Jouni Niemisen kausi NHL:ssä    |   Blogi

On aika ottaa Bruce ja Ankat todesta

Anaheim Ducksin valmentajalle naurettiin päin naamaa tämän ilmoitettua harjoitusleirillä muutoksista joukkueen hyökkäyskokoonpanossa. Kukaan ei naura enää. Ducks on ollut kalenterivuoden 2016 paras NHL-joukkue.

Kukaan ei ottanut Bruce Boudreaun sanoja todesta syksyllä.

Jotkut tämän sanat verekseltään nauhureihinsa tallentaneet jääkiekkojournalistit itse asiassa nauroivat Anaheim Ducksin valmentajalle suoraan päin naamaa.

Gabby ilmoitti harjoitusleirin alussa erottavansa NHL:n kovimman tutkaparin, Ryan Getzlafin ja Corey Perryn toisistaan. Hän haki laajempaa hyökkäystehon tasapainoa joukkueelleen. Tämä oli harjoitusleirisuunnitelma, jonka Ducksin GM Bob Murray ja Boudreau yhdessä olivat juonineet. Pelataan kausi niin, että Getzlaf ja Perry pidetään erillään suurimman osan ajasta.

Tätä oli kokeiltu joskus aikaisemminkin, mutta aina oltiin palattu vanhaan.

Getzlaf ja Perry olivat aina pelanneet yhdessä. Anaheim varasi heidät samana vuonna, kesän 2003 varaustilaisuudessa. Molemmat ensimmäisellä kierroksella; Getzlaf (23.), Perry (28.). Molemmat pelasivat ensimmäisen täyden kautensa NHL:ssä 2006-07. Ducksin ensimmäisen Stanley Cupin he voittivat yhdessä nuorisoketjussa Dustin Pennerin kanssa.

Sen jälkeen aina yhdessä. Kaksi olympiakultaa samassa ketjussa. Molemmat ovat olleet ehdolla Hart-palkintoon omalla vuorollaan. Perry voitti 2011 ja Getzlaf oli finalisti 2014. Vain Sedinin veljekset ovat pelanneet pitempään yhdessä NHL:ssä.

- - -

Anaheimin alkukausi oli kamala.

Aurinko saattoi paistaa vielä lokakuun Anaheimissa, mutta ei Ankkojen jäädytettyä kaukaloa kohden. Yksi ainoa voitto ensimmäisestä kymmenestä ottelusta. Ducks jäi nollille viisi kertaa kauden ensimmäisissä kahdeksassa pelissä.

Joulu oli Kaliforniassa mustaakin mustempi. Ducks oli joulupukin lähdettyä takaisin Korvatunturille Tyynen meren divisioonan jumbona ja koko NHL:n sarjataulukon 29. sijalla. Ankat tekivät vain 76 maalia kauden ensimmäisellä puoliskolla eli 41 ottelussa.

Anaheim ei pystynyt tekemään maaleja millään. Joulukuussa ylivoimaisesti NHL:n vähiten maaleja tekevä joukkue. 25 maalia vähemmän kuin toiseksi vähiten maaleja tehneellä joukkueella.

Ryan Getzlaf näytti menettäneen itseluottamuksensa kokonaan. Yhdessä vaiheessa hän antoi kiekon keskialueella sokkosyötöllä vastustajalle kahdessa ottelussa lyhyen ajan sisällä aiheuttaen suunnanmuutoksen ja maalin omaan päähän.

Tässä vaiheessa Bruce Boudreaun oli pakko laittaa tähtipelaaja ja kapteeni vilttiin miettimään. Valmentajalla oli paljon kärsivällisyytta Getzlafin suhteen. Mutta joukkueen tähtipelaajan kauden ensimmäiset kuukaudet olivat surkeita. Ammattilaispelaajien on oltava vastuussa pelistään. Getzlaf teki samat virheet uudelleen ja uudelleen. Hän ei liikkunut tarpeeksi, hän vei kiekkoa kohti omaa maalia tehden itsestään helpon maalitaulun vastustajalle.

Lopulta tuli vilttikomennus.

Tästä on annettava tunnustusta valmentajalle, sillä me kaikki muistamme mitä tapahtui Washingtonissa. Bruce menetti periaatteessa työpaikkansa tehtyään ryhtiliikkeen Alexander Ovechkinille. Valmentaja menetti otteen Ovechkiniin ja sai lähteä.

Tähtipelaajan ja kapteenin istuttaminen ei pelkästään herättänyt itse pelaajaa. Se sai myös muun joukkueen huomaamaan. Kaikki ovat vastuussa tekemisistään, peliroolista tai tärkeydestä huolimatta. Barry Trotz lähetti saman viestin Washingtonissa Ovechkinin myöhästyttyä harjoituksista aikaisemmin kaudella. Bob Hartley Calgaryssä parin nuoren pelaajan Super Bowl-juhlan venyttyä pitkäksi. Koko joukkue huomasi.

Valmentaja on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen kaikki mukaan. Vaikka laittamaan parhaan pelaajan vilttiin.

Bruce Boudreau saa tunnustusta myös kärsivällisyydestään. Kun joukkue jäi nollaan maaliin kauden alussa viisi kertaa kahdeksasta valmentaja ei menettänyt malttiaan. Hän piti tunnelman positiivisena. Hän ei ryhtynyt huutamaan, kirkumaan ja uhkailemaan pelaajia. Hän ei menettänyt pelaajiaan kovassa paikassa kuten valmentajalle helposti voi käydä.


Sitten joulukuun jälkeen Anaheimin peli loksahti paikalleen.

Nousu lohduttomasta tilanteesta alkoi lähestymistavan muutoksesta. Ducks alkoi pelata puolustaen. Otteluja alettiin voittaa tekemällä yksi maali ja päästämättä yhtään. Valmentajat puhuvat aina, että jos pidät huolen omasta päästä, hyökkäyspää pitää huolen itsestään. Tällä kertaa enemmän kuin vain puhetta.

Voittoja alkoi tulla. Ja sitten maaleja. Anaheim Ducksin peli toimi hyvin molemmissa päissä.

- - -

Seurasi täyskäännös ja nousu takaisin läntisen konferenssin huippujen joukkoon. Anaheim Ducks on tämän kalenterivuoden puolella ollut NHL:n ykkösjoukkue. Toisella puoliskolla 139 maalia vastustajan verkkoon. Lähes historiallisen eeppinen täyskäännös. Vielä 20. tammikuuta Ducks oli 16 pistettä Los Angeles Kingsin takana sarjataulukossa. Eikä Kingsin peli missään vaiheessa romahtanut.

Kauden lopussa divisioonamestaruus ja neljäs sija lännessä. Harvinaisesti NHL:n ykkönen sekä ylivoimapelissä (23.1%), että alivoimatehokkuudessa (87.2%). Vähiten päästettyjä maaleja (188), jonka ansiosta Frederik Andersen ja John Gibson saavat käydä pokkaamassa William M. Jennings-palkinnon. Kaikki tämä vain todella hyvän toisen puoliskon ansiosta.

Hyvin samankaltainen kausi kuin Pittsburgh Penguinsillä yhdellä erolla: Penguins käänsi suuntansa ja muutti täysin pelitapansa joukkueelle paremmin sopivaan hyökkäävään tyyliin valmentajan vaihdoksen jälkeen. Vaikka se hävisi ensin neljä Mike Sullivanin otettua valmennusvastuu.

Anaheimissa toimittiin toisella tavalla. GM Bob Murray ei hätäillyt. Ja tämä on sikariportaan mies, joka ei todellakaan ole kuuluisa maltillisesta lähestymistavastaan tai kärsivällisyydestään. Vain kaksi pelaajaa on pysynyt joukkueessa vuosikausia. Vaikka hän muutti kokoonpanoa lähes kolmanneksella viime kauden jälkeen tämä oli silti periaatteessa sama Anaheim Ducks, joka vuosi sitten jäi yhden voiton päähän Stanley Cupin finaalisarjasta.

Murray oli NHL-pelaajana puolustaja. Hän puki Chicago Blackhawksin paidan päälleen 1,120 kertaa. Kun on kerran ollut pelaaja, on aina pelaaja, kuten Don Cherry sanoo. Tällä kertaa Bob Murray toimi maltilla kuin vanhempi ja kokeneempi kiekkojohtaja. Kaikki NHL:n seuraajat Coto de Cazasta Kirkkonummelle (ja kaikkialta näitten täysin summamutikassa valitsemieni paikkakuntien väliltä) odottivat valmentaja Bruce Boudreaun potkuja.

Myös Gabby muutti valmennustyyliään kauden aikana. Ducksin pelejä katsoneet ovat huomanneet, ettei tämä joukkue pelaa enää perinteistä hyökkäysvoittoista Bruce Boudreau-kiekkoa. Boudreau piti käytännössä minihajoitusleirin joukkueelleen kesken kauden ja muutti pelityylin kokonaan.

Boudreau voitti 400 NHL-peliä pelaajapenkin takana nopeammin kuin kukaan muu valmentaja liigan historiassa valmentamalla hyökkäystä. Hänen joukkueensa ovat tunnettuja räjähtävästä hyökkäyspelistä, jota usein pelataan kärsien omassa päässä.

Valmennetun pelin avoin hyökkäystyyli saattoi olla perua Boudreaun omalta pelaajauralta. Jotkut eivät ehkä tiedä, tai eivät ole niin pahuksen vanhoja, että muistaisivat, että Boudreau oli erittäin lahjakas hyökkääjä kauan sitten. Monen lajin lahjakkuus oikeastaan. Kanadalaisessa juniorijääkiekossa muhkealla hiustukolla varustettu BB teki ennätyksiä, jotka rikkoi vasta vuosia myöhemmin muuan Wayne Gretzky-niminen hoikka sentteri, jolle junnuvalmentaja oli ehdottanut numeron 99 ottamista.

Mutta tällä kaudella kuvaan on tullut puolustuspeli koko joukkueelta."Varmaan kaikki lähti siitä, kun me ruvettiin vähän kovemmin tekemään töitä," tarjosi Sami Vatanen Ducksin täyskäännön syyksi Edmontonissa käydessään. "Alettiin taistelemaan kentällä. Kaksinkamppailuja voitettiin enemmän kuin alkukaudesta. Hitsauduttiin pikkuhiljaa yhteen."

Vatasen mukaan luottamus omiin kykyihin säilyi aina kovana koko kauden ajan Ducksin kopissa.

"Meillä ei ollut missään vaiheessa minkäänlaista epäilystä. Me tiedettiin, mihin tämä joukkue pystyy. Me pystytään voittaa se seitsemän tai kahdeksan ottelua putkeen ihan hyvin. Sen se tarvitsi ja me saatiin se. Nyt ollaan ihan hyvällä mallilla."- - -

Corey Perryn ja Ryan Getzlafin erottamien antoi Ducksille kolme vaarallista hyökkäävää ketjua. Iso syy täyskäännöksen takana.

Corey Perry on löytänyt uuden pelintekijän sentteri Rickard Rakellista. Rakell on pelannut uransa parhaan kauden, yksi todellisista löydöistä. Mies, jonka valmius pelata Top-6 roolissa on yksi suurimmista tekijöistä tämän joukkueen loistavan kevätkauden takana. Pelaaja, joka osaa toimittaa pelivälineen Perrylle silloin kun tämä sen kuuluu saada.

Jokaisen mestarijoukkueen takana on erittäin taitavasti kasattu sivuosien esittäjien joukko. Anaheimin täyskäännöksen moottoreina ovat toimineet muutkin kuin taas pelinsä löytäneet tähdet. Tässä Anaheim Ducksin Stanley Cup-mestarijoukkueessa mallia 2016 (?) silmään pistää erinomainen varaustoiminta. 2011 Ducks nappasi Richard Rakellin (30.), John Gibsonin (39.) ja Josh Mansonin (160.) samana viikonloppuna.

Jamie McGinn hankittiin tämän ketjun vasemmalle laidalle siirtotakarajalla Buffalosta. McGinn on ns.vuokrapelaaja, mutta hän tuo hyökkäystehoa vahvan kahden suunan pelin täytteeksi. Hänen ansiostaan Ducksilla oli varaa päästää Patrick Maroon Edmontoniin, jonne isokokoinen amerikkalainen sopii loistavasti. Maroon pelasi loistavat playoffit vuosi sitten. Hän oli joukkueensa toiseksi paras maalintekijä playoffeissa, pelaten yli 18 minuuttia per ottelu. Mutta hän ei saanut tehoja odotetulle tasolle tällä kaudella. Hän sai joitakin mahdollisuuksia pelata Top-6 roolissa, mutta joukkueen hyökkääjistö oli muuttunut.

Voidaan kai sanoa myös, että Anaheimilla oli tarpeeksi hänen tyyppisiään pelaajia. Seura hankki myös Brandon Pirrin ja Chris Stewart teki paluun loukkaantumisestaan. The Big Rig sai pakata kassinsa ja lähteä Albertaan.

Getzlaf on viihtynyt Pittsburghistä hankitun David Perronin vierellä. Kemia löytyi välittömästi. Perron on ns."inside player". Kaveri, joka pelaa aina keskelle kenttää ja aiheuttaa hämminkiä rosoisella tyylillään. Ja hän osaa tehdä maaleja. Erittäin onnistunut vaihtokauppa Ducksille. Perronin tulo etenkin muutti Ducksin hyökkäyksen kokonaan.

Oikealla laidalla lisää voimaa ja kokemusta Chris Stewartissa. Yhtäkkiä joukkueella oli kaksi tehokasta hyökkäysketjua. Tai oikeastaan kolme.

Ducksin kolmosketjussa pelaavat huippunopea teräsmies Andrew Cogliano vasemmalla - pelannut koko NHL-uransa jokaisessa pelissä, 704 runkosarjaottelua - ja Jakob Silfverberg oikealla, sentterinä Ryan Kesler. Kun tämä ketju saa kovimmat vastakkainpeluutukset hoitaakseen, Ducksilla on vielä heittää mainitut kaksi kovaa hyökkäysketjua vastustajan harmiksi. Ehkä tasaisimman kauden pelannut ankkaketju, joka pystyy myös itse luomaan hyökkäystä.

Balanssia enemmän kuin ehkä millään muulla NHL-joukkueella. Yksi vähemmälle huomiolle jäänyt hankinta oli Ryan Garbutt nelosketjun vasempaan laitaan. Taas yksi pelaaja, joka tekee Anaheimista ikävämmän vastustajan. Tämä joukkue on saanut takaisin kevään 2007 mestarijoukkueen identiteettiä. Hankala vastustaja.

Tarvittaessa Boudreau voi laittaa Ryan Getzlafin ja Corey Perryn yhteen tietyissä tilanteissa. Samaan tapaan kuin Joel Quenneville tekee Chicagossa Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin kanssa. Pelin lopussa, maalin tappiotilanteessa esimerkiksi. Kuten Chicagossakin, tärkeintä oli löytää oikeat pelaajat kahden kiintotähden vierelle.

Pittsburghin ohella kolmas samankaltaisen ryhtiliikkeen tehnyt joukkue oli Tampa Bay Lightning, joka myös löysi tasapainoa ja syvyyttä hyökkäykseensä kauden aikana. Ei ole kysymys pelkästään Steven Stamkosin varassa pelaamisesta. Liigan parhaita joukkueita viidellä viittä-vastaan maalisuhteessa, jota pidän hyvänä ennustilastona playoffmenestykselle.

Tampalla on ollut joka vuosi esiin nousevia pelaajia. Ensin oli Kolmoset-ketju Tyler Johnson, Ondrej Palat ja Nikita Kucherov. Tällä kaudella pari ehkä liian pienelle huomiolle jäänyttä todella hyvää pelaajaa, kuten J.T.Brown ja Vladimir Nemestnikov. Lisää syvyyttä todella syvään hyökkäykseen.

- - -

Enää ei kukaan naura Bruce Boudreaulle.

Organisaatio seisoi Boudreaun takana, eikä hän saanut potkuja. Yli sata ottelua NHL:ssä valmentaneitten voittoprosentissa täysin ylivoimainen luotsi. Viime kaudella hänen huhuttiin saavan potkut jos Ducks ei yllä läntisen konferenssin finaaliin.

Anaheim Ducks osaa tehdä maaleja. Se puolustaa ehkä paremmin kuin kertaakaan sitten Stanley cup-kauden 2006-07. Sillä on kaksi erinomaista maalivahtia John Gibsonissa ja Frederik Andersenissa. Puolustus on todella kova.

Anaheim Ducksilla on haastava kesä edessään. David Perron, Jamie McGinn, Shawn Horcoff, Chris Stewart, Michael Santorelli ja Anton Khubodin ovat rajoittamattomia vapaita agentteja kauden jälkeen. Brandon Pirri, Rikard Rakell, Sami Vatanen, Hampus Lindholm ja Frederik Andersen ovat rajoitettuja vapaita agentteja. Edmontonissa puhutaan Jyväskylän miehestä jo kuin hänelle pitäisi enää sovitella Oilers-verkkarit ja huppari päälle, kaikki muu on jo selvää. Asia ei voi olla niin yksinkertainen.

Oli mitä oli, kaikki nämä nimet eivät mahdu millään 2016-17 palkkakaton alle. Mutta kesä tulee sitten joskus.
Tämä ei ole päivän ongelma Anaheimissa.

Sitä ennen on Anaheim Ducksin aika. On aika ottaa Bruce ja Ankat ihan tosissaan juuri alkaneissa pudotuspeleissä.

Veikataan tässä, että Anaheim voittaa historiansa toisen Stanley Cupin parin kuukauden päästä.

Tie Stanley Cup-mestaruuteen on äärimmäisen kova. Siihen kuuluu lopussa monen uskoma kohtaaminen Yhdysvaltojen pääkaupungin NHL-joukkueen kanssa. Sitä ennen läntisen konferenssin edustajaksi pääsevän on ehkä lyötävä Chicagon dynastia tai hirvittävän kova St.Louis Blues.

Ja ensin on käytävä 40 minuutin ajomatkan päässä Staples Centerissä voittamassa. Ajoin kerran Staplesin parkkipaikalta Disneylandiin 27 minuutissa, mutta oli yö ja minulla oli kiire.

Anaheim Ducksin on pysyttävä ohituskaistalla juhannukseen saakka.

Kolme peräkkäistä kotikaukalossa hävittyä seitsemättä peliä kummittelee Ducksin seuraajien mielessä. Detroit 2013, LA Kings 2014 ja Chicago 2015. Tyynen meren divisioonan voittaminen ja pelin saaminen hyvään malliin pudotuspelien alkaessa oli tärkeää. Mielestäni Anaheim on parempi joukkue tällä kaudella kuin vuosi sitten.

Kolmen pettymyksen jälkeen nyt on Anaheim Ducksin aika. Paineet ovat kovat. Lännessä erittäin hyväkin joukkue saattaa päättää taivalluksensa ensimmäiseen kierrokseen, kilpailu on niin kova ja joukkueet niin hyviä.

Anaheim hävisi ensimmäisen ottelun Nashville Predatorsille.

Ei kannata aliarvioida Nashvilleä tietenkään. Tämä on ihan eri Predators Ryan Johansenin pelatessa keskellä. NHL:n paras Top-5 puolustus. Ja on turhaa puhua Pekka Rinteen alkukauden numeroistaja torjuntaprosenteista. Ne voidaan kääriä paperiin ja heittää vaikka Kempeleelle asti. Nyt pelataan eri kautta kuin viikko sitten tai ennen joulua. Pekka Rinne pystyy ottamaan maalivahtien kaksintaistelussa Andersenin tai Gibsonin. Tai molemmat. Paras koskaan playoffeissa näkemämme Nashville Predators.  Pidän silti Anaheimia liian kovana vastustajana, koska kuten todettua, sitä vastaan on vaikea vastakkainpeluuttaa kolmen kovan ketjun takia.

Jos ja kun Anaheim pääsee jatkoon, vastassa voi toisella kierroksella olla joko Los Angeles Kings tai San Jose Sharks. LA ja San Jose ovat samankaltaisia joukkueita. Ducks on pelannut hieman paremmin Kingsiä vastaan runkosarjassa, voittaen kolme neljästä kohtaamisesta. Runkosarjalla ei tietenkään ole mitään merkitystä loppujen lopuksi playoffeissa. Kaksi vuotta sitten Ducks voitti kaikki pelinsä Kingsiä vastaan, mutta hävisi silti playoffeissa seitsemässä.

Voittamisen ikkuna ei ole auki kuin neljä tai viisi vuotta hyvillä NHL-joukkueilla. Anaheim Ducksin kolme parasta hyökkääjää Getzlaf, Perry ja Kesler ovat kaikki saman varausvuosikerran (2003) satoa. He eivät ole vielä vanhoja, mutta Anaheimin on voitettava nyt.

Playoffit eivät alkaneet parhaalla tavalla Anaheimille. Bob Murray listasi heti alussa loukkaantumistilanteen noin yhdeksälle pelaajalleen. Kaikki kokoonpanoon palanneet eivät ole vielä parhaassa kunnossa. Rickard Rakellilta leikattiin umpilisäke pari viikkoa sitten. Mies, jonka ansiosta Getzlaf ja Perry voitiin erottaa ensimmäisen kerran pysyvästi.

Ducksin pukuhuoneessa uskotaan vakaasti siihen, että tämä joukkue pystyy voittamaan Stanley Cupin.

"Tottakai me uskotaan, että voimme mennä ihan päätyyn asti," sanoi Sami Vatanen. "Se on meidän päätavoite. Se on jokaisella joukkueella, joka pleijareihin menee. Sinne mennään päätyyn asti. Se on pitkä ja kivinen tie. Meidän pitää vain tehdä tätä samaa hommaa loppuun asti."


Täällä Jouni Nieminen, Edmonton.

Twitter: @OnsideWithJouni
Jouninposti@shaw.ca

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Jouni Niemisen kausi NHL:ssä

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Stalinin alkuperäiset dokumentit lopettavat turhan arvuuttelun – nyt tiedetään luotettavasti, mitä Moskova suunnitteli Suomen varalle

  2. 2

   Kuura Maula ei kutsu lastaan pojaksi, Maisa Leppänen antoi poikansa pukeutua mekkoon – Näin toimii vanhempi, joka haluaa kasvattaa lapsensa feministisesti

   Tilaajille
  3. 3

   Pienet synttärit riistäytyivät täysin käsistä Helsingin Käpylässä – 40 kuokkavierasta, pahoinpitely ja varastelua

  4. 4

   Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

  5. 5

   19-vuotias sai elinkautisen Nokian teippimurhasta

  6. 6

   Mikko Andelin, 41, nukkui kuukausikaupalla vain kolme tuntia yössä – sitten järvenpääläislääkäri puuttui asiaan ja tarjosi lääkkeetöntä hoitoa

   Tilaajille
  7. 7

   ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

  8. 8

   Petteri Orpo: Hallitus pääsi sopuun terveydenhuollon valinnanvapaudesta – kiista kärjisti puolueiden välit

  9. 9

   Kuokkavieraat varastivat useilta ihmisiltä omaisuutta juhlissa Suomenlinnassa – tallentuivat vieraiden ottamille videoille

  10. 10

   Keskustan hermo petti sotessa: kansanedustaja kutsuu neuvotteluja farssiksi – ministeri luonnehtii tunnelmaa kireäksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

  2. 2

   Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

  3. 3

   Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

  4. 4

   Kuura Maula ei kutsu lastaan pojaksi, Maisa Leppänen antoi poikansa pukeutua mekkoon – Näin toimii vanhempi, joka haluaa kasvattaa lapsensa feministisesti

   Tilaajille
  5. 5

   Autokoulunopettaja näytti, miten vaihteita vaihdetaan – Miksi tuntuu paremmalta olla hiljaa ahdistelusta?

  6. 6

   Mikko Andelin, 41, nukkui kuukausikaupalla vain kolme tuntia yössä – sitten järvenpääläislääkäri puuttui asiaan ja tarjosi lääkkeetöntä hoitoa

   Tilaajille
  7. 7

   Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

  8. 8

   Taloyhtiöriita sai uskomattomat mittasuhteet Helsingin Kruununhaassa: oikeudenkäyntikulut jo 50 000 euroa – eikä loppua vielä näy

  9. 9

   Myös monet työssä käyvät välttelevät työntekoa

  10. 10

   Sote-ratkaisu horjuu jälleen – asiantuntijat laidasta laitaan varoittavat viemästä tuoreinta versiota eteenpäin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ossi Nyman ei tee töitä ja sanoo, että työvoimatoimisto on ihmisoikeusloukkaus – näin ”ideologisesti työtön” taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet

   Tilaajille
  2. 2

   ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

   Tilaajille
  3. 3

   Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

  4. 4

   ”Sinun hiljaisuutesi on valanut sementtiin itätytön stereotypian, ja se myy lisää poikamiesmatkoja”, kirjoittaa kirjailija Sofi Oksanen avoimessa kirjeessään Melania Trumpille

  5. 5

   Kirjailija kertoi olevansa ”ideologisesti” työtön ja kikkailevansa tukia – TE-toimisto katkaisee tuet ja aloittaa poikkeuksellisen selvityksen

  6. 6

   ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

  7. 7

   Kiusaajat voittivat Niklas Herlinin

   Tilaajille
  8. 8

   Trumpin lähipiiri pelkää presidentin olevan ”hajoamassa” – avustajat yrittävät pitää presidentin aisoissa, kun hän saapuu toimistolle kiihdyksissään

  9. 9

   Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

  10. 10

   Teollisuuden ja median suuromistaja Niklas Herlin on kuollut

  11. Näytä lisää