Auto

Kesäautoksi James Bondin auto? Salaisen agentin suosiman automallin voi löytää jopa muutamalla tonnilla

Mikä olisikaan parempi harrasteauto kuin sellainen, joka on ollut kyllin hyvä myös salaiselle agentille James Bondille.

Ensi viikolla lämpötila nousee jo jopa kymmeneen asteeseen, joten kesä- ja harrasteautot alkavat pyöriä monen mielessä.

Ja mikä sen parempi harrasteauto kuin sellainen, joka on ollut kyllin hyvä myös salaiselle agentille James Bondille.

Usein niin sanotuista Bond-autoista tulee klassikoita, jotka maksavat maltaita, sillä Bondilla on ollut käytössään usein jonkin sortin harvinainen auto. Esimerkiksi vanha Aston Martin DB5 maksaa nykyään noin 500 000 dollarista useisiin miljooniin.

Monesti autot maksavat paljon ilman klassikkostatustakaan, sillä Bondin kyydiksi eivät yleensä kelpaa tavalliset autot. Suomessakin on myytävänä esimerkiksi muutama uudehko Bondin käytössä ollut Aston Martin DB9. Ne eivät ole nousseet vielä klassikoiksi, mutta ne maksavat käytettyinä noin 100 000 euroa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Jotkut agentin käyttämät autot ovat sen sijaan nykyään pilkkahintaisia. Siksi kokosimme listan Bond-autoista, jotka ovat keskiluokkaisen ulottuvilla.

Ai miksi listasimme sellaisia James Bondin autoja, joihin monilla saattaisi olla varaa, tai miksi kukaan edes kokisi minkäänlaista tyydytystä siitä, että ajaa samalla autolla kuin salainen agentti?

Jos sitä tarvitsee kysyä, luet väärää artikkelia.

Bond-kesäauto pilkkahinnalla: BMW Z3


Avoauto kesäautona on siinä mielessä hyvä sijoitus, että avoauton arvo tuppaa säilymään paremmin kuin tavallisen auton.

BMW:n Z3 ei tosin ole pitänyt arvoaan ihan hirveän hyvin siitä huolimatta, että se on ollut James Bondin käytössä elokuvassa 007 ja kultainen silmä (1995). Kyseessä oli Pierce Brosnanin debyytti Bondina.

Z3 on BMW:n roadster-tyyppinen auto, eli kaksipaikkainen avoauto. Niitä on Suomen markkinoilla paljon myynnissä käytettynä. Hinnat alkavat vajaasta 6 000 eurosta.

Hinnat ovat pudonneet niin alas, että todennäköisesti niillä ei ole enää valtavasti varaa enää pudota, joten auton ostoa voi – ehkä – perustella itselleen jollain tavalla järkevänä sijoituksena.

Jos haluaa maksimoida agenttimeiningin, kannattaa sijoittaa rahansa vuosimallien 1996–1998 vaaleansiniseen autoon. Vuoden 1999 Z3:ssa ulkonäkö muuttui nimittäin hieman.

Z3 on verrattain luotettavan BMW:n maineessa, mutta koska kyseessä on vanha auto, vikoja on varmasti siellä täällä ja niitä tulee koko ajan lisää. Vaikka auto on siis melko halpa, sen ylläpitoon kannattaa varata vuosittain ainakin tuhannen euroa, sillä BMW:n varaosat eivät ole sieltä halvimmasta päästä.

Citroen 2CV: sympaattista ranskalaista nostalgiaa


Citroen 2CV ei ole avoauto, mutta se on lähellä sitä, sillä autossa on kookas kattoluukku.

Tätä autoa käytettiin pakoautona elokuvassa Erittäin salainen (1981), kun agentti ja Melina Havelock pakenivat Hector Gonzalesin huvilalta.

Kyseessä on todellinen klassikko, sillä tätä automallia alettiin valmistaa jo vuonna 1948. Automalli pysyi tuotannossa vuoteen 1990 asti.

Suomen markkinoilla on kaupan muutamia 1970–1980-luvun malleja. Klassikkostatus näkyy hinnoissa, sillä hyväkuntoisista autoista voi joutua maksamaan yli 10 000 euroa. Ajokuntoisia autoja on tosin tarjolla reilulla kuudellatuhannella eurollakin, ja projektiluontoisia, huonokuntoisia autoja voi ostaa alle kahdella tuhannella eurolla.

Auto ei ole mikään nopeushirmu: yleinen vitsi on, että se kiihtyy nollasta sataan päivän aikana. 1980-luvun mallissa on 0.6-litrainen bensiinimoottori, eli pienempi kuin monissa moottoripyörissä.

Mutta 2CV ei olekaan tarkoitettu moottoriteille tai kiihdytysajoihin, vaan rentoon ja rauhalliseen kesäajeluun. Jos löytää halvan auton ja saa sen pienellä rahalla kuntoon, tätäkin autoa voi pitää sijoituksena, sillä 2CV:n arvo tuskin enää laskee, päinvastoin.

Ford Mustang convertible: vanhan ajan klassinen muskeliauto


Avomallinen Ford Mustang ei ollut varsinaisesti Bondin auto, vaan tällaisilla autoilla ovat ajaneet kaksi hänen pauloihinsa langennutta naista.

Tilly Masterson käytti vuoden 1964 Mustangia elokuvassa 007 ja Kultasormi (1964), ja Fiona Volpe käytti saman vuosimallin Mustangia elokuvassa Pallosalama (1965).

Ford Mustang on yksi klassisimmista amerikkalaisista urheiluautoista, ja ympäri maailmaa – Suomessakin – on paljon Mustang-harrastajia.

Halutuimpia Mustangeja ovat yleensä 1970-luvun taitteen molemmin puolin olevat mallit, etenkin 1960-luvun mallit. Klassikkoasema näkyy hinnoissa, sillä Mustangin kohdalla aletaan puhua aika kalliista harrastuksesta.

Jos tykkää ja osaa laittaa autoja ja löytää huonokuntoisen 1960-luvun lopun Mustangin, se on varmasti erinomainen sijoitus, sillä toimivasta autosta pyydetään Suomessa noin 30 000–40 000 euroa.

Erittäin hyväkuntoisesta, täysin alkuperäisestä 1960-luvun lopun avoauto-mallisesta Mustangista saattaa joutua maksamaan lähemmäs 80 000 euroa. 1970-luvun alun toimivia malleja saattaa löytää reilulla 20 000 eurolla.

Lotus Esprit: 80-luvun kulmikkaan muotoilun ikoni


Elokuvassa Erittäin salainen esiintyi kaksi Lotus Esprit Turbo -autoa. Lotus on perinteikäs brittiläinen urheiluautonvalmistaja, joten se oli mitä mainioin valinta brittiläiselle agentti-ikonille.

Suomessa liikkuu melko vähän Lotuksia, ja esimerkiksi autojen nettikaupoista tämän mallin Espritejä ei tahdo löytyä.

Jos jostain kuitenkin löytää tällaisen Lotuksen, se ei ole ihan halpa. Suomalainen käytettyjen autojen hinta-arvioihin erikoistunut Auto Uncle -verkkopalvelu arvioi erään vuoden 1985 Esprit S3:n hinnaksi 24 900 euroa.

Kyse on klassikkoautosta, joten tämänkään auton hinta tuskin enää putoaa, joten halvan yksilön löytämällä, hankkimalla ja kunnostamalla voi todennäköisesti tehdä hyvän tilin.

BMW 750 iL: puoli-ilmainen luksusauto


BMW 750 iL ei ole millään tavalla erityisen kesäautomainen, mutta tämä Bond-auto on pakko ottaa listalle mukaan, sillä näitä saa käytettyinä puoli-ilmaiseksi.

James Bond käytti tätä autoa elokuvassa Huominen ei koskaan kuole (1997).

750-malli on isolla moottorilla varustettu luksusauto. Tämän segmentin autot maksavat usein uutena kuusinumeroisia summia, ja niiden arvo putoaa järkyttävällä nopeudella.

Uudesta 750-mallista joutuu maksamaan lisävarusteineen lähemmäs 200 000 euroa, mutta Bondin käyttämää 1994–2001-luvun mallia saa käytettynä halvimmillaan reilun 3 000 euron hintaan.

Toki nämä halvimmat käytetyt autot ovat jo eläkeiässä ja usein eläkekunnossa, mutta tuurilla saattaa löytää hyväkuntoisen menopelin, josta on iloa vielä pitkäksi aikaa.

Klassikoksi tämä auto tuskin nousee, sillä sellaiseen asemaan 750 on aivan liian yleinen auto.

Mutta mikäli joku 700-sarjalainen alkaisi nostaa arvoaan vuosien saatossa, se saattaisi hyvinkin olla juuri 750-malli, sillä yleensä klassikkomarkkinoilla ne tehokkaimmat ja täten usein harvinaisimmat automallit nousevat suurimpiin hintoihin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Autoilu
 • James Bond

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  9. 9

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  10. 10

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää