Auto

Tästä autovuodesta tulee taatusti historiallinen, ja autoja voi saada hyvillä alennuksilla – HS poimi kiinnostavimmat Suomeen saapuvat uutuudet

Ladattavia autoja eli täyssähköautoja ja ladattavia hybridejä tulee tänä vuonna markkinoille poikkeuksellisen paljon. Vuosi 2020 on näiden autojen läpimurtovuosi monestakin syystä.

Tänä vuonna autonvalmistajien on viimeistään pakko myydä malleja, joita voi ladata, sillä niiden päästöt ovat pienemmät kuin pelkillä fossiilisilla polttoaineilla kulkevien. Tai siltä ainakin paperilla pitäisi näyttää – ladattavalla hybridillä voi toki halutessaan päästellä menemään silkalla fossiilisella, jos haluaa.

Valmistajien on päästävä EU:ssa tiukan 95 gramman keskimääräisen päästörajan alle, mikä pakottaa niitä myymään ladattavia autoja.

Ladattavien autojen hinnat alkavat olla jo kilpailukykyisiä, mutta koska lompakko on autonostajan puhuttelevin konsultti, ei olisi yllätys, mikäli vähäpäästöisten autojen kohdalla nähtäisiin pitkin vuotta erinäisiä tarjouksia, jos kauppa ei ala käydä toivotulla tavalla.

Tällä tavalla ladattavien autojen mahdollinen läpimurto hyödyttää sekä autonvalmistajia että autonostajia, sekä lopulta sitä, minkä vuoksi tällaiseen politiikkaan on ryhdytty: ilmastoa.

Kuten muitakin päästöjä, myös liikenteen päästöjä on saatava alas, jotta maailmalla on mahdollisuuksia päästä Pariisin sopimuksen ilmastotavoitteisiin.

HS listaa seuraavassa erilaisille autonostajille sopivia uusia tai uudistuneita automalleja, joita tänä vuonna on tulossa markkinoille.

Lista on koottu eri medioissa ilmestyneistä vuoden 2020 uutuuslistoista sen perusteella, mitkä mallit saattaisivat kiinnostaa erityisen paljon suomalaisia ostajia.

Koska ladattava auto – täyssähkö tai hybridi – alkaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus lähes jokaisessa autosegmentissä, emme luoneet ladattaville autoille erillistä kategoriaa.

Ja vaikka ladattavia autoja on paljon, löytyy uutuuksista vielä vanhan teknologiankin autoja.

Budjettiluokka


Seat Mii Electric

Tämä Seatin pieni täyssähköauto on jo ostettavissa. Vaikka auto on tarkoitettu pääosin kaupunkikäyttöön, sillä pääsee pidemmällekin. Seatin mukaan toimintamatkaa riittää 260 kilometrin verran.

Hankintatuki mukaan lukien auton saa halvimmillaan reilulla 15 000 eurolla.


Škoda Citigo-e

Toinen pieni täyssähköauto on Škodan uutuus. Piakkoin markkinoille tuleva auto kuuluu Seatin kanssa samaan VW-konserniin, ja kuten Seatissa, toimintamatkaa luvataan 260 kilometrin verran.

Hintaa on karvan verran enemmän: näillä näkymin auton saisi halvimmillaan reilulla 17 000 eurolla.

Mitsubishi Space Star

Toukokuussa markkinoille tulee Mitsubishin pieni budjettiauto Space Star. Uuden – tai oikeastaan vain uudistuneen, sillä kyseesä on face lift eli päivitys – Space Starin hinnat eivät vielä ole tiedossa, mutta aiemman mallin on saanut Suomessa halvimmillaan alle 15 000 eurolla.

Hyundai i10 N Line

Täysin uudistunutta pikku-Hyundaita voidaan odotella keväällä. Hinnat eivät vielä ole tiedossa, mutta tällä hetkellä halvimmat bensiinillä käyvien i10-hinnat ovat alle 13 000 eurossa.

Renault Zoe

Suosituimpiin täyssähköautoihin kuuluva Zoe uudistuu tänä vuonna. Toimintamatkaa odotetaan olevan liki 400 kilometriä.

Perheauto


Škoda Superb iV

Škoda Superb on monilla mittareilla kaikkea, mitä perheauton omistaja voi haluta. Siinä on tilaa, varusteita ja ajo-ominaisuuksia hinnalla, joita moni jos kukaan pystyy samassa hintaluokassa alittamaan.

Autosta tulee piakkoin ladattava hybridiversio iV, jonka odotetaan nousevan luokassaan todella suosituksi. Halvimmillaan tällaisen ladattavan, suuren perheauton saa alle 40 000 eurolla.


Volkswagen ID.3

Tällä pienemmän perheautoluokan autolla on kovat paineet. Volkswagen uskoo, että uusi täyssähköauto ID.3 on yhtä vallankumouksellinen malli kuin Kupla ja Golf, jotka ovat ikonisia, äärimmäisen myytyjä automalleja.

Jos tämä todennäköisesti 30 000–40 000 euron hintainen auto lyö kunnolla läpi, kyseessä voi olla suuri täyssähköautomurros. Auto tullee markkinoille kevään tai kesän aikana.

Škoda Octavia

Perusautojen perusauto Škoda Octavia uudistuu ja tullee myyntiin keväällä. Yksi Suomen suosituimmista autoista lienee tämän vuoden myydyimpiä. Tarjolle tulee myös ladattavia hybrideitä.

Renault Megane PHEV

Verrattain suosittu ja leppoisa ranskalaisperheauto Megane uudistuu syksyllä. Tarjolla on ladattava hybridimalli.

Katumaasturi/crossover


Peugeot 2008

Kiinnostava crossover on esimerkiksi Peugeotin 2008, joka tulee saataville bensiinimoottorilla ja täyssähköisenä alkukesästä. Myös Peugeot 3008 uudistuu syksyllä, ja tarjolla on ladattava hybridi.

BMW iX3

BMW:n keskikokoinen X3-katumaasturi täyssähköistyy vuoden lopussa. Toimintamatkaksi luvataan noin 400 kilometriä.

Tesla Model Y

Teslan uutuutta saataneen odottaa vuoden loppuun asti. Kyseessä on todennäköisesti hinnaltaan Model 3:n ja Model S:n välimaastoon sijoittuva crossover-mallinen auto.


Ford Mustang Mach-E

Ford haluaa myös täyssähköautojen markkinoille, ja sen taktiikka on kiinnostava. Ford käyttää Mustang-nimeä, joka on totuttu näkemään Fordin urheilullisen GT-auton yhteydessä. Tämä auto ei kuitenkaan ole GT, vaan katumaasturi.

Hinnan on luvattu jäävän alimmillaan 50 000 euron tienoille. Toimintamatkaa pitäisi olla parhaimmillaan 600 kilometriä.

Lifestyle-auto


BMW 2 Gran Coupé

BMW jatkaa valitsemallaan tiellä ja julkaisee tänäkin vuonna jokaisen mahdollisen automallin jokaisesta mahdollisesta segmentistä. 2 Gran Coupé on jälleen erikoinen otus: pienemmän kokoluokan auto, mutta silti markkinatiimin puheissa neliovinen ”iso” GT-auto.


Mini Cooper SE

Toukokuussa saataneen uusi täyssähköinen Mini. Valmistajan mukaan latauksella pääsisi ajotavasta riippuen 235–270 kilometriä.

Cupra Formentor

Vuoden lopussa markkinoille tulee Formentor, jota saa ladattavana hybridinä. Urheilullinen Cupra on kiinnostava myös konsernijärjestelyjensä suhteen.

Volkswagen on nimittäin profiloinut omistuksessaan olevan Seatin lifestyle-merkiksi. Nyt Seat on keksinyt Cupran, joka on puolestaan Seatin lifestyle-merkki.

Erikoisuudet

Porsche 911 Turbo S

Urheiluautoikoni uudistuu taas. Uutuusmalli tullee myyntiin kesän aikana.


Aston Martin DBX

Odotettu (ja pelätty) Aston Martinin katumaasturi tulee vuosien spekulaatioiden jälkeen myyntiin tänä kesänä. DBX on herättänyt ristiriitaisia tunteita monissa Aston Martineiden ystävissä.

Jotkut ovat sitä mieltä, että kyseessä on elegantin brittimerkin pyhäinhäväistys. Aston Martinilta on tulossa toukokuussa myös yhtiön mittapuulla perinteisempi automalli Vantage Roadster.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Tukes varoitti kiipeilylaitteiden riskeistä vain viikkoa ennen Salmisaaren onnettomuutta

  2. 2

   Kysely hybridien omistajille paljasti hämmästyttäviä lukemia – Nyt ei tarvitse enää pohtia, ajavatko hybridiautoilijat sähköllä vai bensalla

  3. 3

   Turvalaite petti Salmisaaren kiipeilykeskuksessa, mies putosi seinältä maahan

  4. 4

   Puistonpenkin käsinojalla on salakavala tarkoitus: Kuvat näyttävät, kuinka maailman metropolit on suunniteltu kodittomille mahdottomiksi paikoiksi elää

  5. 5

   Moni hinkkaa elämän pieniä yksityiskohtia täydellisiksi – Heiltä jää huomaamatta, missä aito hyvinvointi piilee

  6. 6

   Älä katso tätä yhdessä perheesi kanssa – Hehkutettu nuortensarja Sex Education näyttää loputtomasti seksiä, ja siitä voi oikeasti oppia paljon

   Tilaajille
  7. 7

   Hyllytetty luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen pyysi vanhempia allekirjoittamaan tukiadressin itselleen – HS:n haastattelussa hän kiistää lähes kaiken

  8. 8

   Sophie Mannerheim käveli Kalliossa ja järkyttyi: Sitten hän keksi ovelan juonen, jolla koko Suomi saatiin syytämään apua äärimmäisessä köyhyydessä eläville lapsille

  9. 9

   Jussi-ehdokkaat julki, eniten ehdokkuuksia Auroralle

  10. 10

   Tiesitkö, että ysärillä tehtiin suomalainen tv-sarja Sormusten herrasta, ja tätä kulttuurin merkkipaalua on nyt mahdotonta enää nähdä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Hyllytetty luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen pyysi vanhempia allekirjoittamaan tukiadressin itselleen – HS:n haastattelussa hän kiistää lähes kaiken

  2. 2

   Helsinkiläinen Toffe tarjoutuu siivoamaan alasti ”rouvien ja neitien” koteja: ”Mä haluan rahaa”

  3. 3

   Ravintolakompleksi konkurssiin Helsingissä, toiminta loppuu välittömästi Kasarmitorilla

  4. 4

   Puistonpenkin käsinojalla on salakavala tarkoitus: Kuvat näyttävät, kuinka maailman metropolit on suunniteltu kodittomille mahdottomiksi paikoiksi elää

  5. 5

   Suomen myydyin punaviini vaihtui vuosien jälkeen – Sen hyvä hinta-laatusuhde yllätti asiantuntijankin

  6. 6

   844 000 suomalaista harkitsee ”vakavasti” maalle muuttamista. Älkää muuttako

  7. 7

   ”He ovat hyvin ovelia” – Tässä on Isisin viimeinen tukikohta

   Tilaajille
  8. 8

   Moni hinkkaa elämän pieniä yksityiskohtia täydellisiksi – Heiltä jää huomaamatta, missä aito hyvinvointi piilee

  9. 9

   Puolueiden kannatus on vakiintunut: Perussuomalaiset selvästi suurin, Marin-ilmiö ei ole nostanut Sdp:tä

  10. 10

   Isisin uuden johtajan oikea henkilöllisyys selvisi: ”Professorilla” on yliopisto­tutkinto ja järjestön johto­hahmoksi harvinainen tausta, kertoo The Guardian

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Lentokapteeni Aleksi Aho kertoo ammattinsa glamour­vuosista ja niiden katoamisesta – HS seurasi, mitä lento­koneen ohjaamossa todella tapahtuu

   Tilaajille
  2. 2

   HS:n erikoisartikkeli vie Intian kaasu­kammioon: ”Hiljainen tappaja” uhkaa koko ihmis­kuntaa, ja Delhissä ongelma on äärimmäinen

   Tilaajille
  3. 3

   Perinteinen kaurapuuro on kehno aamupala – ravitsemusterapeutti kehitti ravintoarvoiltaan ”täydellisen puuron”

   Tilaajille
  4. 4

   Italialaisen neurokirurgin näkemys F1-legenda Michael Schumacherin tilasta: ”Hän on täysin eri henkilö”

  5. 5

   Hyllytetty luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen pyysi vanhempia allekirjoittamaan tukiadressin itselleen – HS:n haastattelussa hän kiistää lähes kaiken

  6. 6

   Lapsisotilas Rajkumar Sabanadesan sai Suomesta turva­paikan, perusti perheen ja eteni urallaan – ja nyt hänellä on teräviä havaintoja suomalaisista

   Tilaajille
  7. 7

   Katin mies ei tiedä, mitä kouluja heidän lapsensa käyvät – Tyhjän liiton ainoa liima on raha

   Tilaajille
  8. 8

   Donald Trumpin hallinto laittoi Michelle Obaman laatimat kouluruoka­suositukset uusiksi

  9. 9

   Lentoemännän peukkumerkki bussinkuljettajalle johti yli kolmen metrin pudotukseen – näin Helsinki-Vantaan onnettomuus tapahtui

  10. 10

   ”He ovat hyvin ovelia” – Tässä on Isisin viimeinen tukikohta

   Tilaajille
  11. Näytä lisää