Kempower ja Neste alkavat rakentaa suurteholatauksen runkoverkkoa ympäri Suomea

Yhtiöiden tarkoituksena on tuoda suurteholataus Nesteen liikenneasemille pääväylien varteen.

Kempowerin latauslaitteita on tällä hetkellä tarjolla useiden eri yhtiöiden kauppojen ja liikenneasemien yhteydessä.

9.11. 10:40

Sähköautojen latauslaitteita valmistava Kempower on sopinut merkittävästä yhteistyöstä jalostamoyhtiö Nesteen kanssa.

Neste aikoo rakentaa liikenneasemiensa yhteyteen sähköautojen suurteholatausta tarjoavan verkoston, jossa hyödynnetään Kempowerin valmistamia laitteita.

Tavoitteena on luoda suurteholatauksen runkoverkko, jossa hyödynnetään jalostamoyhtiön laajaa liikenneasemien verkostoa. Nesteellä on yli 800 liikenne- ja automaattiasemaa ympäri Suomea. Lisäksi latausratkaisuja tarjotaan yhtiön piirissä toimiville kauppiaille.

Sähköauton suurteholatauksen teho voi olla autosta ja latauslaitteesta riippuen 150 kilowattia tai jopa enemmän. Parhaimmillaan akku voi täyttyä alle puolessa tunnissa.

Lahtelaisyhtiö Kempower listautui viime vuoden lopulla Helsingin pörssiin, jossa se on ollut tänä vuonna yksi kovimmista nousijoista. Yhtiön liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 247 prosenttia ja oli 65,8 miljoonaa euroa. Operatiivinen liiketulos oli 3,2 miljoonaa euroa.

Yhtiö on osa Kemppi Groupia, joka omistaa myös hitsauslaitteita valmistavan Kempin.

Kempower on pystynyt hyötymään sähköautoilun suosion nopeasta kasvusta ja se on kertonut pyrkivänsä Yhdysvaltain markkinoille jo ensi vuoden aikana. Eilen yhtiö kertoi hankkeesta, jossa sen latauslaitteita hyödynnetään Australiassa rakennettavassa latausverkostossa.

Nesteen kanssa solmitun sopimuksen arvoksi arvioidaan neljä miljoonaa euroa seuraavan kahden vuoden aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita