Naisten mielestä maailman paras auto on korealainen katumaasturi

Naisautotoimittajat valitsivat maailman parhaaksi autoksi Kia Niron.

Kia Niro on nyt sekä vuoden auto Suomessa että naisautotoimittajien mielestä maailman paras auto.

7.3. 14:57

Maailman paras auto naisten mielestä on tällä hetkellä Kia Niro.

Korealaisauto voitti tiistaina Women’s World Car of the Year -palkinnon. Valinta pohjasi 63 naisautotoimittajan äänestykseen. Osanottajia oli 43:sta eri maasta.

Voitto julkistettiin keskiviikkona vietettävän naistenpäivän kunniaksi. Palkinnon on määrä tuoda autoteollisuuden parissa työskentelevien naisten ääni kuuluviin.

Kilpailun järjestäjät muistuttivat, että maailman viimeinen naisten ajokielto päättyi vasta vuonna 2018, kun Saudi-Arabia salli naisten ajamisen.

”Tämän vuoden valinta oli erityisen vaikea, koska kaikkien kandidaattien laatu oli erinomainen. Jokaisella finalistilla oli riittävästi meriittiä voittaa palkinto”, sanoi tiedotteessa kilpailun johtaja Marta Garcia.

Kia Niro valittiin myös aiemmin Suomessa tämän vuoden parhaaksi autoksi. HS esitteli auton sähköversion ja lataushybridin helmikuun lopulla.

Parin viikon ajon perusteella autossa miellytti kohtuullinen kulutus ja hyvä toimintamatka. Risuja sai auton hidas pikalataus talvioloissa ja kallis hinta verrattuna kaltaisiin kilpailijoihin.

Halvimmillaan katumaasturin ja henkilöauton yhdistelmän saa uutena vajaalla 32 000 eurolla, mutta sähköinen versio kaikilla herkuilla maksaa noin 54 000 euroa.

Lue lisää: Uskomattoman arkinen auto sai suomalaisen palkinnon. Ajoimme autolla kaksi viikkoa ymmärtääksemme, mistä on kyse.

Kilpailussa jaettiin pääpalkinnon lisäksi palkintoja eri osa-alueista. Tässä kisassa Kia Niro valittiin myös parhaaksi kaupunkiautoksi.

Viime vuonna naisten ykkösvalinta oli Peugeot 308.

Vuoden auto -karkelot jatkuvat huhtikuun alussa. Tuolloin pidetään World car awards -seremonia, jossa valitaan jälleen ”maailman paras auto”.

Kyseisestä palkinnosta äänestää yli sata autotoimittajaa. Heistä valtaosa on miehiä.

Lue lisää: Maailman parhaan auton kisaan ylsi yllättävän vähän sähkö­autoja

Kia Niron sähköversion ohjaamo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita