Ennen dieselautoja pidettiin ympäristöä säästävinä, nyt niitä kielletään maailmalla päästöhirmuina – kannattaako dieselautoa enää ostaa? - Auto | HS.fi

Ennen dieselautoja pidettiin ympäristöä säästävinä, nyt niitä kielletään maailmalla päästöhirmuina – kannattaako dieselautoa enää ostaa?

Koska päästötestien rajat ovat kiristyneet ja kiristyvät tulevaisuudessa vielä lisää, dieselautot saattavat olla ongelmissa.

Dieselautoilla aina ajanut Helina Ernits on tyytyväinen vuosimallin 2011 Volkswagen Passatiinsa. Monet suurkaupungit aikovat kieltää dieselautojen käytön, mutta Ernits ei ole huolissaan dieselautojen tulevaisuudesta. ”Kaikki autot saastuttavat. Eiväthän ne ympäristölle hyvää tee”, Ernits sanoo.­

27.1.2017 11:44 | Päivitetty 27.1.2017 12:20

Kyllä dieselautoilijan kelpaa, kun pumpusta virtaa tankkiin litrahinnaltaan yli kymmenen senttiä halvempaa polttoainetta kuin vieressä seisovaan bensa-autoon.

Helina Ernits tankkaa Volkswagen Passatiaan Helsingin Eläintarhan Nesteellä. Hän on nauttinut edullisemmasta polttoaineesta jo pitkään, sillä kaikki hänen autonsa ovat olleet dieseleitä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat