Kauhaa ja rakkautta

Paahdetut paprikat: Paljon enemmän kuin osiensa summa

Eilen illallisellä pohdiskelimme, että kesällä saa kyllä olla aika onneton kokki, jotta epäonnistuu ruuanlaitossa. Kun kaikki tuore on kasvanut auringon alla, se on niin täynnä makua, ettei ruuasta oikeastaan voi saada mautonta. (Siis olettaen, että käyttää niitä tuoreita raaka-aineita, jotka juuri nyt ovat parhaimmillaan.)

Keskustelun kimmokkeena toimivat juurikin nämä tomaatilla täytetyt paahdetut paprikat. Voisi kuvitella, että yhdistämällä paprikan, tomaatin ja oliiviöljyn saisi paprikan, tomaatin ja oliiviöljyn, mutta tämä ruoka oli niin paljon enemmän kuin osiensa summa!

Kun käyttää herkullisia kesävihanneksia ja hyvää oliiviöljyä ja antaa koko setin muhia pitkään uunissa, saa aikaiseksi jotakin, jonka maku on paitsi tietysti herkullinen, myös yllättävän intensiivinen.

Ohje on alunperin Delia Smithin, tosin alkuperäisessä ohjeessa täytteeseen laitetaan myös sardelleja. Meillä ei niitä ollut, joten teimme ilman, mutta voisin kuvitella, että liemestä tulee vielä maukkaampi sardelleilla (jätä silloin suola pois). Lisäksi alkuperäisessä ohjeessa tomaatit kaltattiin, mutta (nyt saa huutaa) en ikinä, koskaan, milloinkaan jaksa kaltata tomaatteja. Olen mutkat suoriksi -kokki, ja totta puhuen en ole vielä ikinä elämässäni joutunut tilanteeseen, jossa tomaatinkuoret olisivat häirinneet.

Kokeile kummin vain, mutta kokeile!

Tomaatilla ja valkosipulilla täytetyt paahdetut paprikat (2-4 annosta)

2 punaista paprikaa

2 tomaattia

2 kynttä valkosipulia

muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

kourallinen basilikanlehtiä

Halkaise paprikat kahtia pituussuunnassa. Poista siemenet, mutta jätä kannat - ne auttavat pitämään paprikan kasassa (ja näyttävät näteiltä). Sipaise hieman oliiviöljyä matalaan paistovuokaan - käyttämällä matalaa vuokaa paprikat paahtuvat kauniimmin.

Leikkaa tomaatit neljään osaan ja leikkaa valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Jaa tomaatit ja valkosipulit paprikanpuolikkaisiin ja lorauta jokaiseen vajaa ruokalusikallinen oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda paprikoita 175-asteisen uunin ylätasolla n. 45 minuuttia. Ota pois uunista ja revi päälle basilikanlehtiä. Tarjoillessasi paprikat muista hyödyntää paistoastian pohjalle ja paprikanpuolikkaiden sisälle kertynyt liemi - se on koko jutun paras osa!

8 vastausta artikkeliin "Paahdetut paprikat: Paljon enemmän kuin osiensa summa"

Pipsa 22.06.2012 15:39

Tässä voisi varmaan todeta, että simply the best (vaikka eihän kyseinen lausahdus taida ihan tarkoittaakaan, että yksinkertainen on parasta, mikä on siis viestini). Minäkään en ole monimutkaisen ystävä, joten tällaiset yksinkertaiset ja mutkat suoriksi -reseptit kelpaavat kyllä. Hyvää juhannusta!

albiceleste 22.06.2012 15:59

Loistava resepti. Tätä täytyy kokeilla. :)

Maija 22.06.2012 17:53

Terveiset Englannista. Olen seurannut blogiasi muutaman kuukauden ja kokeillut paria ohjetta. Mysliäsi teen joka viikko hieman muuntaen, se sopii niin maidon kuin jugurtin kanssa nautittavaksi ja on todella hyvää. Kokeilisin enempikin (ne vietnamilaiset kevätrullat) mutta ei tunnu olevan aikaa! Kiitos mielenkiintoisista ohjeista ja ihanista kuvista.

Tämä ohje on niiiiiin hyvä, on ilman muuta yksi lemmikkiruoistamme. Mieheni, joka söis lihaa joka päivä syö tätä mukisematta ja nauttien. Lisäämme joskus chorizoa pieninä palasina josta sitten lähtee ihania makuja sinne oliiviöljyn sekaan. Ja se liemi on parasta, leipää pitää ehdottomasti olla ja paljon. Ja kun olemme ahneita, joskus laitamme 3 paprikaa kahdelle. Vihreät paprika eivät käy ollenkaan, punaiset on parhaita. Enjoy!

Laura 24.06.2012 17:00

Ihan mahtavaa! Juuri kokeilin, ja kokeilen takuulla uudelleen. Samaan uunivuokaan heitin mukaan myös parsakaalia, sipulia, tofua ja uusia perunoita. Mmm-mm.

Tusla 24.06.2012 23:24

Voi että tällaiset ihanat, simppelit reseptit sykähdyttävät. Enpä olisi itse hoksannut laittaa tomaatteja paprikan sisälle. Mutta nyt sen teen! :)

Tommi 26.06.2012 17:33

Mustapippuri oli yllättäen loppu, joten käytin suolaa ja persiljaa mausteena, mutta hiukan potkua olisi saanut olla enemmän ainakin omaan makuun. Ensi kerralla musta- ja valkopippuria. Todella hyvä resepti kyllä, tämä muistetaan!

Emilia 24.07.2012 23:43

Illalliseksi näitä ihania täytettyjä paprikoita, mustekalarenkaita, itse tehtyä hummusta. Järjettömän hyvää! Suosittelen!

Leena 23.08.2012 17:44

Aluksi; upea blogi, kiitos hyvistä ideoista Eeva!

Olen tehnyt Delian reseptiä jo monet vuodet. Jos sardelleja ei ole ollut, olen lorauttanut tilkan balsamicoa mikä terästää kivasti lopputulosta. Ensi viikonloppuna kokeilen maailman parasta tomaattikeittoasi!

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Luetuimmat
    1. 1

      Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

    2. 2

      Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

    3. 3

      Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

    4. 4

      Paljastava pukeutuminen on häirintää

    5. 5

      Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

    6. 6

      Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

      Tilaajille
    7. 7

      Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

    8. 8

      Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

    9. 9

      Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

      Tilaajille
    10. 10

      HS maistoi 8 täyteläistä joulupöydän punkkua – yksi sai viisi tähteä

      Tilaajille
    11. Näytä lisää
    1. 1

      Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

    2. 2

      Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

    3. 3

      Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

      Tilaajille
    4. 4

      Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

      Tilaajille
    5. 5

      Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

    6. 6

      Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

    7. 7

      Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

      Tilaajille
    8. 8

      Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

    9. 9

      Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

    10. 10

      Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

    11. Näytä lisää