Auto

Mercedes-Benz julkisti uuden sähkö­autonsa, josta odotetaan varteen­otettavaa kilpailijaa Teslalle

Sähköllä toimivan Mercedes EQC:n julkistustilaisuus pidettiin Tukholmassa tiistai-iltana.

Tukholman Artipelag-museossa alkoi mielenkiintoinen tiistai-ilta, kun Daimler-autovalmistaja julkaisi uuden sähköautonsa Mercedes EQC:n.

Sähköllä kulkevan kaupunkimaasturin on määrä olla varteenotettava haastaja sähköautoyhtiö Teslan autoille.

Daimlerin toimitusjohtaja Dieter Zetsche kertoi uutistoimisto Bloombergin mukaan ennen tilaisuuden alkua, että yhtiö oli tehnyt päätöksen peräti kymmenen miljardin euron kokoisesta akkukäytöisten autojen kehityshankkeesta, mutta ”rahaa on käytetty enemmän kuin sen verran”.

Zetschke ei tarkentanut lukuja tämän enempää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uuden automallin ennustetaan kisaavan Porsche Taycanin, Audi E-tronin ja Jaguar I-Pacen kanssa siitä, kuka pystyy parhaiten valtaavan markkinoita kalifornialaiselta Teslalta.

Mersun sähköauto aiotaan näillä näkymin koota Bremenissä, missä autovalmistaja tekee myös suosittua C-Class sedania. Kinassa Daimler rakentaa auton paikan päällä paikallisille markkinoille, Bloomberg kertoi.

Tiistai-illan tilaisuus alkoi pianon soitolla, jota seurasi mahtipontinen elektromusiikki ja mittava valoshow.

Sitten pääjohtaja Dieter Zetsche kertoi eri syitä miksi trendikäs Tukholma ja Ruotsi oli valittu automallin lanseerauspaikaksi.

Pohjoismaisen designin perinteet yhdistyvät maailman suurimman luksusautojen valmistajan laatuun, Zetsche selitti.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Mercedes yrittää vedota uudella katumaasturillaan niihin ihmisiin, jotka ovat olleet kallistumassa Teslan puoleen. EQC on Mercedeksen EQ-brändin ensimmäinen tuotantoon menevä sähköautomalli. Reutersin mukaan BMW:n ja Audin on määrä julkistaa omat sähköautonsa pian Mercedeksen jälkeen.

”Teslalla on tällä hetkellä vahva ote luksussähköautojen markkinoista, mutta en usko että tilanne pysyy samana, kun saksalaisvalmistajat alkavat tarjota omia vaihtoehtojaan”, IHS Markitin analyytikko Wajih Hossenally sanoi Reutersille.

Reuters kuvailee Mercedes EQC:ta urheilullisen malliseksi kaupunkimaasturiksi, jonka sisätilat muistuttavat Mercedeksen C-malleja. Se on Reutersin mukaan muistutus eduista, joita Teslan autoilla ei voi saavuttaa.

Tesla on sopinut hyvin esimerkiksi San Franciscon Piilaakson tunnelmaan, ja nyt myös Mercedes näyttää tavoittelevan samankaltaista otetta.

Mercedeksiä valmistavan Daimlerin pääjohtaja Dieter Zetsche esiintyi lanseeraustilaisuudessa valkoisessa kauluspaidassa ja pikkutakissa, mutta niiden kanssa hänellä oli farkut ja tennarit.

Tällä yhdistelmällä Daimler yrittää osaltaan tavoittaa teknologia-alalla vallitsevia trendejä.

”Todistakaamme uuden ajan alkua Mercedes-Benzille”, Zetsche päätti avauspuheenvuoronsa.

Lavalle ajettiin kaksi valkoista autoa, jota kehuttiin turvalliseksi ja hiljaiseksi. Sitten media ja juhlayleisö päästettiin lavalle autoja katsomaan.

Daimler on julkaissut väläyksiä uudesta autostaan kuvapalvelu Instagramissa ja viestipalvelu Twitterissä.
Teslan tavoin Mercedes on ryhtynyt jo ottamaan ennakkotilauksia uudesta autostaan Norjassa, jossa sähköautomarkkinat ovat Euroopan suurimmat. Autoille on tehty yli 2 000 ennakkotilausta. Tesloja myytiin Norjassa viime vuonna yli 8 500 kappaletta.

EQC:n hinta asettuu samalle tasolle polttoaineella kulkevan Mercedeksen GLC-mallin kanssa eli samaan hintaluokkaan Teslan Model 3:n kanssa. Suomessa GLC:n hinta verojen kanssa on Mercedes-Benzin hinnaston mukaan halvimmillaan reilut 59 000 euroa.

Teslan vahvuus on toistaiseksi nojannut kahteen seikkaan: vau-efektiin ja kattavaan latausverkostoon etenkin Yhdysvalloissa.

Asiantuntijoiden mielestä saksalaiset autovalmistajat eivät pysty Teslan kaltaista vau-efektiä luomaan, mutta toisaalta niiden ei välttämättä tarvitsekaan.

”Saksalaisilla valmistajilla on erittäin suosittujen ja hauskojen ajettavien luksusautojen valmistaminen dna:ssaan. Se on erittäin hyvä alku”, Nicolai Müller McKinsey-yhtiöstä sanoi Reutersille.

Kattava latausverkosto sen sijaan vielä mietityttää. Arizonalainen Teslalla ajava Tyler Martin sanoi Reutersille, ettei ole vielä päättänyt, aikooko korvata nykyisen Model S -autonsa uudella Model 3:lla. Hänen nykyinen autonsa Teslan Model S alkaa olla jo ikääntynyt, ja se vaatii paljon huoltoa.

”Suuri kysymys on, tarjoavatko kilpailijat vaihtoehtoa Teslan kattavalle latausverkostolle. Jos ne pystyvät siihen, niin takuulla harkitsen toistakin automerkkiä”, Martin sanoi.

Jotain sellaista on jo kehitteillä, sillä Reutersin mukaan Mercedes, Audi ja BMW ovat kehittämässä omaa latausverkostoaan suurten teiden varsille yhteistyössä Fordin kanssa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Autot
 • Mercedes-Benz
 • Tesla

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Ennennäkemätön huijaus­epäily Helsingin lääke­tieteellisen pääsy­kokeissa: Surkeasti vastanneen kokelaan papereihin ilmestyi mystisesti täydelliset vastaukset

  2. 2

   Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

  3. 3

   Suomalaista miesnäyttelijää syytetään raiskauksesta

  4. 4

   Pääsykoehuijaus järkytti Helsingin lääketieteellisen tiedekunnan dekaanin: ”Valtavan mittaluokan huijaus, hiuksia nostattava tapaus”

  5. 5

   Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää

  6. 6

   Amerikkalais­nuoret imevät nyt myrkkyä muisti­tikusta – Sähkö­tupakka Juulista tuli trendi­pahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosi sitten Aleksi Salonen oli jumiutunut kotiinsa ja sanoi kaikkeen ei – Hänen kaltaisiaan ”kadonneita nuoria” on Suomessa tuhansia

  8. 8

   ”Älä murehdi kulta, kyllä me vielä joskus ulos löydetään” – Kalasataman uuden kauppakeskuksen labyrinttimaisuus lietsoi somen vitsiniekat hurmokseen

  9. 9

   HBO:n uudessa sarjassa kuvataan Suomea ja yksi keskeisistä hahmoista on Satu – suomalainen noita, joka loitsii etäisesti suomea muistuttavalla sekasotkulla

  10. 10

   Kiira Korven tilitys entisistä valmentajistaan on karua luettavaa: ”Jälkeenpäin on ollut pysäyttävää tajuta, kuinka pahoin voin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

  2. 2

   Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

  3. 3

   Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

  4. 4

   Friteerattuun kanaan erikoistunut pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken tulee Suomeen

