Bensan kuluttajahinta nousi heinäkuussa lähes 1,39 euroon - Autot | HS.fi

Bensan kuluttajahinta nousi heinäkuussa lähes 1,39 euroon

Bensiinin hinta nousi selvästi heinäkuussa. Öljy- ja kaasualan keskusliiton kokoaman kuluttajahintaseurannan mukaan 95-oktaaninen bensiini maksoi heinäkuun puolivälissä lähes 1,39 euroa litralta.

31.7.2006 0:00

Bensiinin hinta nousi selvästi heinäkuussa. Öljy- ja kaasualan keskusliiton kokoaman kuluttajahintaseurannan mukaan 95-oktaaninen bensiini maksoi heinäkuun puolivälissä lähes 1,39 euroa litralta. Kesäkuusta hinta nousi melkein viisi senttiä.

Dieselin hinnan nousu jäi vähäisemmäksi, mutta senkin litrahinta kohosi päälle sentillä vajaaseen 1,04 euroon.

Öljytuotteiden hintoja on nostanut raakaöljyn kallistuminen. Heinäkuun alussa hintaa kohottivat Pohjois-Korean ydinkokeet ja kiista Iranin ydinohjelmasta, mutta raakaöljyn hinta on ollut pidemmän aikaa nousussa. Erilaisten kriisipiikkien lisäksi raakaöljyn hintaa on nostanut vahva talouskasvu erityisesti Kiinassa. Lähi-idän kriisi kärjistyi heinäkuun puolivälissä.

Öljy- ja kaasualan keskusliitto kokoaa tiedot selvitykseensä kuudelta paikkakunnalta kunkin kuun puolivälissä. Paikallinen kilpailutilanne voi aiheuttaa suuria eroja hinnoissa.

Tämän vuoden edellinen hintapiikki oli toukokuussa, jolloin bensan kuluttajahinta nousi tasan 4 sentillä runsaaseen 1,36 euroon. Silloin kiisteltiin Iranin ydinaseohjelmasta. Myös Nigerian levottomuudet näkyivät hinnassa.

Viime vuonna bensiini maksoi keskimäärin hieman alle 1,22 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita