Auto

Juhliva Autoliitto yrittää terävöittää toimintatapojaan

Tilaajille

Autoliitto tavoittelee vastaisuudessa asiantuntijaroolia erityisesti autoverotuksen sekä ajoneuvojen turvallisuuden että tekniikan aloilla.

Toimitusjohtaja Pasi Nieminen sanoo, että "tavoitteena on päästä mukaan kaikkiin niihin elimiin, joissa päätöksiä valmistellaan, ja siten varmistaa, että autoilijan mielipiteet tulevat huomioiduiksi päätöksenteossa".

Toiminnan terävöittämisestä kerrottiin liiton 80-vuotisjuhlien aattona perjantaina.

Vuosipäivän yhteydessä Autoliiton hallituksen puheenjohtajana kahdeksan vuotta toiminut Espoon apulaiskaupunginjohtaja Erkki Pätiälä luovuttaa tehtävänsä vammalalaiselle asianajaja Risto Tuorille .

Tuori on toiminut Autoliiton lainopillisen toimikunnan puheenjohtajana vuodesta 1990 ja ollut hallituksen jäsen vuosina 19875-1994.

Puheenjohtajana saa järjestön sääntöjen mukaan olla vain kahdeksan vuotta kerrallaan.

Koko olemassaolonsa ajan autoverotusta vastaan taistellut Autoliitto uusii veropoliittisen linjansa. Järjestön mielestä suomalaisia tulee verotuksellisin keinoin kannustaa vähäpäästöisiin autoihin. Samalla parannetaan myös liikenneturvallisuutta, koska ympäristöystävälliset uudet autot ovat turvallisempia.

Autoliitto aikoo myös lisätä näkyvyyttä tehostamalla tiedottamistaan ja kampanjoimalla liikenneturvallisuuden puolesta.

Markkinointipäällikkö Martti Hahlin kertoo, että Autoliiton suunnitelmissa on kampanjoida näkyvästi mm. niskatuen oikean käytön puolesta.

"Alustavien selvitystemme mukaan neljällä viidestä suomalaisautoilijasta on puutteita niskatuen eli oikeammin sanottuna päänsuojan käytössä. Kuitenkin suuri osa taajamien kolareista on peräänajoja, joissa selkärangan ja niskan vammat ovat yleisiä." Toinen Autoliiton tulevista liikenneturvallisuusaiheista on auton ulkopuolinen turvatyyny, jolla suojellaan jalankulkijoita vammautumiselta.

Saadakseen asiantuntevaa taustatietoa Autoliitto on liittynyt aktiiviseksi jäseneksi kansainvälisten autojärjestöjen kolaritestausohjelmaan, Euro NCAP:hen.

Autoliitto haluaa myös vauhdittaa telematiikan käyttöönottoa Suomessa.

"Haluamme toimia yhdistävänä tekijänä autonvalmistajien, laitetoimittajien, Tielaitoksen ja liikenneministeriön välillä, jotta telemaattiset ratkaisut saataisiin mahdollisimman nopeasti käyttöön", Hahl sanoo.

Autoliitto kehittää tiepalvelua entistä kattavammaksi ja tienkäyttäjiä paremmin palvelevaksi. Nyt lähinnä viikonloppuisin toimiva tiepalvelu perustuu vapaaehtoistyöhön. Uuden puheenjohtajan Risto Tuorin mukaan myös arkipäivinä toimiva tiepalvelu ei enää tule toimeen pelkästään talkootyönä.

"Esimerkiksi Saksan ADAC:n tiepalvelu on jäsenille ilmaista, mutta siellä onkin autoja kaksikymmentä kertaa enemmän kuin Suomessa", Tuori huomauttaa.

Autoliitossa on 80000 jäsentä.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  3. 3

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  4. 4

   Asianajajaliitto pitää ”paimenkirjeiden” lähettelyä pelkän baarikeskustelunkin pohjalta hyväksyttävänä – ”Asianajajan velvollisuus numero yksi on lojaalius asiakasta kohtaan”

  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  7. 7

   Poliisi kiinnostui Sunny Car Centerin kadonneista miljoonista – Konkurssipesä: rahaa meni ”hupifirmalle” ja mausteyhtiölle

  8. 8

   Kaarina Hazard nauraa asianajajan välityksellä uhkailevalle miehelle #MeToo-keskustelussa – ”Kasvoton valta yrittää sabotoida naisten järjestäytymis­yritykset”

  9. 9

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  10. 10

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  5. 5

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Ahdistelijoista puhuneet naiset ovat saaneet vaientamiskirjeitä – Rikosoikeuden professori: ”Tuollaiset kirjeethän ovat puolittain uhkauksiakin”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää