Kuormurissa asuu kaipuu? - Autot | HS.fi

Kuormurissa asuu kaipuu?

Parransänkinen, likaiseen, muodottomaksi muokkautuneeseen t-paitaan sonnustautunut pörröpää, jonka vyötärön seutu on vuosien roskaruokailun seurauksena sekä venynyt että paukkunut, ei vastaa kaunokirjallisuuden peruskuvausta naistenkaatajasta. Miksi siis juuri kuorma-auton ratin takana esiintyy ilmeisiä vaikeuksia pitää housujen miehusta napitettuna? Afrikassa tienvarsiprostituutio on yksi pääkanavista, joka on räjäyttänyt HIV-tartunnat käsittämättömiin lukemiin.

Kuormurissa asuu kaipuu?

4.2.2006 0:00

Parransänkinen, likaiseen, muodottomaksimuokkautuneeseen t-paitaan sonnustautunut pörröpää, jonka vyötärön seutuon vuosien roskaruokailun seurauksena sekä venynyt että paukkunut, eivastaa kaunokirjallisuuden peruskuvausta naistenkaatajasta. Miksi siisjuuri kuorma-auton ratin takana esiintyy ilmeisiä vaikeuksia pitäähousujen miehusta napitettuna?

Afrikassa tienvarsiprostituutio on yksi pääkanavista, joka on räjäyttänytHIV-tartunnat käsittämättömiin lukemiin. Intiassa HIV-tartuntojen määräon vasta luisumassa käsistä, sielläkin paljolti rekkamiesten tuliaistenansiosta. Sekä Aasiassa että Afrikassarekkaliikenteen reititovat täynnä pusikoissa palveluitaan tarjoavia prostituoituja. Saksassakinhyötyajoneuvojen suosimien Autohof - palvelukeskusten lähettyviltä onsuhteellisen helppo bongata taloja, joissa lihallisia nautintoja eitarjota lautasilta.

Kun ajaa vaikkapa Unkarissa, havaitsee väistämättä, että tienvarsienprostituutio kohdistetaan tietoisesti tavarankuljetuksiin. Kutsuvat kädeteivät heilu turistien suosimien pääväylien tienvarsivesakoissa.

Annas olla, kun siirrytään maksullisilta moottoriteiltä tavallistenunkarilaisten valtateiden varsille. Lähes jokaisessa risteyksessä,linja-autopysäkillä ja levähdyspaikalla on yksi tai useampi nainenesittelemässä avujaan.

Syvällä Balkanilla saattaa mitä onnettomimman tientapaisen varreltayllättäen löytyä yökerhona itseään räikeillä neonmauttomuuksillamainostava establishmentti. Paikalliset lampaankasvattajat tuskinsiemailevat martineja sen pöydissä. Pohjoismaiset kuorma-autot, sen sijaan, eivät mitäilmeisimmin kulje korskuvien libidojen tahdissa. Moderni kansanperinnesen paremmin Suomen Rautalammilla tai Ruotsin Hälleforsissakaan ei tunnetienvarsiprostituutiota lainkaan. Vain kylmyys kangistaa reitilläänetenevän pohjolan rekkamiehen.

Koska lavat, kontit ja laatikot todistettavasti siirtyvät maailmanmaanteillä paikasta toiseen aikataulussaan, ylivoimainen enemmistörahtareista keskittyy pysyttäytymään keskiviivan oikealla puolella. Kunmaailmalla kuitenkin on kuormaliikenteelle tarjolla alan palveluita näinjohdonmukaisesti ja paljon, täytyy monen globaalin ratinpyörittäjänsisään mahtua ajotaitojen lisäksi jotain sellaista murheellista,patoutunutta kaipuuta, joka tekee heistä poikkeuksellisen kiinnostavanasiakasryhmän.

Englannin kielen sanat "traffic" = "liikenne", ja "trafficking", suomeksisujuvimmin ehkä "ihmiskauppa" ovat erehdyttävän samannäköisiä. Syytäedellisen valossa onkin, sillä sukupuolipalveluitaliikenteenharjoittajille teollisuusmaailman teiden varsilla tarjoavattaustatahot ovat rikollisia ihmiskauppiaita. Alaikäinen, itseään yön kylmyydessä ohiajavilletarjoava tyttö ei värise tienposkessa omasta tahdostaan. Prostituutiotapyörittävät rikollisliigat ovat ehkä ostaneet tytön vanhemmiltaan,käyttäneet tytön kotiseudulla operoivaa hunajaisin huulin varustettuaunelmapoikaystävää houkutellakseen saaliin pois kotoaan, tai hänet onalun perin värvätty rikkaaseen länteen kuvitellun työpaikan varjolla.

Suurin osa uhreiksi joutuneista tytöistä alistetaan väkivaltaistenisäntiensä orjiksi. Alistamista vahvistetaan ottamalla heiltä vieraallamaalla passit ja henkilötodistukset pois. Monista tehdään tietoisestihuumeiden käyttäjiä, joiden elämä on täydellisesti aineita säännöstelevänsutenöörin vallassa. Osaa ihmiskauppiaiden saaliista käsitellään kuineläimiä: he ovat lukkojen takana. Kun "asiakas" on hoidettu, ovisalvataan uudelleen. Toki joukkoon mahtuu jonkin verran niitäkin, jotkaovat elämässään murskautuneet niin perusteellisesti, ettei heitä isäntientoimesta tarvitse enää suitsia. Heille sukupuoliseksi työstökoneeksitaipuminen on ainoa jäljellä oleva tapa pitää pää pinnan yläpuolella.

Tarpeillaan näiden tyttöjen luona käyvien kuormakuskien täytyy ummistaaenemmänkin kuin silmänsä voidakseen katsoa itseään huoltoaseman peilistä.Sitä mitä kaikkea köyhille nuorille naisille tapahtuu ihmiskauppiaittenkäsissä, voisi selvyyden vuoksi kutsua rikoksiksi ihmiskuntaavastaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita