Nuoret pois mopoautojen ratista, sanovat poliitikot – Mopoautojen maahantuojat nousivat vastarintaan: ”Eihän mopoauto itsessään ole vaarallinen” - Auto | HS.fi

Nuoret pois mopoautojen ratista, sanovat poliitikot – Mopoautojen maahantuojat nousivat vastarintaan: ”Eihän mopoauto itsessään ole vaarallinen”

Poliitikot pitävät mopoautoja vaarallisina, mutta mopoautojen maahantuojat ovat toista mieltä. Listasimme osapuolten argumentit ja selvitimme onnnettomuustilastot.

Nuorelle mopoauto vai rajoittimella varustettu henkilöauto? Sitä poliitikot nyt pohtivat. Kuvassa vasemmalla mopoautoja, oikealla pieniä henkilöautoja.

30.8.2017 12:58 | Päivitetty 31.8.2017 9:13

Mopoautot ovat joutuneet tänä vuonna poliitikoiden hampaisiin. Päättäjät yli hallitus- ja puoluerajojen pitävät mopoautoja vaarallisina ja haluaisivat korvata mopoautot henkilöautoilla, joiden nopeutta on rajoitettu.

Liikenneministeriö selvittää parhaillaan, minkälaisella aikataululla nopeusrajoitetut henkilöautot voisi ottaa käyttöön Suomessa. Liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) mukaan uusi lainsäädäntö voisi olla valmis jo ensi vuonna ja uudenlaiset ajoneuvot liikenteessä vuonna 2019.

Artikkeliin liittyviä aiheita