaumassa oli alkavaaruostumista.

Ovissa oli toimiva kauko-ohjattu keskuslukitus. Sähköiset etuovienlasinnostimet toimivat hyvin. Kaikki valot olivat kunnossa.

Kuljettajan puoleinen lattiaverhoilu oli kulunut. Siitä sai käsityksen,ettei se ole materiaaliltaan erityisen kestävää.

Kesärenkailla ajaa seuraaville lumille. Talvirenkaina oli hyväkuntoisetkitkarenkaat. Moottoritila:Moottoritilassa ei ollutsäännöllisestihuolletussa autossa akkua lukuun ottamatta huomautettavaa.

Öljyt ja nesteet olivat hyvät. Vuotoja ei näkynyt. Akku oli jo tiensäpäässä. Yksi kenno työnsi nestettä ulos ja plus-napa oli pahastihapettunut. Alusta:Mitsun alusta oli hyvässä kunnossa.Minkäänlaista ruostumista ei ollut havaittavissa. Toki pakoputkistossaoli normaalia pintaruostumista. Pakoputken vaihtotarvetta ei kuitenkaanole vielä lähiaikoina.

Etujarrulevyt olivat kuluneet kuten nykyautoissa useimmiten näilläajokilometreillä. Polttoainesäiliö on muovia eikä ruostu. Yhteenveto:Carisma vaikutti näppärältä ajopeliltä.Viisiovisen auton iso takaluukku ja takaistuimen selkänojien kääntöantavat autolle tarvittaessa hyvän kuljetuskyvyn. Akun oston jaäänimerkin korjauksen lisäksi autossa ei ole kunnostustarvetta.

Carisma on autoihin perehtymättömällekin turvallinen ostos, koskaedellinen omistaja oli ostanut sille maahantuojan myöntämän takuunlisäturvan, joka on voimassa 28. 4. 2004 tai 150 000 kilometriin saakka.

Lisäturva korvannee äänimerkin korjauksen, mutta akun osto jää ostajankontolle, ellei hän saa tingittyä sitä kauppaan kuuluvaksi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Autot

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Lasten ruutuaika ei saisi ylittää paria tuntia päivässä, sanoo silmälääkäri: ”Laitteiden tuijotus on jo nyt lisännyt lasten silmävaivoja, emmekä tiedä, mitä puhelin ja tietokoneet oikeasti tekevät silmille”

  7. 7

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  8. 8

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  9. 9

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  10. 10

   Terveydenhuoltoa ei uudisteta pelkoja lietsomalla – Heikki Hiilamo paljasti asenteensa puhuessaan yksityisistä yrityksistä härskeinä välistävetäjinä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää