Jouni Niemisen kausi NHL:ssä    |   Blogi

Viimeinen luisteleva legenda

Jaromir Jagr rikkoi Gordie Howen piste-ennätyksen maanantai-iltana Floridassa. Me emme enää näe legendoja jääkiekkokaukalossa samalla tavalla kuin joskus aikaisemmin näimme. #68 on siksi harvinainen poikkeus. Jagrin pitkän uran takana on yksinkertaisesti rakkaus jääkiekkoon ja täydellinen omistautuminen lajille.

Jaromir Jagr rikkoi Gordie Howen piste-ennätyksen maanantai-iltana Floridassa. Me emme enää näe legendoja jääkiekkokaukalossa samalla tavalla kuin joskus aikaisemmin näimme. #68 on siksi harvinainen poikkeus. Jagrin pitkän uran takana on yksinkertaisesti rakkaus jääkiekkoon ja täydellinen omistautuminen lajille.

- - -


Piste numero 1,851 tuli tyypilliseen tapaan Jaromir Jagrille. Hän pelasi pienessä tilassa Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Raskin edessä. Jagr sai aikaan laukauksen, jonka palautuskiekosta Aleksander Barkov teki kauden 20.maalinsa.

Bruinsin valmentaja Claude Julien käytti valmentajan haaston, väittäen Jagrin estäneen Raskia maalin syntyhetkellä. Tarkistuksen jälkeen maalituomio pysyi voimassa.

Pisteellään Jagr nousi NHL:n kaikkien aikojen pistepörssin kolmannelle sijalle ohi legendaarisen Gordie Howen. Nyt edellä ovat enää Wayne Gretzky(2,857) ja Mark Messier(1,887).

Jaromir Jagr on tehnyt 743 maalia ja 1,108 syöttöpistettä 1,613 pelaamassaan NHL-ottelussa. Hän meni samalla Ray Bourquen ohi yhdeksännelle sijalle pelattujen ottelujen määrässä. Vain kuusi pelaajaa on tehnyt yli 1,100 syöttöpistettä. Gretzky, Ron Francis, Messier, Bourque ja Paul Coffey Jagrin lisäksi.

Jagr ohitti Brett Hullin helmikuussa ottaen kolmannen sijan kaikkien aikojen maalipörssissä.

Jaromir Jagr on elävä NHL-legenda. Me jääkiekon katsojat voimme vain nauttia tällaisen pelaajan näkemisestä kun vielä voimme. Emme ehkä koko elinaikanamme tule näkemään vastaavaa. NHL ei ole enää sama kun #68 joskus lopettaa.

Jagr suhtautuu kunnioittavasti seuraansa kaikkien aikojen listalla. "Olen aina sanonut, että jos haluat olla hyvä jääkiekkoilija, sinun on tunnettava jääkiekon historia," hän sanoi NHL.comin haastattelussa.

"Sinun on arvostettava noita kavereita, jotka olivat tähtiä ennen kuin sinä tulit liigaan. Minulla on ollut mahdollisuus tavata henkilökohtaisesti lähes jokainen pistepörssin kymmenen parhaan joukosta, ja kunnioitan heitä suuresti."

"Jotkut heistä olen tavannut tai olen nähnyt heidät filmiltä, kuten Gordien tai Phil Espositon. En päässyt pelaamaan heitä vastaan, mutta katsoin heidän pelejään muuten. On tunnettava lajin historiaa ollakseen hyvä pelaaja."

- - -

Kuten kaikilla jääkiekon parhailla legendoilla myös Jaromir Jagrilla on täysin hänen oma tyylinsä pelata. Hän ei ole tuulennopea luistelija. Hän ei parkkeeraa itseään maalin eteen tai ammu maaleja hirmuisilla lyöntilaukauksilla.

Jaromir Jagr on täysin omaa luokkaansa ahtaissa tilanteissa ja silloin, kun häntä vastaan yritetään puolustaa tiukasti. Jokainen pelaaja tarvitsee edes vähän tilaa saadakseen taitonsa esiin jäällä. Jagr tarvitsee todella vähän.

Laidan lähettyvillä tai kaukalon päädyssä Jagr pystyy karistamaan kannoiltaan kaksi tai kolme karvaajaa antaakseen hienon syötön tai kiertääkseen maalin eteen itse. Florida Panthersin käydessä jokin aika sitten Edmontonissa toimittajat kysyivät miten on mahdollista, että (silloin) 43-vuotias pelaaja pystyy vieläkin pysymään huipulla lajissa, jossa nopeus on kaikki kaikessa.

Jagr näytti lattialla esimerkin. Hän käänsi selkänsä. "Minun ei tarvitse olla nopea," hän sanoi. Oikealla sijoittumisella vastustaja ei voi kun katsella Jagrin selkää ja pysyä väärällä puolella. Kiekkoa et saa pois millään. Siinä asian opetus. Jagr ei oikeastaan koskaan ole perustanut peliään nopeuteen.

Kaukalon ulkopuolella #68:n nähneet huomaavat heti ensimmäiseksi yhden asian. Jaromir Jagr on todella iso mies. Yli 190-senttinen, reippaasti yli satakiloinen. Isot hartiat, paksut jalat, hirmuiset käsivarret. Jäällä hän ei käytä voimiaan muitten pelaajien murskaamiseen. Voimat tulevat esiin muuten. Hän pystyy pitämään kiekkoa yhdellä kädellä helposti samalla voimalla kuin useimmat muut kahdella.

Jääkiekon suurimmista legendoista kukaan ei ollut näin suurikokoinen fyysisesti. Ehkä Gordie Howe oli aikalaisiinsa verrattuna. Gordie oli kuitenkin pienempi, vaikkakin legendaarisen vahva. Mark Messierkin jätti vastustajien tuhoamisen ensimmäisen kymmenen NHL-vuotensa jälkeen pääasiassa muille.

Jagr on vielä 44-vuotiaanakin, aikakaudella, jona ei ole harvinaista nähdä pelaajia vetämässä vaativia punttiharjoituksia jopa pelien jälkeen - yhä vahvempi kuin ehkä 95 prosenttia kaikista NHL-pelaajista.

Ja kuten todettua, aina kun näyttää siltä, että vastustajan karvaajat ovat saaneet hänet ansaan ja ahtaaseen paikkaan; hän onkin vaarallisimmillaan.

Ja Jagr on edelleen erittäin tehokas pelaaja. Kovan NHL-joukkueensa paras pistemies.


- - -

Jaromir Jagr on niin vanha, että hän aloitti maajoukkueuransa vanhan kunnon Tsekkoslovakian joukkueissa. Samettiero Slovakian ja Tshekin välillä tapahtui vasta 1993. Kuuluisa pelinumerokin on oma lukunsa Kladnon härän kotimaan historiaa.

Alle 20-vuotiaitten MM-kisat Helsingissä vuonna 1990 nähneet muistavat varmasti Tsekkoslovakian huippuketjun, jossa Jagrin kanssa pelasivat Bobby Holik ja turnauksen pistepörssin voittanut Robert Reichel. Jagr oli pistepörssin kakkonen.

Seuraavan kesän NHL-varaustilaisuudessa Quebec Nordiques varasi Owen Nolanin ykkösenä. Vancouver otti WHL:n Seattlessa pelanneen, jo B-junnuissa Calgaryn Macs-turnauksessa Kanadaan loikanneen Petr Nedvedin. Detroit varasi Keith Primeaun kolmantena. Philadelphia Mike Riccin neljäntenä.

Jaromir Jagr varattiin viidentenä. Häntä pidettiin yleisesti varausvuosikerran parhaana pelaajana. Czech factor oli vähän samankaltainen kuin myöhemmin tunnettu Russian factor. Petr Klima oli tullut aikaisemmin Detroitiin ja antanut varoittavan esimerkin viettäessään kesän vankilan ja hoitolaitoksen välillä rattijuoppoilun vuoksi. NHL-scoutit epäröivät.

#68 teki 27 maalia ja voitti Stanley Cupin kapteeni Mario Lemieuxn johtamassa Penguinsissa heti ensimmäisellä NHL-kaudellaan. Hän oli heti rock-tähti. NHL:n pisimmät hiukset. "Ensimmäiset CD-levyt, jotka ostin olivat Motley Crew, Def Leppard ja Bon Jovi. Kaikilla oli pitkät hiukset. Halusin olla rock-tähti kuten he olivat," sanoi Jagr ESPN:n haastattelussa aikaisemmin kaudella.

Jagrista tuli nopeasti yksi Pittsburghin suosituimmista urheilijoista. Elämää rakastava omaperäinen veijari, joka ei vielä puhunut englantia kovin hyvin.

Toisella kaudella jo toinen Stanley Cup-mestaruus ja vielä suurempi rooli joukkueessa. Joku keksi, että Jaromir-nimen kirjaimet toisessa järjestyksessä muodostavat nimen Mario Jr. Penguinsillä oli erittäin taitava tshekki Jiri Hrdina joukkueessa auttamassa nuorta tähteä sopeutumaan uuteen maahan ja kieleen.

Jaromir Jagr on niin vanha, etteivät nykyiset ketjukaverit Jonathan Huberdeau ja Aleksander Barkov olleet vielä edes syntyneet hänen juhliessaan jo toista Stanley Cupiaan.

Ensimmäinen Art Ross-palkinto työsulun lyhentämällä kaudella 1994-95. Seuraavalla käsittämättömät 62 maalia ja 149 pistettä. Viisi Art Ross-palkintoa. Kolme Lester Pearson-palkintoa (nykyisin Ted Lindsay-palkinto) muitten NHL-pelaajien äänestämänä. Yksi Hart-palkinto.

Jagr oli mukana Tshekin historiallisessa Naganon kultamitalijoukkueessa.

- - -

Madison Square Garden, 18.huhtikuuta, 1999. Wayne Gretzkyn viimeinen NHL-ottelu oli historiallinen NHL-tapahtuma, joka päättyi symboliseen tilanteeseen. New York Rangersin vieraana pelannut Pittsburgh Penguins voitti tuon ottelun,jonka jälkeen #99 nosti Nikensä naulaan ja antoi Hespeler-mailansa pois.

Jaromir Jagr teki voittomaalin jatkoajalla. Ottelun jälkeen Wayne Gretzky jutteli vähän normaalia pitempään Jagrin kanssa. #99 halusi luovuttaa NHL:n ykköstähden soihdun #68:lle. Jagr ei ehkä ollut valmis ottamaan soihtua vastaan. Ei täysin varma itsensä ilmaisemisesta englanniksi.

Jossain vaiheessa Jagr menetti osan siitä elämänilostaan, josta hänen ensimmäiset kautensa Penguinsissa niin hyvin muistetaan. Hän kyllästyi NHL:ään ja lähti Venäjälle kolmeksi vuodeksi. Rakkaus jääkiekkoon katosi johonkin. Ja sitten löytyi uudelleen erikoisessa paikassa.

Jaromir Jagr sanoo löytäneensä innostuksensa jääkiekkoon uudelleen Omskissa, mikä voi kuulostaa oudolta. Viime vuosina NHL-kaupunkeja eri joukkueitten paidoissa - Panthers on kahdeksas joukkue - kiertänyt Jagr on ikäänkuin palannut siksi samaksi nuorukaiseksi, joka tunnettiin Pittsburghissä. Nyt paljon kokeneempana.

- - -

Jagr on ollut NHL:ssä niin kauan, että hän on pelannut läpi kolmen tai ehkä neljän selvästi määritettävissä olevan aikakauden. Hänen aloittaessaan NHL-kaukaloissa elettiin vielä suurimaalisen firewagon hockey aikakauden viimeisiä vuosia. Kaudella 1993-94 NHL:ssä oli yhdeksän 50-maalin miestä.

New Jersey Devilsin ensimmäinen Stanley Cup-mestaruus vuonna 1995 oli alku niin sanotulle kuolleen kiekon aikakaudelle. Maalimäärät putosivat. Joukkueet pelasivat tukahduttavaa puolustusta. Suurin osa Jaromir Jagrin NHL-uran parhaista kausista osuu juuri kuolleen kiekon aikakaudelle.

Työsulun tuhoaman kauden 2004-05 jälkeen uudet sääntötulkinnat avasivat pelin uudelleen joksikin kaudeksi. Ja nyt eletään modernia laukausten blokkausaikakautta.

Kaikkien näitten vuosien ajan Jaromir Jagr on pystynyt pelaamaan tehokkaasti. Voidaan jossitella miten monta pistettä hän olisikaan tehnyt ilman työsulkuja ja Venäjällä vietettyjä vuosia. Tai miten hyvä hän olisikaan ollut numeroitten valoissa jos olisi saanut pelata samanlaisessa NHL:ssä kuin Gretzky ja Messier pelasivat parhaat kautensa.

- - -

NHL-jääkiekko on jatkuvasti muuttumassa yhä enemmän ja enemmän nuorten miesten lajiksi. Osasyy tähän on tietenkin se, että joukkueet käyttävät 40-50 prosenttia palkkakatostaan viiteen tai kuuteen pelaajaan. Maalivahtiin, kahteen puolustajaan ja ehkä kolmeen hyökkääjään. Ja joskus jopa enemmän. Esimerkkinä Chicago Blackhawks: Crawford($6M), Seabrook($5.8M), Keith($5.54M), Hossa($5.27M), Toews($10.5M), Kane($10.5M). Pyöreästi $43.6M. Joukkuekohtainen palkkakatto on $71.4M.

Pelaajien tullessa koko ajan paremmiksi ja seurojen käyttäessä mieluiten nuoria pelaajia, 44-vuotiaan legendan näkeminen elävänä jäällä on äärimmäinen harvinaisuus. Gordie Howe, Chris Chelios ja Mark Messier olivat Hall of Fame-tason pelaajia, jotka pystyivät jatkamaan pelaamista pitkälle keski-ikään. 43-vuotiaana lopettanut Teemu Selännekin voidaan laskea mukaan. Nicklas Lidström, joka itse päätti lopettaa 42-vuotiaana.

Loistavat taidot ja lahjakkuus yhdistettynä käsittämättömään harjoitusintoon. Painojen laittaminen nilkkoihin ja painoliivin kantaminen jäällä tuntuu jotenkin vanhanaikaiselta, mutta se toimii Jagrin tapauksessa. Legendaariset yksinäiset harjoitukset tyhjässä hallissa yhdentoista aikaan illalla. Omatekoiset harjoitusvälineet.

Yksi syy siihen, miksi Floridan GM Dale Tallon teki kaupan New Jersey Devilsin kanssa Jagrin saamiseksi Panthersiin oli se, että hän halusi Jagrin näyttävän nuorille pelaajille mitä NHL:ssä pelaaminen vaatii jääharjoittelun ulkopuolella.

Jaromir Jagrin menestyksen ja aktiiviuran pituuden takana ei ole mitään salaisuutta tai nuoruuden lähdettä. Painolevy mailan lavan päälle ja sen pyörittelyä.

"Kun annamme pelaajille vapaapäivän, hän vain kohauttaa olkapäitään ja menee jäälle," sanoi Panthersin valmentaja Gerard Gallant muutama päivä sitten NHL.comin haastattelussa.

"Hän tekee mitä haluaa ja niin sen pitääkin olla. Hänen tapansa valmistautua on toiminut pitkät ajat. Valmentajina me olemme huolissamme siitä, että hän väsyttää itsensä. Hän on vain huolissaan siitä, että hän on valmis kun peli alkaa."

Jeremy Roenick kertoi podcastissaan kohtaamisestaan Jagrin kanssa kerran Las Vegasissa. JR vietti Amerikan kansallispäivän, heinäkuun neljännen perheensä kanssa Vegasin MGM-hotellissa pari vuotta sitten.

Hotellin uima-altaalla oli aikaisin aamulla vain yksi henkilö. Jaromir Jagr teki harjoituksiaan hyppimällä vedestä yhdellä jalalla. Ensin sata hyppyä oikealla. Sitten Jags istui hetkeksi lukemaan lehteään ja nauttimaan kahvistaan.

Sitten sata hyppyä vedestä vasemmalla jalalla. Taas kymmenisen minuuttia lehden lukemista. Sitten taas sata hyppyä kummallakin. Hän teki tuhat hyppyä MGM-hotellin altaalla kummallakin jalalla, lentäen vedestä joka kerta. Jagr saattaa viettää kuukaudenkin kesästään "rentoutuen" Vegasissa.

Entinen NHL-kovanaama Kevin Maguire sanoi joskus, miten vanhenevan jääkiekkoilijan käy. Ensin menee kädet. Sitten jalat. Ja sitten lähtee vaimo. Jagrin kädet ovat vielä loistavassa kunnossa. Jalat vähän hitaammat kuin nuorena. Kolmannen hän on osannut välttää kokonaan.

44-vuotiaan poikamiehenä pysyneen viimeisen luistelevan legendan suhde ainoan rakkauden, jääkiekon, kanssa on vaativa.

"Jääkiekko on numero yksi elämässäni ja tiedän ettei minulla ole paljon päiviä jäljellä. Jos näin ei olisi, en usko, että pelaisin jääkiekkoa. Jos rakastan jotakin, minun on oltava siinä sataprosenttisesti," hän sanoi ESPN:lle.

"Jos minulla olisi perhe, se olisi numero yksi. En pysty pelaamaan jääkiekkoa vain siksi, että se on minun työni. En voi tehdä sitä. Kun jääkiekosta tulee minulle työtä, on aika lopettaa."

"Sen on oltava rakkautta. Jos minulla olisi lapsia, en pelaisi enää."

- - -


Täällä Jouni Nieminen, Edmonton.

Twitter: @OnsideWithJouni
Jouninposti@shaw.ca

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Jouni Niemisen kausi NHL:ssä

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Ruutuaika on vanhentunut käsite, sanovat asian­tuntijat – toimittaja antoi lastensa pelata viikon vapaasti, tässä tulokset

  2. 2

   Jo yksi lasi olutta päivässä lisää syöpäriskiä, varoittaa dosentti – Jos korkin pistää tänään kiinni, alkoholin aiheuttaman syövän riski alkaa pienentyä 5–10 vuodessa

  3. 3

   ”Veljeni meni kiusaajan kotiin ja hakkasi tämän perusteellisesti” – Koulukiusatut kertovat HS:lle keinoista, joilla kiusaaminen lopulta päättyi: yllättävän moniin tarinoihin kuului väkivalta

   Tilaajille
  4. 4

   Tutkijat lähettivät viestin maankaltaiselle planeetalle vain 12 valovuoden päähän – ”Kuin huutaisi metsään tietämättä, onko siellä petoja”

  5. 5

   Aikuinen mies oli sukupuoliyhteydessä 10-vuotiaan kanssa, oikeus vapautti raiskaussyytteestä – rikosoikeuden professorit kummastelevat tilannetta

  6. 6

   Tutkijat haastattelivat yli 20:tä Nokian ylintä johtajaa ja tekivät tylyn johtopäätöksen: romahduksen syynä olivat johtamisen ongelmat

  7. 7

   Hirviöitä etsineet sukeltajat löysivät turkkilaisjärvestä 3 000 vuotta vanhan linnan rauniot

  8. 8

   Nykyisen internetin tärkeimpiin kuuluva periaate ollaan tuhoamassa Yhdysvalloissa – miltä kuulostaisi maksaa Netflixistä nelinkertaista hintaa?

  9. 9

   Miehen elämän piti päättyä Lapin luontoon, mutta hän syntyikin siellä uudelleen – Tiivis luontosuhde edistää mielenrauhaamme ja auttaa vaikeuksien keskellä

  10. 10

   Muistatko Tarja Halosen mainoskampanjassa laitapuolen kulkijana? Kuva olikin manipulaatio ja vartalo toisen naisen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ruutuaika on vanhentunut käsite, sanovat asian­tuntijat – toimittaja antoi lastensa pelata viikon vapaasti, tässä tulokset

  2. 2

   ”Veljeni meni kiusaajan kotiin ja hakkasi tämän perusteellisesti” – Koulukiusatut kertovat HS:lle keinoista, joilla kiusaaminen lopulta päättyi: yllättävän moniin tarinoihin kuului väkivalta

   Tilaajille
  3. 3

   Aikuinen mies oli sukupuoliyhteydessä 10-vuotiaan kanssa, oikeus vapautti raiskaussyytteestä – rikosoikeuden professorit kummastelevat tilannetta

  4. 4

   ”Pekalla ei ole rahaa eikä ruokaa, voisitko hakea edes makaronia?” Viranomaiset hätistivät helsinkiläisen Liisan hoitamaan miestä, jonka hän hädin tuskin tunsi

   Tilaajille
  5. 5

   Vartijoiden armoille jäänyt ”Orléansin neitsyt” kieltäytyi pukeutumasta mekkoon ja pantiin roviolle – Suomennetut pöytäkirjat paljastavat Jeanne d’Arcin oikeusjutun koko raakuuden

  6. 6

   Moni nainen muuttuu ikääntyessään tai lihoessaan toisille näkymättömäksi – sen huomaa, kun kävelee rautatie­asemalla väistämättä ketään

  7. 7

   Miehen elämän piti päättyä Lapin luontoon, mutta hän syntyikin siellä uudelleen – Tiivis luontosuhde edistää mielenrauhaamme ja auttaa vaikeuksien keskellä

  8. 8

   Timo Rautiainen karkotti jo 2000-luvun alussa uusnatseja keikoiltaan, nyt häntä haukutaan ”suvakiksi” – Heviyhtye Trio Niskalaukaus palasi lavoille 13 vuoden tauon jälkeen

  9. 9

   Kaatuiko sukulaisesi sodassa? Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen vainajien ”kotisivukone” kertoo valtavasti tietoa yksittäisten sotilaiden reiteistä ja vaiheista

  10. 10

   Pohjois-Korean raja­vartijat jahtasivat Etelä-Koreaan loikannutta sotilasta vain metrien päässä – video näyttää täpärän paon luoti­sateessa rajan yli

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta olemme unohtaneet, miten se tehdään – Näin kyykkääminen parantaa kehosi hyvinvointia

   Tilaajille
  2. 2

   Suvi Haimi kypsyi muovijätteen määrään kylpyhuoneessaan – syntyi uraauurtava keksintö, joka kiinnostaa jo kansainvälisiä kosmetiikkabrändejä

  3. 3

   Varaslähtö länsi­metroon: astu kyytiin ja kiidä tunnelissa 36 kilometriä idästä länteen – verkko­retki kuvaa reitin kuljettajan silmin ja esittelee jokaisen aseman 360-kuvalla

  4. 4

   Tuhat vuotta sitten valtava viikinkiarmeija vyöryi Suomeen ja sai selkäänsä hämäläisiltä – Näin kertoo taru, mutta mitä oikeasti tapahtui?

   Tilaajille
  5. 5

   Husin toimitusjohtaja HS:n mielipidepalstalla: ”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt”

  6. 6

   Mies vei Saphira-koiransa hoitoon Lohjalle – kun hän meni myöhemmin katsomaan koiraa, löytyi vain tyhjä talo, josta oli lämpöpatteritkin viety

  7. 7

   Espoolaiset Vaahtorannat rohkaistuivat rakentamaan kotiinsa valtavan näköalaikkunan – sitten huippupoliitikko puuttui peliin, ja ikkunan alle saatetaan raivata luontopolku

  8. 8

   Ruutuaika on vanhentunut käsite, sanovat asian­tuntijat – toimittaja antoi lastensa pelata viikon vapaasti, tässä tulokset

  9. 9

   Turvapaikkapäätöstä odottava Sharif Qaderi potkaistiin ulos ryhmäkodista kun hän täytti 18 vuotta – Sitten itähelsinkiläinen lapsiperhe otti hänet luokseen asumaan

  10. 10

   Hygieniasta löytyy huomautettavaa sadoissa ruokapaikoissa pääkaupunkiseudulla – Katso hakukoneella, miten on kotikulmiesi ravintoloiden laita

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Kaavamuutos uhkasi tuoda luontopolun espoolaisten Vaahtorantojen näköalaikkunan eteen – esitys kaatui lautakunnassa
  3. Ranskan Le Pen sanoo olevansa ”pankki-fatwan” uhri, syyttää pankkeja äärioikeiston tukahduttamisesta – pankkijätit sulkivat oikeistopopulistien tilejä
  4. Luminen ja tuulinen koiranilma pyyhkii torstaina yli Suomen, pääkaupunkiseudulla sade alkaa aamukahdeksan tienoilla – ”Loskaa joka paikassa”
  5. Tunti sitten
  6. Chelsea eteni Mestarien liigan pudotuspeleihin murskavoitolla Karabahista
  7. Muistatko Tarja Halosen mainoskampanjassa laitapuolen kulkijana? Kuva olikin manipulaatio ja vartalo toisen naisen
  8. Jokerien hieno voitto jäi pukukopissa olympiakeskustelun varjoon –”Joukkuetta ei ole tilanteesta informoitu”
  9. Venäjä yrittää taas elvyttää Syyrian rauhanneuvotteluja – Miten Putin päätyi rauhanhierojaksi? Onko Syyriassa edellytyksiä kestävään rauhaan?
  10. Hiihtokeskuksien työehtoriita kovenee: Työnantajat asettivat Pamin työntekijät työsulkuun, lomakohteiden toimintaan voi tulla häiriöitä – Rukalla järjestettiin ulosmarssi
  11. 2 tuntia sitten
  12. Tutkijat lähettivät viestin maankaltaiselle planeetalle vain 12 valovuoden päähän – ”Kuin huutaisi metsään tietämättä, onko siellä petoja”
  13. Ursa on saanut selville, minne Inarin meteoriitti syöksyi – retkikunta etsii avaruudenkappaleita Suomen syrjäisimmästä kolkasta: ”Jos putoamiselle olisi etsinyt vaikeaa paikkaa, niin kyllä se tämä on”
  14. Näytä lisää