Auto    |   Aihe

Myykää minulle auto!

naisautoilija Autokauppiaat valittelevat, että seitsemän lihavaa vuotta ovat jäämässä taakse. Eräs maahantuoja voihki, että kiinnostuneita asiakkaita on vaikea tavoittaa. Toista pelottaa asiakaskunnan ikääntyminen. Mahtaisiko autokaupan hyytymiseen mitenkään liittyä se, että kauppiailla ei tunnu olevan aavistustakaan missä todellinen ostajakunta luuhaa ja mitä sen pääkopassa liikkuu? Minulle esimerkiksi ei suunnata yhtään automainosta.

Tilaajille

naisautoilija

 Autokauppiaat valittelevat, että seitsemän lihavaa vuotta ovatjäämässä taakse. Eräs maahantuoja voihki, että kiinnostuneita asiakkaitaon vaikea tavoittaa. Toista pelottaa asiakaskunnan ikääntyminen.

Mahtaisiko autokaupan hyytymiseen mitenkään liittyä se, ettäkauppiailla ei tunnu olevan aavistustakaan missä todellinen ostajakuntaluuhaa ja mitä sen pääkopassa liikkuu?

Minulle esimerkiksi ei suunnata yhtään automainosta. Olen omasta mielestäni ihanvarteenotettava autonostaja - olen ostanut viimeisen kuuden vuoden aikanakaksikin autoa. Olen myös osallistunut ja tulen osallistumaanmielipidevaikuttajana lukuisiin ystävieni autohankintoihin.

Posti kantaa minulle nykyään automainoksia säännöllisesti. Sekertonee kauppiaiden hätäännyksestä. Samoin television ja lehtienautomainokset ovat mielestäni lisääntyneet.

Viimeksi posti toi minulle mainoksen, jossa tarjottiin koeajettavaksijotain autoa ja mukana oli tarjous: "Ilmastointi, metalliväri jacd-soitin 5000 markalla." Tarjouksen luettuani tarkistinkuoresta, että siinä oli todellakin minun nimeni.

Television automainosten sanoma jää minulle useimmiten arvoitukseksi. Mitähänsilläkin automainoksella yritetään sanoa, jossa salama lyö puuhun jalapsimelkein kuolee?

Peräti kahdessa mainoksessa tuleva perheenlisäys saa isän intoutumaanuuden auton hankintaan. Miksei autoa ole hankkimassa tuleva äiti?Kaikkeintodennäköisimmin ketterän monikäyttöauton ostoa vauvakuumeessaanharkitseetuleva mummi.

Mummoille ei automainoksia kuitenkaan tehdä - eikä naisille. Muistan nähneeniviime aikoina yhden mainoksen, jossa nainen ajoi autoa. Sekin oli nuoriblondi, joka kaahasi järjettömästi läpi kuralätäkköjen.

Ymmärrän toki, että televisiomainoksissa luodaan mielikuvia, ne eivätole kuluttajavalistusta. Mutta mielikuvat kuuluvat siihen samaantodellisuuteen kuin asenteet.

Automainosten mielikuvat pönkittävät sitä asennemaailmaa, jossanaiset ovat näkymättömiä. Asenteellisesti autokauppa ei ole edennyt kovinpitkälle konepellillä keikistelevistä puputytöistä.

Autokaupassa ei vieläkään tulla palvelemaan kahta keski-ikäistä naisasiakasta.Jos haluaa palvelua, on pakko pyytää joku mies mukaan. En yhtäänihmettele, että pari viikonloppuaan mielipahalla turmellut ystäväni ontoistaiseksi luopunut uuden auton ostoaikeista.

Vanhallakin pääsee vielä.

naisautoilija@sanoma.fi

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Autot

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  7. 7

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  8. 8

   Valtiolla on käsissään huumekaupasta peräisin olevia bitcoineja miljoonien eurojen edestä – Valtiokonttori päättää tammikuussa, miten se suhtautuu kyseenalaiseen valuuttaan

  9. 9

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  10. 10

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää