Autoteollisuuden Tero Kallio suomii autojen päästötestikeskustelua: ”Eivät autonvalmistajat ole koskaan luvanneet mitään tiettyä kulutusta” - Autot | HS.fi

Autoteollisuuden Tero Kallio suomii autojen päästötesti­keskustelua: ”Eivät autonvalmistajat ole koskaan luvanneet mitään tiettyä kulutusta”

Volkswagenin päästöskandaali on nostattanut kritiikkiä autojen päästötesteistä. Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtajan Tero Kallion mielestä kritiikki ampuu ohi.

Autoteollisuutta edustava Tero Kallio pitää dieselkritiikkiä kohtuuttomana. ”Poliittiset päättäjät esimerkiksi Saksassa nyt vaalien alla juoksevat kilpaa kiillottamaan omaa sädekehäänsä ja lyövät dieseliä minkä kerkeävät. ”

20.9.2017 10:31

HS kirjoitti viime viikolla artikkelin, joka avasi autojen kulutus- ja päästötestien sielunelämää. Kysymyksessä olivat NEDC-testi sekä EPA-testi.

NEDC-testiä käytetään Euroopassa. Se määrittelee autojen ilmoitetut kulutuslukemat sekä sähköautojen toimintamatkat. EPA-testi tekee samaa ja sitä käytetään Yhdysvalloissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita