Pohjola: Sähköautojen omistus näyttää keskittyvän miehille

Pohjola-vakuutusyhtiön mukaan yli 80 prosenttia sähköautonsa vakuuttaneista autoilijoista on miehiä.

Sähköautoja latauksessa kauppakeskus Redissä.

31.10. 12:32

Sähköautojen omistus näyttää keskittyvän vahvasti tietyille alueille Suomessa ja etenkin miehille, kertoo autovakuutuksia myyvä Pohjola.

Yhtiön mukaan sen vakuuttamia sähköautoja on eniten pääkaupunkiseudulla, mutta myös muualla Uudellamaalla sekä Keski-Suomessa. Tyypillinen sähköautoileva vakuutusasiakas on 36–45-vuotias mies, joka asuu pääkaupunkiseudulla.

”Syynä tähän on varmasti se, että autoja on ylipäänsä alueella paljon, minkä lisäksi pääkaupunkiseudulla on erittäin hyvät puitteet sähköauton omistajalle tiiviine kaupunki­alueineen ja latauspaikkoineen, kertoo ajoneuvovakuuttamisen johtaja Kristian Hiljander yhtiön tiedotteessa.

Sähkö on yleistynyt henkilöautojen käyttövoimana vasta viime vuosina. Se näkyy vakuutettujen sähköautojen keski-iässä, joka on 2–3 vuotta. Kaikkien liikennekäytössä olevien henkilöautojen keski-ikä taas on Traficomin tilastojen mukaan Suomessa 12,6 vuotta.

Pohjolan mukaan uusien autojen hankinnan keskittyminen miehille näkyy sähkö­autoissa vielä enemmän kuin muissa käyttövoimissa.

Yhtiön sähköautonsa vakuuttaneista asiakkaista yli 80 prosenttia on miehiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita