Ford Focus C-Max 1.8i Trend - Auto | HS.fi

Ford Focus C-Max 1.8i Trend

Tutustumisajossa oli Ford Focus C-Max 1.8i Trend, tehokkain bensiinimalli keskimmäisellä Trend-varustetasolla, hinta 26450 euroa. Kiitosta ansaitsevat ajettavuus, ketteryys, ajomukavuus, ajoasento , sisään ja ulospääsy, valtava tavaratila normaaliasennossa, tilojen muunneltavuus, tyylikkyys, viimeistely ja tasapainoinen kokonaisuus. Moitetta saavat vaikea keulan ulottuman arviointi, tuulilasin pilarien katve, suojaverkon asennusmahdollisuuden puute etuistuinten taakse, hankala pesunestesäiliön täyttö ja dieselin kova lisähinta. Focus C-Max-mallistossa on 10 vaihtoehtoa. Korimalli on viisiovinen tila-auto. C-Max täydentää laajaa Focus-mallistoa, josta löytyy kolmi-ja viisiovinen viistoperä, neliovinen Sedan sekä viisiovinen farmari. Focus-malleja on kaikkiaan 51 kappaletta C-Max mukaan luettuna. Focus C-Maxin moottoreissa on neljä vaihtoehtoa, kaksi bensiini- ja kaksi dieselkonetta. Bensiinimoottorit ovat 1.6i (74 kW) ja 1.8i (88 kW), Dieselit 1.6 TDCi (80 kW) ja 2.0 TDCi (100 kW). Portaattoman CVT-automaattivaihteiston saa vain 1.6 TDCi Dieseliin, ei bensamalleihin. Varustetasoja on kolme, Ambiente, Trend ja Ghia. Lisäksi on saatavana 50 valinnaista varustetta lisähintaan. C-Max on 5-paikkainen, kolmatta istuinriviä ja 7-paikkaisuutta ei ole saatavana. Perusmalli Focus C-Max 1.6i Ambiente maksaa 22350 euroa. Edullisin isomoottorinen malli on 1.8i Ambiente hintaan 24 050 euroa. Perusdiesel on C-Max 1.6 TDCi, hinta 28850 euroa. Muiden dieselmallien hinnat kipuavat yli 30000 euron. Focus C-Max 1.8i valmistetaan Saksassa. Takuuaika on kaksi vuotta ilman kilometrirajaa. Huoltoväli on 20000 kilometriä tai yksi vuosi. Toimituskulut pääkaupunkiseudulla ovat 600 euroa.

14.2.2004 2:00

Ford lähti myöhään mukaan alemman keskiluokan tila-autojen ruuhkaiseen kilpailuun. Renault Scénic ehti jo toiseen sukupolveen ennen kuin Focus C-Max tuli markkinoille. Fordilla on ollut aikaa huolelliseen suunnitteluun.

Autoluokan suosiolla on monta syytä. Tilat muuntuvat hetkessä käytön mukaan. Korkeassa autossa on hyvä näkyvyys ja mukava ajoasento. Sisään ja ulos pääsee helposti. Ajettavuus on kehittynyt tavallisten henkilöautojen tasolle. Perusmallien hinta on yksityiselle autonostajalle vielä siedettävällä tasolla.