  5. 5

   Ennennäkemätön huijaus­epäily Helsingin lääke­tieteellisen pääsy­kokeissa: Surkeasti vastanneen kokelaan papereihin ilmestyi mystisesti täydelliset vastaukset

  6. 6

   Ylivelkaisen vanhemman kuolema sekoitti elämäni ja ajoi minut työttömäksi

  7. 7

   Amerikkalais­nuoret imevät nyt myrkkyä muisti­tikusta – Sähkö­tupakka Juulista tuli trendi­pahe, jota myyjä pitää petollisena: ”Se pilaa kaiken”

   Tilaajille
  8. 8

   Kyllä, Lily Allen tilasi naisprostituoidun ja harrasti seksiä Liam Gallagherin kanssa – mutta hänen muistelmissaan on kyse paljon isommista asioista

  9. 9

   OP aloittaa kuuttatuhatta työntekijää koskevat yt-neuvottelut – Tarkoitus ei ole päästä säästöihin irtisanomisilla, vakuuttaa pääjohtaja Ritakallio

  10. 10

   Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

  2. 2

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  3. 3

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  4. 4

   Krp ottanut kiinni kolmannen henkilön Turun seudun laajoissa kotietsinnöissä – ”Etsinnät sujuneet suunnitelmien mukaan”

  5. 5

   Sotilaslähde HS:lle: Airiston Helmi ollut vuosia Puolustus­voimien ja Supon tarkkailussa – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

  6. 6

   Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

   Tilaajille
  7. 7

   Markku hakee Viipurista bensaa, seksiä ja puolisolle kukkia – Yhä useampi itärajan mies tuo myös hiv:n, mutta testeihin Markku ei mene

   Tilaajille
  8. 8

   Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

  9. 9

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  10. 10

   ”Hän ei lopeta koskaan” – Tällainen mies on rahalla, viinalla ja nuuskalla lapsia Helsingin keskustassa houkutellut sarjahyväksikäyttäjä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Pääsykoehuijaus järkytti Helsingin lääketieteellisen tiedekunnan dekaanin: ”Valtavan mittaluokan huijaus, hiuksia nostattava tapaus”
  3. HBO:n uudessa sarjassa kuvataan Suomea ja yksi keskeisistä hahmoista on Satu – suomalainen noita, joka loitsii etäisesti suomea muistuttavalla sekasotkulla
  4. Raaseporin tasoristeys­turmasta ei nosteta syytettä – Kuorma-autoa kuljettanut varus­mies ei voinut nähdä lähestyvää junaa
  5. Hovioikeus piti asianajaja Heikki Lampelan erottamisen voimassa – taustalla tuomio naisystävän pahoinpitelystä
  6. Selittämätöntä vandalismia Espoossa: Joku murtautuu valokeskuksiin ja sammuttelee katuvaloja laajoilta alueilta – ”Tältä näyttää typeryys, itsekkyys ja piittaamattomuus”
  7. Ennennäkemätön huijaus­epäily Helsingin lääke­tieteellisen pääsy­kokeissa: Surkeasti vastanneen kokelaan papereihin ilmestyi mystisesti täydelliset vastaukset
  8. Vietnamin Bachelor on yllättäen koko maailman huomion kohteena, kun kaksi naista hylkäsi ”unelmien poikamiehen” ja poistui kuvauksista parina – tämän vuoksi se on tärkeää
  9. Naisen epäillään valmistelleen perheensä surmaamista Pohjois-Karjalassa – suunnitteli tuli­palon sytyttämistä perheen yhteisessä kodissa
  10. Tunti sitten
  11. Hyvää pari­suhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lasten­kasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta
  12. Yksi, kaksi, neljä, kuusi – Kun neli­lapsisen perheen toiset kaksoset syntyivät, Elina Ukkonen vietti seuraavat puoli vuotta lattialla Tilaajille
  13. Näytä lisää